30 June 2010

Koleksi kad saya...

Semalam saya tak bukak lansung blog...semalam hari sedih...huhuhu..
Tapi hari ni dah happy dah...:)..kenapa?..adalah....:D
Hari ni agak bz jugak kat ofis tapi sempat lagilah saya godek2 blog ni...nanti kl tinggal lama2 takut jadi mcm dulu...terbiar usang begitu sj..:p
Hari ni 30 June 2010...saya nak tunjuk kad-kad yang sampai sekarang masih ada dlm purse saya...
Walaupun ada yang dah tak guna, tapi sayang nak keluarkan..

-salah satunya yang masih saya simpan elok sampai sekarang..kad matrik ms zaman belajar dulu2...kad paling berharga, paling saya sayang...tak tau kenapa...:)..tengoklah muka i tu...hehehe...husband saya ckp (ms zmn bercinta dululah) mcm muka org terkejut..ye ke?;p

-ini lesen 1st saya..lesen L...atas sebab2 keselamatan, ic dn alamat terpaksa di padamkan...hehehe...saya terkejut sebenarnya lepas dapat lesen ni..kelas C??..setiap kali belajar saya asyik tanya cikgu kenapa lesen saya ada kelas C? cikgu ckp...baguslah..kl takde duit, awak boleh beli motor roda 3 tu..jahatnya cikgu...

-sekarang dah dapat lesen P dah...hahaha..mcm bangga giler kan dpt lesen P...:)...ok lah tu dari takde lesen lansung...saya ni penakut dulu masa takde lesen...pegang stereng keta pun tak berani tau...dapat lepas ujian JPJ rasa cm happy giler masa tu..hehehe...tahun depan habis lesen P...tak sabar nak dapat lesen besar sebab selalu kena buli kat jalanraya...:)


-haa...ini kad yang baru saya dapat bulan lepas...kad perakuan nikah...:)...kena selalu ada dlm purse..bukti yang kami dah nikah ok..berkepit selalu pun, kami ada lesen besar tau..;p

Itu saja yang saya nak tunjuk hari ni...:)...actually petang ni husband saya sampai umah...tu yang saya happy sgt ni..hehehe...semua org masih kusyuk buat keje lagi tapi saya dah tak boleh nak stay lagi dah kat ofis ni...saya nak balik umah sekarang jugak...jumpa lagi..:)

28 June 2010

Alahai Makcik Kedai...

Wah..tinggal lagi 2 hari husband saya nak balik...sukanya.!!.ceh, mengada je lebih..hik hik hik...saya dah tak sabar nk tunggu kepulangan suami tercinta...huhuhu..kami dah plan nak gi holiday hujung minggu ni kat satu tempat...:)..tapi yang tu kena rahsia dulu....hehehe...


Actually hari ni saya nak citer sket pasal sorang mak cik tauke kedai makan kat area ofis saya ni...(tak pasal2 glamor mak cik tu boleh masuk blog).:D..sejak saya kerja kat sini, boleh dikatakan tiap2 hari saya gi lunch kat kedai dia..walaupun agak mahal tapi terpaksalah jugak sebab takde choice...kedai melayu cuma kedai dia je yang ada...kl makan kat kedai dia, standardlah lunch 7-8 hinggit tu...husband saya memang dah lama tak puas hati kat mak cik ni..tapi saya rilek je..hehehe...


Kl gi makan kedai dia, adalah borak2 kejap masa kat kaunter nak bayar tu...jadi dari situ dia tau serba sedikit ttg saya..asal dari mana, kawin bila, kerja husband saya ni mcm mana...so, lepas kawin dia taulah saya ni selalu kena tinggal dengan suami...takpelah pasal tu..tapi yang saya nak citer hari ni adalah sikap mak cik ni yang saya tak berkenan sikit..mulut dia agak laser ...sakit hati jugaklah saya dibuatnya...citer dia macam ni...


1st STORY...



Makcik kedai: Yang..ko tinggal kat mana sekarang lps kawin?
(dia panggil saya Yang sebab tak tau nama saya...saya pun tak pernah nak btau nama kat dia...hehehe)

Saya: Saya dah pindah sekarang..umah saya kat kat belakang ni je makcik..depan highway nak gi bukit jalil ni je...

Makcik kedai: La..dekat lah mcm tu...tapi ko tinggal kat situ...senang ke dapat bas? mcm takde bas je acik tengok...

Saya: Saya tak dtg dgn bas makcik...drive sendiri...

Makcik kedai: Drive sendiri? ko ada kereta ke? la..ingat ko takde kereta...
(cara dia tanya tu memang menyakitkan hati..mcm terkejut saya ni boleh pakai kereta..kurang ajor betul makcik ek...)

2nd STORY...


Makcik kedai: Yang..lama tak nampak? sihat ke?

Saya: Alhamdulillah...sihat makcik..:)

Makcik kedai: Lama tak nampak datang sini..acik ingatkan tak sihat..

Saya: Ooo...ada je makcik cuma tak kuar makan.. (padahal saya tapau makanan dari tmpat lain..:)) erm..cuma baru lepas kena tinggal, takde mood sgtlah makcik saya ni...

Makcik kedai: Kena tinggal lagi? baru je suami ko balik berapa hari dah kena tinggal lagi? tula...sape suruh ko cari suami yang keje laut..keje macam tu memang selalu kena tinggal...cari lagi orang keje laut tu.. (tak sangka2 keluar sindiran dari mulut dia..)

Saya: ?????? Dan saya cuma mampu berkata dalam hati dialog ni..."eh, ko apahal makcik..aku takde apa2 pun..tak merungut pun..yang ko plak lebih2 ni apa hal? aku isteri dia pun takde nak ckp apa2...suka benor jaga hal tepi kain org.."


Saya mintak diri lepas dia cakap macam tu..bengang wei kat mak cik tu..:(..saya dah lah tgh rindu kat husband masa tu...tetiba je dia ckp benda mengarut...lepas kejadian tu...agak lama jugaklah saya tak gi makan kedai dia...tapi tadi rasa nak makan makanan panas..so saya pun gilah kedai makcik tu...apa lah pulak hari ni makcik ni nak cakap...


3rd STORY

Saya tgh tunggu order masa dia datang...sengih2 kat saya...

Makcik kedai: Hai yang..lama tak datang sini makan? :)

Saya: Ada je makcik..saya agak bz sket akhir2 ni kat ofis...

Makcik kedai: (Dia duduk sebelah kerusi saya..hai..tak pernah pun duduk2 sebelah ni..) Yang..makcik ni nak mintak tolong dgn ko sket...anak buah makcik sorang tu nak sgt keje mcm suami ko tu..keje kat offshore...ko boleh tolong dia masuk company ko tak?...

Saya: ?????.... Anak buah makcik ada kelulusan apa2 tak..?(hahahahahahahahaha..dalam hati jelah saya ketawakan makcik ni...hari tu bukan main laser mulut mengata keje suami aku ek, apa sudah jadi? :D..)

Makcik kedai: Dia belajar sampai form 5 je...tapi dia dah pergi semua latihan yang nak pegi keje laut tu..sijil2 sume dia dah ada...memang boleh sgt dia nak pergi keje bila2 masa...

Saya: Macam ni makcik...memang kl nak gi keje kat sana, semua org kena pergi latihan yang makcik ckp tu...tapi keje kat laut ni ada mcm2 jawatan...kl keje kat company saya ni...jawatan yang ada kena ada ijazah baru boleh mintak...

Makcik kedai: Ijazah? oo...suami ko ada ijazah ke... (kurang ajar kan ayat dia tu...makcik...ko ingt aku dgn laki aku ni keje kerani cabut je ke kat company tu ?)..

Saya: Aa..kl kt company saya kena ada ada...tp kl anak buah makcik nak keje bawah2, memang ada yang tak perlukan ijazah...tapi kena cari keje kat company lainlah...

Makcik kedai: Ooo...mcm tu ke..mesti ada kan yang tak perlukan ijazah..ko tolonglah tengok2kan..anak buah makcik tu pandai sebenarnya..dia boleh buat keje, rajin..ko tolonglah tanya sape2 yang ko knl...

Saya: Nantilah saya cuba makcik...


Makcik...makcik...hari tu makcik jugak yang bukan main laser mulut kat saya....lain kali mulut makcik tu jaga sket...cakap jangan sebarangan cakap...alahai makcik kedai....:)...

27 June 2010

Putrajaya...

Bosanlah cuti hujung minggu sorang2 kat umah....husband kat offshore lagi...rabu ni baru sampai umah...ahh..lambatnya masa berjalan...:(..tula, masa ada dekat asyik gaduh je...pasal tv pun nak gaduh kan bang...hehehe....
Sambil2 membilang hari, entry kali ni saya nak post gambar masa jalan2 kat Putrajaya hari tu...sehari selepas jalan2 kat Muzium negara...dah petang pun sampai sana sebab pagi tu saya keje...amik half day sebab nak spend time dgn family abang...baik tak menantu macam ni?:D..haruslah puji diri sendiri...hehehe....
-me and my lovely husband...makin hari makin tembam pipi kami berdua kan...apa taknya, kl abang ada kat umah asyik masak je...kl saya tak masak, dia yang masak..kl dilarang merajuk plak dia...susah dpt suami yang rajin masuk dapur ni...;)


-snap gambar depan pintu masuk masjid putra...saya bengang masa ni...ada ke petugas kat situ tak bagi saya masuk sebab dia cakap seluar saya ketat..kl nak masuk jugak, kena pakai jubah...hello...macam tu panggil seluar ketat ke akak2 sume...?malu saya dia ckp macam tu depan mak mertua...rasa cm nak bg lempang je sebijik tapi sabar jelah...
-cuaca panas sgt2 masa tu..kitaorang cari port minum dulu sebelum jalan2...boleh tahan lah harga air kat food court dia...segelas air carrot susu rm.4.50..minum kat restoran pun tak sampai mcm tu...huhuhu...balkis si budak kecik tu tiap kali order air mesti order 'teh peng' (tea ais)...:)
-keluarga bahagia...:)...husband saya selalu ckp..nanti kami dah ada anak2, dah ada family sendiri...insyaAllah, dia akan selalu bawak kami pergi bercuti kat mana2..dgn cara macam tu boleh merapatkan lagi hubungan dlm keluarga...thank you by..that's why I LOVE HIM SO MUCH..:)

-hahaha...:D..tiap kali saya tengok gambar ni, saya akan ketawa..memang lawak sgt2 budak balkis ni...percakapan dia, tingkah laku dia...memang boleh buat org ketawa sepanjang masa...:)


-snap gambar kat area masjid je...view kat situ cantik...tak larat dah nak gi lain2 tempat...hari pun dah petang masa tu...



-OMG...what are you trying to do dear?...inilah aksi nakal oleh my husband...:D

Pukul 5 lebih kami pun gerak balik...ingat nak pusing2 kereta kat area putrajaya sebelum gerak balik Puchong..tapi kami salah time...masa tu org dah kuar office..jalan pun dah nak jem..so, kami surrender terus gerak balik umah.....

Itu saja untuk entry kali ni...:).takde idea dah nak tulis apa sebab keje banyak sgt..lagi satu maybe takde mood sebab tgh menghitung hari kepulangan suami tercinta...:)..

25 June 2010

Jalan2 kat Muzium Negara...

Camne nak mulakan ek...keje banyak sekarang kat ofis sampai saya dah tak tau nak intro camne untuk entry kali ni...huhuhu....well, saya nak tunjuk gambar2 masa gi muzium jalan2 dengan family hari tu...sambungan masa mak mertua datang rumah kami...Dari Al-Jabbar kajang kami straight pergi KL sebab dah plan nak gi muzium..teruk sgt ke gi muzium negara?.:(. mungkin nampak cam agak 'old minded' but for me ok what.? boleh tengok2, tunjuk kat adik2, anak2 kita sejarah lama negara kita sendiri...actually kita sendiri pun kena tau sejarah2 lama kan...:)..



Sampai kat sana...ingat kan kami je yang dtg muzium..tak sangka ramai gk orang dtg...maybe sebab sempena Exhibiton Keranda kut tu yang ramai org datang..parking pun susah nak dapat...tapi akhirnya kami dpt jugak parking...:)

-sebelum gi muzium, singgah dulu solat zuhur kat Masjid Negara...sementara tunggu yang lain pergi solat (saya kan bendera merah..:p), makan ais krim dulu dgn balkis and adik Fateen..tapi aiskrim saya jatuh lepas snap gambar ni...huhuhu..tak boleh makan lagi lepas tu..:(.

-sebelum masuk, snap dulu gambar kat pintu masuk...see, board belakang tu tulis apa...KUNJUNGILAH MUZIUM..:)..jadi sape2 yang tak sampai lagi atau dah lama tak gi sana, silalah ke Muzium Negara...;p..sempat promote kat sini...hahaha....

-apa ek motif gambar ni sebenarnya..?nak tunjuk air pancut ke atau nak tunjuk bangunan hotel Hilton yang berdiri gah kat belakang kami tu...;p...

-ceria je boleh sampai depan muzium...baru kat luar tu..dah happy..kat dalam lagi happy kut senyuman kami...:)..my hubby yang snap gambar ni...

-Fateen dan Balkis bergambar kat belakang monumen keranda...monumen ni ada kat luar pintu masuk exhibition yang saya sebut tadi..masuk dalam lagi banyak jenis keranda yang ada..keranda islam, budha, hindu, christian dan mcm2 lagi ada..tapi tak snap gambar pun..takut kut..hehehe...:p

-dah keluar nak balik dah..sebelum balik snap gmbar lagi..balik awal sket sebab mak puasa, takut tak sempat nak bukak puasa kat umah..anyway, sempat jugak budak dua org ni shopping keychain kat kedai muzium..pandai ek korang 'pau' cik korang..:)


Dah puas jalan2 kat muzium, kami gerak balik...tapi sebab mak puasa so kena singgah cari makanan dulu sebab kat umah takde lauk apa pun dalam peti...hehehe..sorry mak...so, paling dkt dengan umah saya adalah Giant...lepas beli stok barang2 dapur, saya bawak mak pergi food court cari apa2 makanan utk bukak puasa..nak masak memang dah tak sempat dah masa tu..akhirnya mak tapau nasi ayam penyet sebab nak rasa camnelah rasanya..ntah, saya pun tak pnh makan sebenarnya..sedap ke?..saya tengok ayam goreng berempah besa je tapi dia ketuk2 sebab tu panggil ayam penyet kut...alahai...macam2..:)

Cukup dulu untuk kali ni..saya nak sambung buat keje...see you soon.have a nice day..!!:)

23 June 2010

Majlis Kenduri Rumah Suami-Sambut Menantu...

Sebelum ni saya dah tunjuk majlis kawin masa kat rumah saya kan..kali ni saya nak tunjuk pulak kenduri masa kat rumah suami...:)..majlis diadakan seminggu selepas kenduri rumah saya...19 December 2009..temanya adalah warna hijau..tengoklah gambar2 kat bawah, seluruh family pakai hijau...:)..
-masa ni pengantin baru sampai..tengoklah genggaman tangan suamiku itu..hehehe...i takut you masa tu..:p...konon2nya rasa kurang sketlah masa dia genggam erat tu..hahaha...:D

-rombongan yang hantar kami masa tu..satu kampung hantar kami..hehehe...sebenarnya saya pun terkejut..ingatkan takde org..sampai2 sana tengok diaorang dah menunggu awal2..see, my baju!!besar gelebeh sebab tak sempat nak fitting...huhuhu..tension..:(

-kat rumah abang, takde sanding2..just tempah pelamin mini je...kami duduk kat situ supaya senang tetamu2 datang jumpa dan salam dengan pengantin..actually bukan kami ok, saya je...huhuhu...abang mula2 adalah kat situ, lepas tu hilang...:p

-"sayang duk kat kat sini kejap ek...abang tak tahan dah nak masuk toilet..kejap je abang gi...jangan nangis tau..."..."ok abang..."..hehehe..dialog rekaan semata mata...saya pun tak perasan masa gambar ni di ambil...semangat cik abang ku bercerita..:)

-look at my hubby..saya tgh sibuk2 duk bersalam dia tersengih kat sape ntah...senyum kat sape tu bang?:)...kl nak tau macam tulah saya dari awal sampai habis...org datang jumpa je, tunduk dan salam...maklumlah org datang nak kenal menantu kenalah ayu dan sopan sket...hehehe..dalam gambar tu saya tgh salam dengan tok abang.. (panggilan untuk nenek).



-nampak tak ada dua bakul...satu bakul cenderahati untuk tetamu..satu lagi yang betul2 depan saya tu bakul letak duit..sekali lagi saya dpt duit masa salam2 dengan tetamu...eh, mana ada saya mintak..org hulur saya terima jelah..hehehe...yang duduk sebelah kanan saya tu adik pompuan husband saya..nama dia Sa..baik orgnya..:)..lawa pun lawa...(k.za puji ikhlas ni Sa...)..hehehe...

-saya dah agak berisi masa ni...:(..pendek pulak tu..huhuhu...

-This is my new family ( family abang)...tengoklah, mostly pakai baju hijau ikut tema kecuali my father in law..tak sempat kut nak cari..:)...
Selesai sudah majlis kenduri untuk kami...lega sgt masa tu...tapi saya ada benda nak cerita sket kat sini..perasan tak muka saya untuk majlis kali ni mcm 'tak siap' kan...saya bengang giler kat mak andam sorang tu...masa saya tempah dgn dia tu, dah ckp majlis tghari..so make up dlm pukul 10.30 macam tu.bukan dgn kak tie hari tu..dgn org thailand..make up plak kena pergi rumah dia..oklah, saya setuju..

Tup tup..hari kenduri rumah abang tu..pagi2 lagi dia call saya..masa tu pukul 9. dia suruh saya pergi rumah dia on the spot masa tu jugak...dia bagi alasan dia ada keje kat Tok Bali..hello!!! hang tak ckp awal2 tu kenapa..kl aku tau, aku boleh cari mak andam lainlah...rasa nak je ckp macam tu tapi tk cakaplah kan..benganglah saya...dengan tak siap apa2 lagi saya pun geraklah dgn husband ke rumah dia...dlm keta tkyh ckplah..saya bebel sepanjang jln..:)..nasib baik senang jumpa...sampai2, ingat dia nak ajak masuk rumah make up kat dalam..tiba2 dia suruh saya duk kat kerusi kat garaj kereta...alahai..:(..sakit hatinya...yang paling sakit hati...dia make up saya cepat giler...15 minit dah siap..org lain make up kawin paling kurang 1 jam ok...husband ckp muka saya macam hantu lepas make up tu..wa..!!nak menangis je masa tu...

Sampai rumah sebelum pakai baju pengantin, terpaksalah saya touch up balik muka saya tu..takkan nk tunjuk kt org muka mcm hantu tu...:(..saya lap sume make up tu...tinggal lah saki baki make up je...huhuhu..dengan bajunya tak sempat nak fitting...cerita psl fitting plak mcm ni...masa nak gi fitting tu, org kedai cakap saya tak boleh fitting lagi sebab ada org nak pakai dulu baju tu sebelum majlis saya..saya pulak keje jauh...balik2 kedai dah tutup hr jumaat, tk sempat nk fitting.. baju pun husband yg gi amik sehari sebelum tu...sedih...:(..tapi syukurlah..semuanya dah selesai....

Itu saja cerita ceritu Hari Bahagia saya dan suami....:)..walaupun kedua2 majlis sederhana sahaja tapi tetap meriah...:)..terima kasih kepada semua yang terlibat...family saya, family abang, kawan2 yang hadir, yang tak hadir tapi htr sms ucap tahniah...tetamu2 yang datang...yang bagi hadiah, yang hulur duit..terima kasih banyak2...doakan kebahagiaan kami berdua kekal hingga akhir hayat...jumpa lagi..:)

22 June 2010

Al Jabbar...Mak Mertua nak beli mesin Family Dr.

Entry lepas saya ada citer kan mak mertua saya nak pergi kajang kedai Al Jabbar..lebih kurang pukul 10 lebih kami pun geraklah ke kajang...masa sampai kat sana nasib baik takde customer...mungkin sebab hari kerja kut..tu yang takde org..sampai2 sana, pekerja dia terus layan kami..bawak masuk mak pergi bilik rawatan, tunjuk camne rupa bentuk mesin tu, cara2 rawatan yang dilakukan...saya lupa nak snap gambar masa dalam bilik tu...huhuhu...



-ha..inilah dia mesin tu..Family Dr..mak mertua saya memang datang nak sgt beli mesin ni..apa yang saya dapat info, mesin ni boleh rawat orang yang ada penyakit darah tinggi, kencing manis, buah pinggang, sakit jantung dan sebagainya...saya pun malas nak tulis detail pasal mesin ni sebab banyak kut ada iklan dalam internet dan paper pasal mesin ni..hehehe...

-mak tengah tanya sesuatu kat pekerja al jabbar pasal mesin ni...lepas bincang2, dapatlah harga 5900..terkejut jugak saya..sebelum ni saya pernah datang dengan husband tanya harga..pekerja yang lain boleh bagi 4900..tapi datang kali ni 5900 je dia boleh bagi...masa tu mungkin tgh ada promosi kut...

-sempat lagi budak 2 orang ni main2 snap gambar...boring kut...:)
-mak dapat bocong air free...tapi tu bukan bocong air biasa tau...bocong air tu boleh guna jugak untuk rawatan...saya pun tak berapa jelas tapi kena isi air kat dalam tu..camne ntah...hehe...

-balkis tengah bosan menunggu...sebenarnya dia mintak kamera dgn saya..tapi saya tak bagi sebab mak cakap tak payah bagi...hehehe...habis bateri kl dia dapat main...;p

-ini plak, mak nak beli ubat mata untuk fahmi..kusyuk tgh dengar jurujual dia bagi informasi pasal produk mata...ketar2 je abang ni..baru keje lagi kut..:)

-fahmi tengah buat rawatan percuma...abang tu tunjuk cara2 guna produk tu...cam best je pakai spek tu..husband saya kata best, dia urut2 mata kita..ntah, saya tak cuba pun pakai...:)

-dah settle dah urusan jual beli...tapi mesin yang mak nak beli tu takde stok lagi..esoknya baru org tu hantar kat rumah..snap gambar dulu kat depan pintu masuk sebelum balik...happy mak mertua saya kan...;)

Desa Water Park...

Kali ni..saya nak cerita pasal cuti2 bersama family plak...:)..minggu lepas kebetulan suami saya ada kat umah..itupun baru balik offshore...mak mertua datang rumah kami sebab nak pergi kajang beli mesin kesihatan kat Al-Jabbar..so, alang2 mak dan adik2 abang ada datang, bawaklah pergi jalan2...

Anak buah abang ada sorang ikut sekali..balqis (yang kecik sekali dalam gambar)..dialah beria2 sgt nak mandi kolam..sebelum datang lagi dah btau kat tok dia(mak mertua saya lah), nak mandi kolam kat rumah cik(panggilan untuk suami saya-ayah cik)...manalah umah kami ada kolam..tu yang bawak diaorang pergi desa water park..nak bawak pergi sunway lagoon (10 minit je dari rumah) bukan tak mampu tapi tgh2 saving ni..bawak pergi tmpat murah jelah..faham2 jelah ek...hehehe....


On the way ke sini, sempat singgah makan dulu kat resrotan puteri kat Pantai Dalam..tak sempat nak snap gmbar sebab semua dah lapar...dapat makanan terus makan....

-ni masa mula2 sampai kat desa water park...sampai dalam pukul 2 lebih..parking pulak dah penuh..jenuh jugak nak cari parking...yang baju putih tulah balkis, sakan sgt nak mandi kolam...:D..

-kenapa bang?serius muka...mahal sgt ke?hehehe..harga tiket dewasa- rm20, kanak2 -rm14..ok lah harga kat situ..tapi kl nak puas hati , better pergi sunway lagoon...

-aik, cakap nak mandi kolam...tak berenang pun budak kecik ni...:)..balkis budak yang sgt pandai bercakap..

-inilah mak mertua saya...tetap sabar menanti anak2 mandi manda...nasib baik ada auntie india yang temankan mak..dahlah cuaca sgt2 panas..saya sekejap2 hilang sebab nak snap gambar..hehehe....kenapa tak mandi sekali mak?:)

-adik bongsu abang, fatin..baru darjah 5..dah macam form 2 je kan?...sgt2lah manja dgn mak dia, dgn abang cik dia(my husbandla)...cam best je tengok dia main..nak jugak..:(

-aik, macam ku kenal lelaki ini..wah wah...bukan main yer bang...gaya je lebih...sampai separuh jalan je jatuh..hehehe....:D

-sukanya dapat mandi hujan ek..:)..menyampah tul tengok org mandi kat tempat awam tak pakai baju...dia igt body hot sgtlah tu...mengganggu pandanganlah..ish...

-bukan main happy 4 beranak ni mandi manda ek...jangan di tanya kat mana saya sebab saya tukang amik gambar hari tu..tak boleh mandi sebab bendera merah..huhuhu...:(

-adik dan abang...jangan buat fitnah ek...jangan buat2 citer ada jumpa suami saya mandi manda kat sana dengan pompuan lain...:p

-cewah...dia punya seronok sgt macam lupa je ada isteri yang tgh tunggu dia mandi...tk kira abang, lepas ni ganti balik tau..kita pergi sunway lagoon pulak ek...bolehlah..:)

-fahmi (adik suami saya) pun ada sekali...tapi dia selalu hilang..kejap2 tengok dah takde, mandi kat tempat lain...sempat jugaklah snap gambar ni sekali dgn adik fatin...:)

Dah habis mandi manda, keluar lebih kurang pukul 5 kut..saya tak boleh mandi.:(.. huhu..tapi takpe, ada orang dh janji nak bawak pergi mandi manda sekali lagi...abang kan..hehehe...terus gerak balik rumah..esok jalan2 lagi...:)..tunggu entry seterusnya.!!!

Raja Sehari Posing.......

Herm.....gambar sanding dah kan...kali ni saya nak tunjuk gambar2 gedik pengantin posing..hehehe...takdelah gedik sangat..malu2 jugak...tapi dah dapat lesen besar...adalah terover sket..;p..

Tak banyak pun saya nak letak...cuma beberapa keping je..apa pun, layan jelah gambar pengantin lama kat bawah ni...:)..thanks to our photographer, Mr.Derrick yang sgt2 baik...siap bagi album free yg mahal lagi untuk wedding picture kami...thank you Derrick..

Dulu saya pernah tulis kat blog ni, saya nak kek yang biasa2 je untuk acara potong kek....inilah dia kek yang biasa2 je...tapi terkejut jugak, 15 minit lepas habis acara potong kek...saya tengok kek dah licin kena serbu dgn budak2 kecik...hehehe...takpelah kek biasa pun yang penting tak membazir...:)..
Maghrib tu...saya dan suami kali pertama berjemaah bersama sebagai suami isteri...alhamdulillah, syukur...semuanya sudah selamat..:)..lepas isyak, by turun bawah tolong basuh periuk..hehehe..kesian.nasib baik dah tak banyak yang kena basuh masa tu ...adalah beberapa orang lagi family yang masih ada kat rumah tolong kemas apa yang patut..lepas semuanya dah selesai, acara bukak hadiah pun bermula...masing2 sibuk duk teka apa yang ada dlm kotak...semestinyalah hadiah yang besar2 dulu yang kami bukak..jahatkan..hehehe...tapi sayang, takde orang yang nak tolong amik gambar masa acara bukak hadiah.....huhuhu..
Dan malam tu jugak, saya tido bersama suami..hehehe...malam tu jugak saya kena mula panggil suami dengan panggilan 'abang' (sebab dah janji masa tunang dulu)....;p..malunya bila diingat balik....end for this entry..takde tulis banyak.just nak tunjuk gambar...:)

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...