19 December 2011

Happy Second Wedding Anniversary-12/12/11


Buat suami tercinta..terlalu cepat masa berjalan hingga tak sedar 12 Desember muncul lagi...terasa baru semalam kita diijabkabul sebagai suami isteri...masih terasa debar sebelum acara pernikahan kita bermula..masih terasa sayu di hati saat teringat lafaz sudah "SAH"..masih terasa hangat sebuah kucupan di dahi dari seorang lelaki bergelar suami...

Masih terasa segar diingatan percutian bulan madu kita di Langkawi...siang dan malam kita berdua ke sana ke mari tanpa perlu fikir pandangan orang lagi...sebab kita sudah ada ikatan yang sah...memori percutian di Langkawi takkan sesekali dilupakan sampai bila-bila..walaupun separuh daripada gambar percutian kita hilang tanpa disengajakan..tapi memori itu tetap utuh di hati dan ingatan kita....lihat pada wajah yang tersenyum itu..tak perlu di huraikan betapa kita terlalu bahagia dan gembira...

Pantang ada masa lebih, kita luangkan masa dengan bercuti...tipulah kalau tak pernah bergaduh kan..sebab tahun pertama perkahwinan adalah tahun kita saling menyesuaikan diri..pantang ada yang tak kena kita selalu berselisih faham..tapi itu tak menjadi penghalang untuk kita kecapi bahagia dalam rumahtangga...kita dengan dunia kita...dunia fantasi yang penuh dengan angan-angan...:)

Pejam celik ulangtahun pertama kita muncul...alhamdulillah ada  rezeki kita bercuti lagi..kali ni ke Pulau Pinang pulau mutiara..percutian kali ni kita penuhkan masa dengan bersantai ditepi pantai sambil melihat laut terbentang luas...


Selepas second honeymoon, besar harapan kita untuk di kurniakan seorang cahaya mata....namun apakan daya, takdir penentu segala...kita cuma manusia biasa tak mampu melawan kehendak Yang Maha Esa...tapi suamiku, ribuan terima kasih kerana tidak pernah mengeluh...


Sepanjang 2 tahun melayari hidup sebagai suami isteri, kita sudah faham isi hati dan sikap masing-masing...kita tetap gembira dengan cara kita..namun diluar sana ada mulut-mulut jahat yang pernah buat air mata ini gugur..."awak ni dah kawin setahun lebih..tak dapat anak lagi ke? kalau orang lain anak dah besar dah.."

Berdesup darah naik ke kepala...jantung terhenti seketika...saya cuma manusia biasa...ada hati dan perasaan...terima kasih untuk keprihatinan anda tapi kata-kata anda telah buat saya terluka..saya bukan Tuhan yang berkuasa boleh jadikan anak bila-bila masa yang saya nak...saya takde kuasa...

Ada juga yang ingin jadi juri dalam rumahtangga kami....pernah seorang hamba Allah berkata " kesian kat suami dapat isteri mcm awak. kat tempat kerja dia ramai yang cantik-cantik"  kenapa? kenapa isteri mcm saya...jahat ke saya ni? saya tak jaga maruah sebagai seorang isteri ke? saya buka aurat saya ke? saya tak hormat suami saya ke?

Satu nasihat saya untuk hamba Allah ni...saya sebenarnya lagi kesian kat awak..hidup terumbang ambing tanpa iman di dada..tiap-tiap malam tonggang arak awak tak kesian kat diri awak sendiri ke? jangan mudah nilai rumahtangga orang lain kalau kita sekadar kenal kulitnya...jangan sesekali tambah racun dalam rumahtangga orang...


Pada kami, cukuplah kami saja yang kenal antara satu sama lain...sehingga kini, kami terlalu bahagia dengan kehidupan kami...saya bersyukur kerana dengan keizinanNya, saya dikurniakan seorang suami yang banyak membimbing saya...jangan sesekali racuni fikiran kami dengan benda-benda yang boleh mengganggu kebahagiaan rumahtangga kami...

Buat suamiku...abang adalah suami yang terbaik...terima kasih kerana terlalu prihatin menjaga diriku..terima kasih atas apa yang abang dah buat selama perkahwinan kita..terima kasih kerana sayangi dan cintai aku tanpa berbelah bahagi..terima kasih kerana bahagiakan aku...terima kasih sebab sentiasa ada waktu aku berduka..terima kasih kerana buat aku tersenyum...terima kasih untuk segala-galanya..I LOVE YOU SO MUCH DEAR...

01 December 2011

Steamboat Restoran Nelayan Titiwangsa Yang Mengecewakan...

Salam 1 Desember..tup-tup hari ni dah masuk bulan terakhir untuk tahun 2011 kalendar Masihi..masa berjalan cepat giler kan..so, kita ada lagi 30 hari untuk menikmati tahun ni sebelum tahun baru..mana-mana azam yang masih belum terlaksana tu cepat-cepatlah yer capai...:)

Hari ni nak citer tentang makan-makan plak..tapi sebelum saya tu saya nak mintak maaf terlebih dululah kepada pihak yang berkenaan termasuk pelanggan setia mereka...entry ni bukan niat nak menjatuhkan tempat makan anda tapi hanya sekadar bercerita kisah betul...maaf ek kalau ada yang tak puas hati..huhu....

Sebelum ni saya dan husband pernah makan steamboat kat MAEPS serdang..so lepas dari hari tu kami mula berjinak-jinak dengan steamboat..asal ada peluang je mesti cari restoran steamboat nak try...bila google kat internet, ramai yang puji steamboat Restoran Nelayan kat titiwangsa tu best...ada yang bagi 4, 5 bintang...bila tengok ramai yang memuji kami plan nak bawak mak makan steamboat lagi...dulu pernah bawak jugak tapi kat MAEPS...

Kebetulan saya pernah berbuka puasa dengan kawan-kawan satu ketika dulu..masa tu tahun 2008 kalau tak silap...masa tu memang banyak juadah disediakan..dan seingat saya banyak jugaklah pilihan yang ada sampai tak termakan dibuatnya...

Sampai kat restoran awal jugaklah dalam 6 kut..masa tu perut dah lapar giler dah sebab skip makan tengahari...yelah..nak makan buffet steamboat kena simpan ruang banyak sketkan...kalau tak rugilah bayar lebih tapi makan sket...

Masuk-masuk tak ramai lagi yang datang...bila nak gi amik makanan untuk masak steamboat..INI JE KE????
Udang, salad, sayur pak choy & ikan pari


Ketam, salad lagi, sayur batang tu tak tau sayur apa & ayam.



Lepas tu beberapa "ball" seperti yang anda tengok gambar kat atas ni...sebelah ada mee, yee me, magee and buah...itu je ke????????????????

Air memang saya tau kena bayar harga lain...yang diberi cuma air kosong....nak minum air yang best sila order nanti akan ditambah lagi harga...
Angkut jelah ketam dan udang...kerang?lala? kepah? daging? yilek....

Pengakuan jujur dari my husband masa tengah makan...memang mengecewakan...memanglah ada nasi, lauk-lauk dan beberapa jenis kuih..tapi kata buffet steamboat...kami datang nak makan steamboat..takkan itu je pilihan yang ada...baik tak payah buat steamboat.....baik kami makan kat restoran biasa, bukan restoran steamboat kalau ini je yang diberi pilihan...

Seriously saya memang tak makan banyak malam tu sebab kecewa, tak banyak pilihan dan layan pun hampeh....pinggan kotor pun susah nak datang amik..kena tunggu meja penuh dulu barulah terhegeh-hegeh nak datang...saya ada tanya pelayan dia masa tengah topup sup (itupun kena mintak sendiri)...kenapa tak banyak pilihan..malam ni je ke mcm ni...

Dengan berlagaknya dia jawab.."eh takdelah..memang tiap2 malam pun mcm ni". ok..fine...ko berlagak dgn aku ek...lepas ni no way sudah aku nak makan kat sana okey...walaupun steamboat MAEPS tu orang letak level-level biasa tapi bagi saya Steamboat MAEPS better than Steamboat Restoran Nelayan...pilihan banyak, sayur macam-macam ada, air free, abc free, aiskrim ada, makanan berat pun ada walaupun tak banyak tapi boleh kenyang jugak..

Saya tak tau kalau saya datang salah time tapi ada ke restoran steamboat diorang buat malam ni kita banyak variety..malam esok kurang...malam lusa banyak balik....takde kan...

Err..sorrylah kalau ada yang tak setuju..tapi saya cuma cerita tentang apa yang berlaku masa saya gi makan kat sana...sket pun takde tokok tambah....lepas ni nak try steamboat kat lain plak....peace...:)

29 November 2011

Bercuti di Sunway Lagoon....

Assalamualaikum....

Sebenarnya entry kali ni dah lama nak post kat blog tapi asyik duk tertangguh...saya kan blogger yang suam-suam kuku...sekejap ada sekejap takde...haha....

Anyway, kali ni nak citer tentang percutian kami masa MIL (mother in law) datang..lepas raya hari tu mak datang sebab nak bawak adik ipar saya yang bongsu jalan-jalan sempena habis exam UPSR..sakanlah kami bawak mak jalan-jalan hari tu ..sakan jugaklah duit husband keluar...hehe..takpelah berhabis untuk family sekali sekala tak salah kan...

Kami dah plan, kali ni mak datang nak bawak mandi-manda kat sunway lagoon...dulu masa bawak pergi desa water park mcm tak puas dan selesa sangat..tempat tu kan crowded kalau ramai orang...berlaga-laga punggung lagi...ha kali ni pergi sunway lagoon, berenang lah sepuas hati...lagi satu, masa kat desa waterpark dulu mak tak mandi...so kali ni saya memang dah plan, walau mcm mana sekalipun mak kena mandi jugak dengan kitaorang...siap paksa mak pergi shopping t-shirt untuk mandi lagi...hehe...

Mula-mula mak tolak.."alahai anak...janganlah mcm tu...mak taknak mandi"....mcm2lah mak berdalih..saya faham mak kekok nak mandi-manda depan orang ramai ni...tapi kalau mak tak mandi kesian plak takkan dia nak duduk je kat bangku sorang-sorang..kalau desa waterpark dulu takpelah sebab mak boleh tengok anak-anak dia main kat mana..kat sunway lagoon besar punya tempat nak tengok camne...nanti mak bosan sorang-sorang..

So hari yang dirancang kami pun gerak dari rumah lebih kurang pukul 9 pagi...tak jauh pun dari rumah lebih kurang 10 minit je..tapi nak main game + nak mandi manda kena tambah tenaga dulu kan...singgah bfast dulu kat Restoran Pelita sebelah IOI mall...mentang-mentang nak tambah tenaga, masing-masing order nasi lemak ayam...bukan setakat tambah tenaga, tapi tambah kolestrol..hehe....

Lebih kurang pukul 11 kami sampai...orang pun tak ramai lagi beratur beli tiket...cuma ada segerombolan budak-budak sekolah tengah beratur nak tunggu turn masuk dalam...dengan senangnya kami boleh beli tiket sebab orang tak ramai lagi...5 dewasa, 1 kanak-kana semua sekali RM350..itupun kami cuma masuk 3 park sahaja..dewasa-RM60, kanak-kanak-RM48. kalau masuk All Park harga mahal sket je..kalau bukan warganegara, lagi mahal sket...lepas tu kalau nak harga pakej pun ada...tapi ada syarat-syarat tertentu lah plak..so, pilihlah yang mana satu sesuai dengan anda...:). kalau nak tau dengan lebih lanjut pasal pakej boleh lah cek kat sini... Sunway Lagoon_Pakej

Sebelum masuk, kami posing dulu dengan maskot sunway lagoon ni...si itik perut besar..:p. nak masuk dalam make sure takde makanan dari luar..kalau sorok dalam beg sekalipun memang tak berjaya sebab beg akan diselongkar terlebih dahulu..hehe....nak taknak kalau dahaga, belilah air kat dalam yang harganya 3 kali ganda dari harga kat luar..kalau rasa membazir, boleh minum air kat water dispenser yang disediakan...free aje..


Elok je lepas scan "jam tangan", ada jurufoto datang untuk snap gambar..apa lagi, kami pun posing lah mengikut apa yang dia suruh...bukan main mak sporting habis...hehe.....satu gambar RM15....kalau kita nak snap banyak pun takpe dia tak marah...sebab dia lagi suka sebab boleh buat duit..tapi terpulang pada kitalah nak beli semua ke atau nak pilih gambar tertentu je..kalau mampu, beli semua..kalau rasa-rasa tak mampu..pilih jelah beberapa keping yang rasa berkenan di hati..hehe...

Sebelum start main game, make sure beg simpan dulu kat locker..kalau tak nanti susah nak gerak ke mana-mana..nak simpan beg pun kena bayar jugak...biasalah tempat mcm ni mana ada benda free...hehe...inilah game pertama yang kami naik...mak senyum lagi...bila dah naik, amik ko...pusing-pusing-pusing-pusing..dah habis dia tekan butang start balik...sampai pening-pening suami ku...haha...biasalah dia..dah banyak kali naik pun tetap pening jugak...mak rilek je lepas dah habis  tu cuma masa tengah berpusing lah menjerit sket...haha....


Game ni paling seronok bila tengok mak ketakutan...husband ada amik video tapi tak boleh upload kat sini...kesian nanti mak malu..sampai pejam-pejam mata sebab takut..kami kat dalam ketawa terbahak-bahak geli hati tengok mak...hehe..cik balkis tengok sape tu? :)
    

Game budak-budak yang tak mencabar lansung...boring giler..tapi sebab nak teman budak sorang ni takpelah...layan jelah...turun-turun dari game ni, dia cakap "tak best..boringlah.."...amboi cik kak, naik roller coster ada berani?


Dah banyak kali datang tapi ni 1st time main sebab sebelum ni ingat kena pakai baju basahan baru boleh main...rupanya pakai jeans pun boleh ma...sebelah sana cik balkis dengan adik ipar saya fahmi rilek je masa turun gelongsor..kami laki bini ni "aaa.aaaa..aaa..." menjerit sakan tak ingat dunia...hoho...execuse me mak...menantu tumpang lalu....(cover ayu balik).

Buffalo Bill Coaster ala-ala roaller coster tapi tak mencabar mcm roaller coster yang satu lagi...cik balkis pun naik rilek je duk sebelah saya..husband ku kena duk sorang-sorang...olor..kesian nak jerit takde geng..hehe...mak tak naik sebab tak berani...alah mak...kecut perut sket je....sebelum main, kita posing dulu...puan hasniza yang over excited memang mcm tu...hehe....

Masa naik roller coaster yang real takde orang nak tolong snap gambar...kami naik berempat..me, husband, adik fatin dan fahmi...kalau nak ikut volume menjerit, rasanya saya dan husband orang paling kuat kut..haha...adik fatin rilek je...memang budak ni hati kering takde takut...huhu...mak dengan balkis tak naik..balkis sebab kecik lagi tak cukup ketinggian so tak dibenarkan naik...mak plak memang taknak naik sebab takut..

Game kapal terbalik makin sket yang terlibat..saya, adik fatin and fahmi...husband dah tarik diri sebab dia tak boleh naik benda-benda yang pening ni...roller coaster tu pun sebab saya pujuk...game kapal ni dia memang surrender awal-awal...pernah naik dulu sebab tu dia dah tau ketakutan yang dialami..saya? haha...lagi mencabar lagi best...sebelum naik, peace senyum lagi tengok kamera...

Bila dah naik..uwaaa...!!! bila kat atas, time kepala ke bawah, punggung ke atas....rasa mcm jantung dah jatuh ke bawah...yang adik fatin ni rilek je..menjerit jugak tapi takdelah over mcm kakak ipar dia ni kan..haha...ada sorang foreigner duk depan saya..dia tengok saya muka mcm dah lain..."dont cry babe...oh please..dont cry.."..lawak-lawak..bukan aku nak nangis lah...tengah gayat memanglah mukan mcm tu...hehe....


Turun-turun bawah pening...husband cakap orang yang paling kuat menjerit bukannya orang yang naik..tapi mak yang kuat menjerit bila tengok kami kat atas...haha...balkis terliur nak naik tapi tak boleh naik jugak sebab ketinggian tak lepas...lagipun mak tak bagi dia naik...kesian..takpe...nanti dah besar boleh datang lagi kita main puas-puas ok...:)

Sesi berehat sekejap menghilangkan pening dan loya....game last sekali cuma adik fatin sorang je yang sanggup main..orang lain semua dah surrender termasuklah saya...teringin jugak tapi bila ingat balik pengalaman lepas hampir-hampir muntah..tak jadilah..nanti nak mandi tak best plak menahan loya..huhu...

So adik fatin memang sorang yang kuat mental lebih dari abang-abangnya yang lain...hehe...dia main game Tomahawk yang berpusing 360 darjah..bukan sekali pusing tapi berkali-kali...bila dah habis game,dia rilek mcm takde apa-apa...OMG...adik dari planet mana dik? sape-sape suka cabaran, memang best naik benda-benda mcm ni...:)

Dah habis main game, kami panjat tangga naik ke jambatan gantung plak...mula-mula rilek je tapi bila sampai kat tengah, lepas tu tengok bawah...ketar lutut dibuatnya...kalau buat tak tau, pandang ke depan tak pandang ke bawah..everything will be ok..pemandangan dari atas jambatan memang cun...boleh nampak keseluruhan water park....kami jalan sampai separuh je lepas tu patah balik sebab tak sabar nak gi mandi-manda...:)


Lepas solat zohor, husband tukar baju siap-siap untuk mandi..kami tak masuk scream park sebab tak termasuk dalam senarai 3 park tu..kalau nak masuk, kena tambah duit...kalau beli tiket yang All park baru boleh masuk..mcm mana mereka tau kita beli tiket berapa park? tu..nampak tak belakang robot tu ada gambar jam...kalau kita pakai jam biru maksudnya 3 park je...so kat scream park memang tak boleh masuk...kalau jam hitam atau kuning baru boleh masuk...tapi saya walaupun dah beberapa kali datang sunway lagoon tak pernah masuk pun kat scream park..nak kata sebab takut hantu, memanglah takut tapi kalau hantu mat salleh tak takut pun...entah..

Okey now kita pergi water park plak...husband sewa pelampung 2 biji...bayar jugak.sekali deposit..kalau hilang, mcm biasa duit deposit tak dapat...biasanya kes-kes yang boleh hilang sebab ada pencuri...jangan tak percaya kalau saya cakap ramai foreigner yang suka curi pelampung orang..terutama foreigner dari timur tengah...saya pernah hampir-hampir nak kena nasib baik husband cepat sedar...


Now, masa untuk mandi manda plak..tak sangka mak ada bakat berenang..bakat terpendam..hehe...kat sini ada jugak khidmat jurufoto..boleh tengok gambar kat atas...ada lah jugak snap beberapa keping gambar...tapi gambar tu husband bagi kat mak..takpelah..nanti kalau balik kampung, saya scan gambar tu letak kat sini...

Pukul 4 lebih dah puas mandi manda, kami naik tukar baju...dah tak singgah mana-mana terus balik rumah...semua dah letih sebab dah kehabisan tenaga...hehe....yang pasti, husband orang yang paling happy sebab tengok mak dan adik-adik happy..:)

27 November 2011

Salam Maal Hijrah



Sempena ketibaan bulan Muharram ni, saya nak ucapkan Salam Maal Hijrah kepada seluruh umat Islam di dunia...Alhamdulillah kita masih diberi peluang dan kesempatan lagi olehNya untuk menyambut tahun baru islam 1433H...maknanya kita masih lagi diberi peluang untuk melakukan hijrah dalam hidup, membuka buku baru dan tutup buku lama....berhijrah dari buruk kepada baik, dari baik kepada lebih baik....:)

Tiba-tiba teringat zaman sekolah dulu-dulu...kalau Maal Hijrah je, mesti ada pertandingan nasyid..tiap-tiap hari duk berlatih nasyid lagu Maal Hijrah...

Satu Muharam detik permulaan...
Perkiraan Tahun Islam Hijrah...
Perpindahan Nabi dan Umat Islam..
Dari Kota Mekkah ke Kota Madinah...

Atas Keyakinan dan Iman Yang Teguh..
Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu..
Rela Berkorban Harta Dan Nyawa..
Demi Menegakkan Islam Tercinta...

Seterusnya dah tak berapa ingat dah...huhu..wah..rindunya zaman sekolah..eh tiba-tiba plak kan..hehe...

Semoga kita sama-sama berhijrah dari negatif ke positif...baik dari segi fizikal, emosi, sikap, rohani dan jasmani...

Wassalam....

Sebagai Ketua...Dimana Letaknya Keadilan...

Pemimpin. Siapa-siapa pun boleh jadi pemimpin..tapi pemimpin yang macam mana?

Kalau satu hari nanti anda jadi seorang pemimpin..tak kira pemimpin dalam negara ke pemimpin dalam syarikat ke pemimpin di rumah atau pemimpin kat mana-mana saja..jadilah seorang pemimpin yang berkualiti..pemimpin yang bersikap adil dan saksama pada orang bawahan...pemimpin yang tau dan pandai menghargai orang bawahan..pemimpin yang boleh berkomunikasi dengan baik dengan orang bawahan...pemimpin yang ikhlas menjalankan tanggungjawab sebagai ketua..pemimpin yang sentiasa menjaga kebajikan orang bawahan...

Janganlah jadi pemimpin yang pilih kasih...pemimpin yang suka "dikipas"..pemimpin yang tak pandai berkomunikasi dengan orang bawahan...pemimpin yang cuma nampak keistimewaan seseorang sampai dah tak nampak kelebihan orang lain...pemimpin yang berat sebelah...PEMIMPIN YANG TAK ADIL...

Ciri-ciri pemimpin yang pilih kasih ni kalau kita nak tengok senang je..dia bila layan orang yang dia suka, orang yang dia sayang punyalah baik sampai dah tak nampak keburukan lansung dah...dia tatang dan manja-manjakan sekali..tapi orang yang dia dah tak suka, dia layan macam sampah yang tak berharga dan takde kepentingan lansung..seolah-olah orang tu hina giler di mata dia...sedangkan selama ni orang yang dia tak suka tulah dah banyak bertungkus lumus untuk dia tapi sekelip mata je dia lupa...

PEMIMPIN YANG TAK ADIL plak layanan dia kat orang bawahan ni tak sama rata dan berat sebelah..si A senang-senang dapat ganjaran, tak perlu bersusah payah..tapi si B plak nak dapat sedikit pujian pun susah sedangkan si B tulah yang selama ni bertungkus lumus bertahun-tahun berkhidmat untuk pemimpin tu...kalau nak bagi, biarlah adil dan saksama....tolong pertimbang perasaan orang sekeliling jugak....

Entry ni hanya sekadar luahanan hati..tak mampu untuk bersuara sebab takut nanti dituduh dengki dan cemburu...tidak..sama sekali saya tak dengki..ini soal keadilan..sama-sama lah muhasabah diri sendiri cari di mana kekurangan diri kita supaya jadi manusia yang lebih baik di masa akan datang...sebab 'di sana' nanti, DIA akan persoal tentang keadilan manusia terhadap manusia lain selama di atas muka bumi ni....

Oh yer...mulut kita pun kena jaga jugak..jaga kesucian mulut..berkatalah yang baik-baik sahaja pada orang sekeliling...jangan mudah sangat berkata sesuatu yang kita sendiri tak pasti..

Nabi bersabda "Seseorang mengucapkan perkataan yang tidak jelas baginya, dia akan tergelincir akibat ucapannya itu ke dalam neraka lebih jauh jarak daripada jarak antraa Timur dan Barat" (HR Bukhari-Musim)

Wassalam...

14 November 2011

Perceraian Yang Tidak Disengajakan

Assalamualaikum...

Saya ingat kali ni nak tulis entry yang happy-happy sket..tapi tangguh lah dulu sebab ada sebuah citer yang saya nak share dengan readers...citer ni citer betul..sebuah kisah benar yang terjadi kat seorang kawan lama saya..citer ni disampaikan sendiri pada saya masa kami jumpa baru-baru ni..sedih plak saya dengar citer dia..biarlah saya kenalkan nama dia sebagai Sara..

Sara baru je kawin awal tahun hari tu...husband dia baik orangnya..saya pun kenal jugak husband Sara sebab kami belajar satu kelas dulu..rumahtangga mereka aman bahagia..adatlah kalau sekali sekala ada gaduh manja-manja tu...sedangkan lidah lagi tergigit inikan pulak suami isteri...

Satu malam tu, mereka berdua berehat sama-sama kat ruang tamu..Sara tengok citer korea melalui laptop sambil pakai earphone...husband dia plak tengok bola kat channel tv..dalam citer korea tu ada babak pergaduhan antara suami dan isteri...gaduh-gaduh sampailah ke tahap kemuncak iaitu "cerai"..Sara ni  kusyuk tengok cerita sampai tak sedar rupanya suami dia pun turut tengok sekali sebab tertarik dengan adegan tu...padahal tadi suami dia nak tengok bola..entah mcm mana suami dia boleh"mengajuk balik" dengan subtiltle yang keluar "kita bercerai saja"....

Suami dia "mengajuk" perkataan tu betul-betul kat sebelah telinga Sara tapi Sara tak sedar sebab dia pakai earphone...bila dah habis tengok citer, Sara perasan suami dia senyap, tak mesra...tapi Sara biar je sebab dia ingat suami dia kecewa dengan game bola kalah ke apa...

Dua hari lepas kejadian malam tu, suami Sara dah tak boleh simpan lagi dah sorang-sorang...dia menangis masa cerita kat Sara apa yang dah dia ucapkan malam tu..Sara terkedu, terkejut, mati akal bila dengar pengakuan suami dia..satu persatu-satu air mata Sara gugur...suami dia merayu mohon maaf atas keterlanjuran kata tapi dia bersumpah di depan Sara bahawasanya dia takde niat lansung masa ucap perkataan tu..dia tak tau kenapa dia boleh terikut dengan dialog tu...mungkin suami Sara nak bergurau atau dia terikut tanpa sedar lalu dilafazkan di tepi telinga Sara..

Walaupun tak mahu tapi  mereka terpaksa jugak pergi ke pejabat agama islam untuk membuat pengesahan lafaz cerai..jatuh ke tidak.. bayangkan di awal usia pernikahan yang baru berapa bulan tapi dah  keluar masuk pejabat agama..sesuatu yang sangat memeritkan pada Sara..padahal mereka bukanlah pasangan yang bermasalah..hanya disebabkan "dialog" sebuah drama korea, rumahtangga mereka di timpa ujian...

Kes Sara dan suami tak sama dengan pasangan lain yang datang ke mahkamah syariah...mereka datang untuk berpisah tapi Sara dan suami datang dengan harapan talak tak jatuh...berbulan-bulan Sara dan suami turun naik mahkamah untuk bicara kes mereka..namun akhirnya nasib tak menyebelahi mereka..hakim putuskan jatuh satu talak sebab lafaz yang diucapkan adalah terang dan jelas walaupun tanpa niat..menangis Sara bila dengar keputusan yang dibuat hakim...tapi apa boleh buat...terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya...nasi dah jadi bubur...

Sara adalah orang yang paling sedih sebab dia tak tau apa-apa dalam hal ni...dia tak dengar pun masa lafaz dibuat..apa yang paling terkilan sekali, talak jatuh bukan disebabkan mereka bertengkar tapi disebabkan benda yang sangat "remeh"...suami Sara sampai hari ni menyesal...kesian pun ada...kalau ikutkan bukan dia sengaja...tapi tulah, dalam rumah tangga perkataan "cerai" tak boleh di buat gurauan...

Alhamdulillah, sekarang Sara dengan suami dah rujuk semula..usia pernikahan mereka masih terlalu awal untuk menerima dugaan begini..peluang cuma diberi 3 kali..bila 1 dah terguna, tinggal lagi 2..semoga kisah Sara ni juga dapat  menjadi ikhtibar kepada kita semua..ya Allah, peliharakanlah rumahtangga kami dari segala ujian.. satukanlah kami hingga ke akhir hayat...amin...

Wassalam..

10 November 2011

Diam Itu Bersebab..

Assalamualaikum..

Tak tau kat mana saya nak mulakan coretan kali ni...dah lama kan saya menyepi...bukan takde cerita tapi sebab terlalu banyak benda yang berlaku sejak akhir-akhir ni..saya jadi tiada mood nak menulis...juga MALAS...

Tahun ni boleh dikatakan tahun yang sangat mencabar buat saya...terlalu banyak ujian dan dugaan yang hadir...semuanya masalah di ofis...terlalu banyak kali hati saya terluka, dah banyak air mata mengalir, kecewa, terkilan, hati bagai dihiris-hiris, dirobek-robek...

Bermula dengan satu mesej dari salah seorang staf ofis yang baru resign..mesej tuduhan dan kejian dilemparkan pada saya yang tak tau hujung pangkal...angkara orang lain, saya dituduh melulu tanpa usul periksa...saya masih simpan mesej tu sampai sekarang...saya dituduh talam 2 muka, pengugut, penghasut..kemudian dalam masa yang sama, pedih hati bila dapat tau seorang kawan rupanya dah main tikam dari belakang...di depan baik tapi dibelakang ada cerita yang terlalu pedih bila saya dengar..

Selama ni saya banyak simpan cerita tentang dia...saya kenal siapa dia..orang lain mungkin nampak dia baik sebab mulutnya manis dan peramah tapi saya lebih tau perangai dia...tak perlu saya ceritakan dengan lebih lanjut di sini sebab kisah dia saya dah anggap "seekor lalat sampah" yang cuma singgah sementara di depan saya..lalat yang membawa bau busuk, sisa kotoran dan banyak penyakit...

Sekarang ni saya banyak belajar memahami sikap orang sekeliling...kalau dulu saya jadi diri sebenar..maksudnya bila saya tak berkenan dengan sikap orang tu, saya kurang bercakap..saya memang tunjuk saya ni tak berminat untuk bergaul...saya taknak jadi hipokrit atau talam 2 muka..tapi disebabkan cuba jadi diri sendiri, saya banyak kali terluka...sampai satu tahap disebabkan terlalu kecewa dan terkilan berhari-hari saya menangis sendiri..di rumah, dalam kereta, di dalam tandas ofis...saya pernah rasa give up untuk terus bekerja di ofis sekarang....

Husband banyak beri kata semangat pada saya..walaupun jarak kami jauh tapi itu bukan penghalang..dia tempat saya mengadu, tempat menangis, tempat meluah perasaan..di kala saya di aniaya kawan sendiri, dihentam oleh seorang manusia yang bergelar pengecut, yang cuma berani lempar batu tapi sembunyi tangan..husband sentiada berada disisi..tak pernah melarang saya berhenti kerja...dia tetap sokong apa juga keputusan yang saya buat asalkan saya tak menangis lagi...

Mujurlah Allah bagi kekuatan pada saya...walaupun saya hampir 'gugur' di tangan kawan sendiri, namun hari ini saya kembali bangun dengan semangat baru..saya jadi lebih tabah dan cekal dalam mengharungi cabaran-cabaran yang akan datang kelak..hari ini, saya terpaksa jadi manusia hipokrit kerana pada zaman ini hipokrit itu lebih diterima dari orang yang bersifat jujur...walaupun tak suka, sakit hati, panas hati, marah, geram, sedih tapi saya cuma simpan di dalam...diluar saya senyum dan ketawa melayan kerenah-kerenah dan ragam manusia sekeliling...

Kepada "kawan".....terima kasih atas segala-galanya...saya takkan sesekali lupa apa yang dah berlaku antara kita..cuba lah ubah sikap..orang lain memang tak tau tapi Allah Maha Mengetahui...cerita buruk yang anda sampaikan pada orang akan berbalik pada diri sendiri satu hari nanti...

Wassalam...

14 October 2011

Ku Serahkan Cinta Demi KeredhaanMu...

Aku serahkan segala ketentuan..biarlah masa yang berbicara...
Dipangku wajah yang layu..dan aku telah jemu..

Aku tak mahu berpaling pada yang mengganggu dan menggugat...
Sampai meletihkan diri..
Hadirnya mengundang penat..

Akan ku serah cinta ini bukan lagi pada manusia...
Kerana martabat cinta itu..
Bersalut dengan segunung kepalsuan dan kepuraan..

Aku semakin tak peduli apa yang mungkin akan terjadi...
Kerana gerak dan tindakan aku mahu bebas dari masalah..
Aku serahkan cinta ini hanya pada Mu Tuhan..

Aku adalah aku yang sekarang..biar terbuang tapi tetap berjuang..
Akan aku serahkan jiwa ini sepenuh hati dengan keihklasan..

Ya Allah Ya Tuhanku..hambaMu merindukan rahmat dan kasih sayangMu..
Dan juga keredhaanMu dalam hidupku..

Meskipun aku ulangi dosa dan noda..yang menjajikan azab dan sengsara..
Namun aku sedari keampunan mu tidak bertepi..
Aku akui diri ini hamba yang mungkir pada janji..
Jadikanlah taubat ini yang sejati padaMu Ilahi..

Ya Allah...ampunkalah dosa-dosaku...redhakanlah kehidupanku dan suami...
Moga terhapus penghijab kalbu antara Kau dan aku...

Tuhan..andai Kau tak ampuni dan rahmati..
Alangkah ruginya diri ku..
Tuhan..jangan Kau palingkan hati ini setelah Kau beri hidayah..
Sesungguhnya Kau Maha Pengasih...

17 August 2011

Hari Kedua Di Johor Bharu..

Hari ni cuti nuzul Quran..dapatlah jugak rest kat rumah, tenangkan minda balik..:)

Saya nak sambung lagi kisah holiday kami suami isteri kat JB hari tu..hari kedua check-out hotel lebih kurang pukul 11 pagi then terus gerak ke City Square yang berada di tengah bandar...plan nak gi makan mee rebus kat Komtar JB...bersebelahan je dgn City Square..sekali kami sama-sama tercengang bila tengok komtar dah takde..dah dirobohkan.huhu...maybe nak buat projek baru ke apa ke, saya pun tak tau..

Keciwa sangat sebab mee rebus kat situ sedap.. :( dulu masa dating selalu gi makan  kat food court Komtar sebab banyak pilihan, sedap dan harga pun berpatutan..nak taknak kami makan kat food court city square harga mcm bedil tu..dahlah tak sedap...pasrah sajo..

Di sinilah banyak memori kami tercipta...setiap kali saya turun JB, setiap kali  tulah datang tengok movie kat sini...jam belum pukul 11 lagi kami dah semangat beratur nak beli tiket..=D dulu memang hobi tengok wayang tapi sekarang sejak kawin dah jarang kut..maybe sebab husband jarang ada kat rumah..kalau husband ada pun, kami lebih kepada aktiviti lain..hehe...
Dah habis pusing city square (tak pusing sgt pun)...gerak pergi Taman Rekreasi Hutan Bandar...kat sana takde apa sangat cuma hutan, pokok-pokok, tasik mcm tu jelah...kenapa pergi sini? ntah...husband yang ajak...:p dulu masa dating pernah datang sekali sebab masa tu ada pesta bunga..meriah masa tu tapi sekarang mcm tak terjaga sangat...air tasik pun bau busuk...tak boleh tahan kalau berdiri lama-lama sebelah tasik...:(

Masih lagi dalam Hutan Bandar..ramai jugak family yang datang bawak anak-anak mandi manda kat kolam..tapi kalau saya ada anak kan...tak mungkin saya bagi anak mandi kat situ..air macam kotor je saya tengok...taman permainan pun tak terjaga..kenapa ek mcm takde pungurusan je.

Lebih kurang pukul 3 kami check-in kat  Hotel The Zon Regency, Stulang Laut....kat sini servis dia ok lah tapi satu je saya kureng sket..bab parking kereta..parking ada banyak tapi untuk guest yang nak stay kat hotel kena naik parking tingkat 6, atas sekali...dahlah jauh nak jalan ke bilik...kalau nak parking kat luar pun boleh tapi kena bayarlah...

Kesian kat sorang uncle tu..dia tak tau ada parking khas untuk guest hotel..so dia parking kat luar 3 hari..bila check-out, baru dia tau parking kt luar kena bayar sendiri...mula-mula dia bertekak jugaklah dgn staff hotel..kenapa takde info pasal benda ni...tapi staff hotel tu ckp signboard dah ada tulis kat luar..last sekali termenung uncle tu...3 hari tu nak bayar parking..huhu...

The Zone Regency ada shopping complex...ramai yang cakap kat situ murah sebab free duty...saya pun pergilah usyar masuk kedai coklat..murah hape..lagi mahal dari KL adalah...lepas tu mcm biasa kalau lalu depan kedai kasut, husband memang tak boleh lah sekadar lalu je...walaupun dah tarik buat-buat alih perhatian dia..nanti dah pusing-pusing dia duk sebut kedai kasut itulah, kedai kasut nilah...tengoklah..sampai 2 pasang dia test...kiri kanan okey...:)
Kalau nak compare saya dengan husband..dia lagi banyak stok kasut kat rumah...itu pun boleh duk cakap kasut tak banyak..dush dush!! suka buat ayat kesian tiap kali nak beli kasut...hehe.. 


Inilah bilik kami masa kat The Zon Regency hari tu...selesa sangat-sangat...tapi satu je tak best...saya tak dapat view mengadap ke Singapore..kalau tak malam mesti lagi cantik..


Beberapa facilities yang ada dalam bilik...memang selesa dan cukup lengkap..yang penting carpet dia cantik..hehe...


Ingat kali ni dapat berendam kat swimming pool tapi berangan jelah...takde baju mandi....dah check-in, just rehat saja kat dalam bilik..dah petang sket baru keluar keluar jalan-jalan kat area pantai stulang ni..pantai ke? huhu..

Bersambung lagi...:)

16 August 2011

Kerja Ku Kerja Mu Jua...

Oh aduhai...ingat kan nak sambung citer holiday kat Johor tapi terpaksa ditangguhkan lagi sebab kerja bertimbun-timbun kat ofis...rasa cm nak pecah kepala pun ada..huhu...malam tadi belum pukul 10 dah tertido depan tv sebab keletihan...ingatkan nak masuk blog kejap tapi harapan tinggal harapan...

Pagi tadi bangun awal dari hari kebiasaan sebab niat nak datang awal siapkan keje..lagipun bila teringat husband dah tak lama lagi nak balik, semangat tu berkobar-kobar nak datang keje siapkan keje...sampai ofis pukul 8 orang lain belum sampai lagi...husband plak hari ni tak mcm hari biasa..dia call saya tak angkat sebab drive..ada dalam 10 miss call...bimbang katanya..tengah drive bang...takkan nak angkat phone...huhu...:(

Start buat keje tapi disebabkan data ada problem..kerja tertangguh...call sana, call sini cari orang yang bertanggungjawab tapi satu orang pun tak cuba nak tolong...yang dapat jawapan...takde buat backuplah..takde datalah...tak boleh nak tolong lah...kalau ikut rasa geram ni malas nak peduli dah..tapi nanti sape yang kena menjawab dengan client..takkan nak bagi malu bos lagi....betul-betul rasa nak pecah kepala...nak nangis pun ada...

Tiba-tiba datang seorang putera datang untuk meyelamatkan keadaa..putera tu bagi idea cara untuk setle problem tu...oohh....terharunya...putera sorang ni walaupun berada jauh nun di tengah laut, walaupun tengah sibuk bekerja tapi masih sudi nak tolong saya....terima kasih abang...hehe...hopefully husband dapat tolong...dah bagi data tadi, esok baru dia boleh tengok..lusa harapnya saya dapat setel itu masalah...kalau tak...krek...potong sayang punya kepala...huhu...

Dah habis merapu...sambung keje lagi..pukul 4 nak balik sebab otak dah tepu...:)

14 August 2011

Johor Kami Datang Lagi...

Sebelum puasa hari tu saya ada bagitau nak pergi bercuti dengan husband kan...so tempat yang saya maksudkan itu adalah jeng jeng jeng.......

Johor Bharu....kami datang lagi setelah 4 tahun kut tak pergi...dulu masa husband study kat sana, saya selalu turun Johor jumpa husband..banyak sangat kenangan percintaan kami kat sana..hehe....tak terkira rasanya..pahit, manis, masam, masin semua ada...dah lama sebenarnya nak pergi tapi kali ni baru berkesempatan....

Disebabkan husband request nak breakfast nasi lemak...malam tu saya kung kang kung kang kat dapur sediakan lauk..kalau nak buat pagi rasanya kelam kabut..lagipun kami nak gerak awal lepas subuh terus nak gerak..so saya masak lauk awal-awal..bangun pagi esok pukul 5 masak nasi dan rebus telur saja...


Tada...kami singgah breakfast kat RNR tapi bawak bekal sendiri..bagus tak dapat isteri mcm ni..hahaha..masuk bakul angkat sendiri okey....bukan kedekut tapi sebab husband nak makan nasi lemak buatan wife sendiri kan..apa boleh buat.....nak tau sedap ke tak, kena tanya my husband...hehe...:)


Kami gerak dari Puchong  pukul 6.30 pagi..lebih kurang pukul 11 pagi sampai kat skudai...terus singgah Plaza Angsana saja cuci mata..wah memang betul-betul cuci mata...baju raya dah start jual masa tu walaupun tak start puasa lagi...cantik sangat-sangatt..try tengok harga...hehe...harga pun cantik jugak..takpelah..harga baju 200 lebih sepasang tak padan kut sekadar nak beraya..lainlah kalau saya ni anak datuk...tetamu pun VIP kan... :p

Lepas tu saya terus ke hotel untuk check in. Hotel Kozi terletak kat Danga Bay. Untuk malam pertama saya stay kat hotel biasa je...harga pun tak mahal..hari pertama kan nak jalan banyak..malam baru nak balik..rugi kalau duk hotel mahal tapi takde kat hotel...cukup sekadar dapat mandi, tido dan berehat...

Lepas dah check in gi makan kat restoran sebelah hotel je...lepas tu naik keta pusing-pusing gi jalan...tengok tempat lama imbas kenangan balik..hehe...sampai ke giant plentong kami pergi..kenapa giant plentong? sebab dulu  masa cuti semester, saya pernah keje part time kat giant plentong..husband plak keje part time kat kilang..masing-masing duk hostel..menangis kalau ingat balik keadaan hostel..lagi-lagi hostel budak-budak keje kilang..alalai...macam-macam binatang keluar dari tilam time tidor...itu tak tengok keadaan hostel lagi...sedih...pengalaman tu takkan sesekali saya lupakan...


Dah habis pusing kat plentong, saya pergi Dataran JB...kat sana ada orang jual steamboat..wah..rindunya nak makan steamboat JB..steamboat kat sini kuah kacang..tak sama dgn steamboat kat KL....selain steamboat, ada jugak tauhu bakar dan otak-otak..nyum-nyum sedapnya...


Dah kenyang makan..saya gi Danga Bay plak...dulu masa mula-mula kami bercinta Danga Bay belum ada lagi..yang ada masa tu Pantai Lido..haha..kantoi dating kat pantai.. :p bila dah masuk tahun ke 3 kami bercinta baru lah danga bay wujud..sempatlah saya dengan husband pergi masa hari perasmian...lepas tu ada konsert free siti nurhaliza masa tahun 2004 tak silap...comel lote siti nurhaliza masa tu...

Time untuk posing plak...dah dekat nak senja dah masa ni...
Bukan senang tu nak tengok husband saya senyum macam tu kalau amik gambar...kira bernasib baik jugaklah kali ni...hehe...


Oh yeh..satu lagi dia tersenyum manis nampak gigi..i like...:)

Sampai malam kami pusing-pusing kat Danga Bay...makin lama makin ramai orang datang...ramai bawak anak-anak sebab kat sini ada funfair..tapi funfair kat sini mahal..nak naik satu permainan kena bayar...nak naik yang lain kena bayar lagi...baik pergi sunway..bayar sekali mainlah sepuas hati....oh yer...bukan permainan je mahal..makanan kat danga bay ni pun melampau mahalnya..yang itu nanti saya citer kat entry lain..

Ok..itu saja untuk hari pertama kat Johor...lepas dah makan, pusing-pusing sampai keletihan...balik hotel...rehat dan tido...nanti saya sambung lagi..selamat berbuka puasa semua...:)

Dua Minggu Berpuasa Tanpa Suami Di Sisi..

Annyeong-haseyo..

Pejam celik pejam celik cepat sungguh Ramdhan datang balik...dah 14 hari umat Islam berpuasa..tahun ni tahun kedua saya berpuasa sebagai seorang isteri kepada En.Shahrul..tapi walaupun dah 2 minggu puasa, saya masih lagi menjalani ibadah puasa sendiri tanpa suami di sisi..berbuka sorang-sorang...gi bazar ramadhan sorang-sorang..sahur pun sorang-sorang tapi jarang saya sahur...sedih kan...

Tapi saya lagi kesian kat husband...dah masuk 14 hari dia berpuasa kat tengah laut..takde nikmat puasa sangat mcm kita kat atas darat ni...takpelah..insyaAllah minggu depan 19hb husband dah boleh balik...kebetulan plak jadual cuti 2 minggu dia jatuh time raya...tapi itupun cuma sempat 3 hari je beraya lepas tu dah kena pergi kerja balik...takpelah..asalkan kami dapat raya bersama cukuplah pada saya...huhu...

Dah lama tak catat apa-apa dalam blog..kadang-kadang rasa dah give up nak stop terus...tapi sayang jugak...kalau ada blog, sekurang-kurangnya ada lah 'diari' untuk tatapan dimasa hadapan...saya tulis blog bukan nak kejar nuffnang, kejar rating atau kejar follower...mungkin masa awal dulu ada jugak tapi lama kelamaan saya dah tak amikkisah lagi pasal tu...saya menulis sebab hobi, sebab suka catat sesuatu untuk tatapan sendiri dan jugak sesiapa yang sudi baca..juga sebab nak cari kenalan yang boleh berkongsi cerita...tapi tulah...kalau saya singgah kat blog orang lain saya cuma mampu jadi silent reader...jarang saya tinggal jejak sebab saya malu kut..hehe....so, blog saya kalau ada yang sudi baca...terima kasih banyak-banyak...:)

Berbalik pada kisah berpuasa...dah masuk hari ke 14 saya berbuka sorang-sorang..jeles bila dengar orang citer berbuka ramai-ramai dengan family...tu tak masuk macam-macam juadah saya baca kat blog orang lain...alahai cemburu sangat-sangat...bukak puasa sorang-sorang apalah sangat nak masak special...sape nak makan...saya sendiri nak makan pun tak lalu...hari pertama beli kat bazar nasi tomato tak sedap...separuh je saya boleh makan..selebihnya buang..hari kedua saya masak spaghetti...



Haha...melampau kan...sepatutnya bulan puasa ni lah lagi nak makan makanan traditional...tapi tekak saya nak spagetti..apa boleh buat...:) hari ke 3 plak, pergi bazar beli nasi kerabu lauk daging..bila makan tak sedap jugak...daging keras..lepas tu saya dah tak beli lagi juadah berbuka kat bazar...kalau pergi pun cuma beli murtabak atau kuih muih je...harga bukan main mahal tapi rasa hampeh...membazir je..baik masak sendiri kat umah...

Minggu lepas saya gi KL sebab nak tempah baju melayu husband tapi kedai yang husband selalu tempah tu dah takde..maybe dah pindah..abang kedai tu rasanya dah kenal kami..dah 2 kali tempah baju melayu masa nak kawin dulu...seminggu je dah boleh siap kalau kita nak cepat..tapi nak buat camne...takde rezeki...nasib baik kain tak beli lagi..kalau tak membazir..saya pergi jugak tanya kedai lain tapi of course lah orang dah taknak amik tempahan..haha....itulah sape suruh tangguh kan...nak taknak husband kena cari baju yang dah siap...tunggu minggu depan husband balik baru nak shopping raya...yeii.!!! tak sabar dah nak shopping..nak bersesak-sesak dengan orang ramai kat masjid jamek, kat sogo..nak rasa kemeriahan shopping raya macam tahun-tahun sudah..seronok.....

Jumpa lagi...annyeong... =)

15 July 2011

Bubur Nasi VS Nasi Air...

Salam petang Jumaat untuk semua yang sudi singgah ke sini...:)

Semua dah makan dah? kalau belum makan better gi makan dulu...nanti perut masuk angin susah...:)

Hari Jumaat ni ramai yang rehat 2 jam kan..tadi saya pun sempat jugaklah gi pejabat pos hantar barang to my sister...lepas tu singgah kedai tapau makanan..

Hari ni saya makan bubur nasi..one of my favorite food..kalau kat Ganu dipanggil NASI AIR...kenapa nasi air? maybe sebab nasi tu berkuah "air" yang banyak kut. pandai je reka.. ;p. perbezaan bubur nasi KL dgn nasi air ganu ni adalah bahan-bahan kat dalam menu ni...

Bubur Nasi- nasi lembik, sup (ayam @ daging), telur masin, sambal kicap. takde sayur.

Nasi Air- nasi lembik, sup (ayam @ daging ), ikan bilis, sayur tauge, sambal cili merah (dipanggil air lada)

Walaupun ada perbezaan, tapi saya tetap suka kedua-duanya...:). bila makan bubur nasi ni kita tak muak sangat..kalau makan kat umah, saya suka makan ala-ala korea...nasi dan sup dalam bekas asing...masuk nasi dalam mulut lepas tu baru amik sup masuk mulut..best.. :)

Ni semua terpangaruh sebab banyak sangat tengok drama korea kut...hehe...kalau tak caya, cuba tengok drama korea time diaorang makan..wajib ada sup punya..;p.

Lepas tu dah nak balik terjumpa kedai popia basah...ala..dah lama sebenarnya mengidam..mcm best je sebab ramai orang beratur tunggu turn..saya pun join sekali lah...hehe...

Tada!! inilah dia popia basah yang saya beli tu..3 ringgit dapat 4 gulung..boleh tahan sedap jugak..sos dia ada rasa pedas-pedas sket..tapi tak habis pun makan sorang-sorang..simpan separuh nak bawak balik untuk husband..hehe.

Hari ni kerja takde tension-tension walaupun letih terpaksa buat kerja orang lain...penat tapi hati tetap gumbira sebab esok saya dan husband akan pergi bercuti...:). husband request nak makan nasi lemak yang saya masak untuk bfast pagi esok...taknak makan nasi lemak kedai katanya..demi husband ku tercinta, daku tak kisah..bukan setakat nasi lemak, nasi ayam, nasi beriani pun sanggup masak dalam mimpi pagi-pagi tau...

Pasal rumah, saya dah call agen tu bagitau nak cancel booking..saya terpaksa tipu alasan sebab takut diaorang pujuk..orang bisnes ni tau jelah..nanti kalau bagi alasan jalan, mereka akan cakap jalan tu akan jadi cantik tak lama lagi...tempat tu akan maju..tapi mereka sendiri pun tak pasti bila...so untuk kukuhkan alasan, saya terpaksa cakap kena transfer tempat kerja yang jauh...huhu....

Itu saja kut untuk entry kali ni...akhir sekali sebelum saya tutup entry ni, saya sertakan sekali gambar artis yang saya jumpa kat giant baru-baru ni...eksklusif dari blog saya..hehe...mereka ni suami isteri..dua-dua artis..sorang pandai nyanyi, sorang pandai buat lawak...nak kata glamor tak jugak..suam-suam kuku? erm...maybe kut...:)


Adios...

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...