17 January 2012

Sekadar Luahan Hati..

Asssalamualaikum....secara jujurnya, kekangan masa adalah faktor utama blog ini ditinggalkan sepi...kerja-kerja di ofis terlalu banyak sampai nak pecah kepala otak, nak tercabut tangan..sakit jiwa dibuatnya..bukan sakit jiwa sebab kerja banyak tapi sebab orang tak cuba faham situasi kita...yang dia tau...mana report tu?mana report ni?

Tak pernah nak cuba tanya elok-elok...tak pernah nak berterima kasih bila report dah siap..dah siap pun banyak komplen lagi...ok fine...makin lama kerja, makin tak dihargai, makin dipandang sebelah mata...ingat kita ni duk kat ofis goyang kaki, layan internet, jalan sana jalan sini, gedik sana gedik sini ke? I DONT HAVE TIME FOR THE MICKEY MOUSE BULLSHIT. cuba bukak mata luas-luas apa yang saya buat tiap-tiap hari kat ofis..

Saya dah cuba buat sehabis daya saya, cuba buat segera yang termampu..tapi saya ni cuma manusia biasa ok...bila dah terlalu banyak sangat yang sampai, memang tak terkejar..dengan data yang mcm-mcm masalah, takkan tak boleh nak faham..saya tak mintak disanjung, cuma sedikit timbangrasa...kalau nak tanya tu, biar sejuk telinga bila dengar...barulah tak sakit hati..

Ok..saya tau entry ni sedikit emosianal dan tak puas hati...tapi sabar tu ada limit jugak..saya bukan nak hentam orang tu cuma saya nak mintak jasa baik dia tolong faham, tolong ubah sikap..saya datang kerja bukan goyang kaki duk hu ha hu ha...saya sanggup gadaikan hari cuti datang ke ofis semata-mata nak siapkan kerja walaupun tak dibayar OT..oh yer, saya tak boleh claim OT dengan alasan saya ada pangkat EXECUTIVE so tak layak claim OT sedangkan gaji saya tak banyak beza pun dengan ASSISTANT...yang assistant boleh claim anytime..bila hujung bulan, gaji saya lagi rendah dari assistant..bijak kan...company lain polisi mcm tu jugak ke? kalau mcm tu, baik buang je EXECUTIVE saya tu...IT'S UNFAIR...

Selagi saya mampu bersabar..saya sabar..tapi tahap kesabaran tu ada jugak limitnya...bila dah sampai kemuncak, tak tau apa yang bakal terjadi...pendam..pendam..pendam..lama-lama boleh meletup jugak gas dalam badan ni...dulu masa mula-mula masuk kerja, macam-macam cerita saya dengar...tapi saya tak pernah amik peduli..masuk telinga kanan, keluar telinga kiri...saya sangka orang nak jatuhkan dia sebab orang dengki atau ada masalah peribadi dengan dia..pernah sekali saya hampir bergaduh dengan staff lain sebab cuba backup dia..masa tu saya tak nampak lagi keburukan dia...saya pelik kenapa ramai yang tak puas hati pasal dia...

Sekarang barulah saya tau...barulah saya sedar...barulah saya faham kenapa banyak sangat protes..maafkan saya kerana lambat untuk sedar..kalau ada sesiapa yang baca entry saya tulis ni, dia tau kepada siapa saya tujukan perkataan "dia", saya mintak sangat-sangat jangan jadi batu api...saya tulis kat sini bukan untuk aibkan sesiapa sebab saya takde mention nama pun kat sini..saya cuma buat entry sekadar luahan hati..untuk menegur atau berdepan dengan orang tersebut, saya bukan sesiapa di sini..cuma pekerja biasa...dan saya tau saya tak mampu...

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...