27 June 2013

Kami BERSTEAMBOAT Lagi...

Assalamualaikum...

Dah lama actually husband meluahkan perasaan..katanya lama dah kita tak makan steamboat...last sekali kami bersteamboat bulan  July tahun lepas...masa tu saya tengah preggy 4 bulan..saya cakap kat husband Khasif kecik lagi..susah nak bawak gi makan kat tempat macam tu...lagipun husband nak gi steamboat yang ada grill, lagi la saya berat hati..ada asap semua...

Kebetulan awal bulan June hari tu, Kak La (my SIL) satu family datang stay kat rumah saya sempena konvokesyen abang Din (husband my SIL). husband kali ni dah tak tertahan menanggung rindu pada steamboat..mak (MIL) pun ada datang sekali..

Kali ni husband planning nak bawak family makan steamboat jugak..agaknya hati suamiku  dah gundah gulana rindu sangat kut kat steamboat..hehe...saya pun okey sajalah....lagipun Khasif dah besar sket..tapi kena bawak stroller...kalau tak, memang susah nak makan..saya tak berani lagi nak bagi khasif duduk kat baby chair..rasa cam tulang belakang dia tak kuat je lagi...   

Kali ni kami pilih RESTORAN ISLAND BBQ STEAMBOAT & GRILL jugak..satu sebabnya dekat dengan rumah..dua sebabnya ada grill (I LIKE)..so pukul 6.40 gerak dari Sunway Kayangan menuju ke Kampung Melayu Subang cuma lebih kurang 10-15 minit dah sampai ke destinasi yang dituju...

Kami adalah pelanggan pertama...as usual, bila jadi pelanggan pertama memang best sebab makanan masih fresh, makanan pun belum terusik dan yang penting masa amik makanan tak crowded dengan orang lain..itu yang untung kalau datang awal...


Si kecik dengan dunia sendiri...lupa nak bawak toys..jadi nya dia cepat bosan bila duk dalam stroller...

Walaupun dah pukul 7 lebih, tapi hari masih cerah...ibu jaga Khasif sementara babah amik makanan...

With her cousin..abang Hakim (left) and abang Hazim (right)..sekarang sejak Khasif besar susah okey nak snap gambar budak kecik ni..dia suka pusing sana, pusing sini..geleng kepala..angguk kepala..ishhh....

Makan besar...ohh...tak nampak muka mak...yang berdiri belakang saya tu BS Khasif, Kak Siti...orangnya kurus tapi makan adalah berganda-ganda..kalau makan steamboat, untung bawak orang yang makan banyak..dalam ramai-ramai, mak plak makan sket sekali...okey tipu...saya pun makan sket sebab Khasif meragam taknak duk dalam stroller lama-lama..


Tengok Khasif..ibu bukan main senyum tengok kamera..dia menguap tanda nak tidor...


AGAIN..babah panggil pun dia selamba buat muka...BOSAN...adik...tolong mesra camera boleh tak? last-last dia meragam kejap sebab nak tidor..so saya tidorkan Khasif dulu baru makan betul-betul...itu pun tak berapa nak kenyang..

Kali ni makan steamboat tak rasa kepuasan macam dulu-dulu..maybe dulu takde anak kecik..so boleh makan dengan senang hati dan sepuas-puasnya...kali ni mana nak makan, mana nak bagi perhatian kat anak lagi...makan pun so-so saja..

Tapi takpe....tunggu Khasif dan besar dah boleh makan makanan orang dewasa..baru lah best keluar makan kat luar...Khasif pun boleh join makan sekali...

Oh yer..lupa nak citer...restoran ni dah cantik sket tau...dia dah renovate..mostly meja makan dah duk bawah bumbung...ada lah jugak yang bukan bawah bumbung tapi meja tu dia bukak kalau ada extra customer...so takdelah risau kalau hujan pun masih boleh makan dengan senang hati..tq untuk pihak restoran sebab sentiasa mendengar rintihan customer..cuma satu benda je lagi nak tanya..bila nak sediakan buah-buahan plak...? (^_^)

Okey..sekian buletin dari saya untuk kali ini...wassalam..

Nota kaki : Ramadhan dah makin dekat...dah habis ganti puasa ke?

Rahsia Seorang Ibu....

Assalamualaikum...

Sebulan lebih saya menghilangkan diri kan...adakah itu petanda saya akan meninggalkan dunia blogging? jawapannya.........................................................................................................................................

_ _ _

_ _ _


_ _ _



_ _ _


_ _ _




TIDAK.........(>_<)
Sama sekali tidak...saya masih sayangkan satu-satunya blog yang saya ada ni...this is my fav hobby..I can't leave it just like that..

Cuma sejak akhir-akhir ni saya tidak berkesempatan untuk berblogging..maklumlah saya kan antara wanita yang paling BZ di atas muka bumi ni..hahaha...takdelah..just kidding...masa saya banyak dihabiskan bersama dengan my little princess...sekarang dia dah nak masuk 8 bulan...dah makin besar & dah makin aktif..tau-tau saja la kalau anak kecil yang tengah belajar benda baru, dia punya aktif dan buas adalah sangat hebat...sampai saya rasa nak pengsan dibuatnya...hehehe...

Nanti kalau ada kesempatan saya akan share perkembangan Khasif okey..bila? insyaAllah dalam masa terdekat...

Jutaan terima kasih kepada kawan-kawan yang masih sudi singgah ke rumah saya ini....salam perkenalan buat yang baru singgah...mintak maaf banyak-banyak kepada mereka yang tinggalkan komen tapi saya belum reply..saya akan cuba balas secepat yang mungkin...

Sebelum stop, saya share gambar Khasif yang latest..

Muka sedih sebab ibu suka buli dia..
Sekian dulu buat kali ini...wassalam...

Nota kaki : Mood berubah bila setiap kali terpandang muka orang tu...rasa cm nak cuti sampai hujung tahun boleh?? okey..please stop the controversy..(^_^)

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...