28 February 2012

Cerita Di Hujung Minggu..

Assalamualaikum wbt...

Entry kali ni saya cuma buat summary tentang cerita terkini..

  • Husband dah balik minggu lepas..khamis malam dia sampai umah...esoknya saya half day..haruslah amik cuti kalau husband ada balik...4 minggu tak jumpa tu...

  • Cuti hujung minggu hari tu kami balik kampung sebab ada kenduri kawin anak sepupu MIL..mulanya berat hati nak balik sebab tak larat tapi memandangkan nak jaga hati MIL, saya ikut saja...kalau ikutkan tak larat nak balik sebenarnya sebab bukan cuti lama...itupun balik dengan bas sebab husband tak larat nak drive...

  •  Sempat jugak balik rumah jenguk ayah saya...hiba sangat bila tengok ayah yang semakin hari semakin tak berapa sihat dimamah usia...tapi apakan daya, saya juga ada komitmen kerja disini...insyAllah, kalau ada masa nak balik jenguk ayah lagi..

  • Sembang-sembang dengan Yani, my SIL yang tengah sarat tu...dia sarankan saya pergi berurut dengan sorang makcik yang tinggal kat kampung husband dia..balik pun sekejap manalah sempat..nantilah bulan 4 balik kampung lagi dengan husband cuba pergi berurut plak...sebelum tawakkal, kita kena usaha dulu kan...

  • Cuaca kat Terengganu terlalu panas sampai husband demam...olor kecian...dia panggil saya nurse garang..huh..yelah, sape suruh degil..saya suruh dia rehat betul-betul, selimut tebal-tebal biar peluh keluar..tapi dia kejap selimut, kejap bukak...habis tu camne nak ok cepat....nasib baik rajin makan ubat..(^_^)

  • Hujung minggu ni IsnyaAllah kami akan pergi bercuti...ke mana tu nanti saya citer...tiket semua dah booking termasuk hotel...baju nak travel pun dah shopping sket-sket..yang selebihnya cari lepas balik kerja esok-lusa...

  • Kerja kat ofis seperti biasa...memang tak pernah habis tapi masih under control...tak serabut macam 2 bulan lepas...sebelum bercuti, harus siapkan secepat yang mungkin..fighting!!

  • Oh yer..zakat dah bayar belum? zakat pendapatan dan zakat wang simpanan...kami pun belum lagi...InsyaAllah dalam minggu ni cuba untuk bereskan...

Itu saja cerita terkini tanpa gambar...wassalam......

23 February 2012

Majlis Pertunangan Adik Ipar...

Lagi entry pasal event yang dah lepas-lepas...dah lama sebenarnya nak masukkan dalam blog tapi besalah....tunggu seru datang dulu baru publish...hehe...

Majlis ni sempena masjlis pertunangan adik ipar saya, Sa yang berlansung pertengahan January hari tu...majlis diadakan di rumah kakak ipar saya di Paka, Terengganu bukan kat  rumah my MIL..sebabnya nak bagi senang perjalanan pihak lelaki yang datang dari Kuantan...dekat sket..nanti bila majlis kawin baru buat kat rumah MIL....

Kami suami isteri haruslah sedondon barulah jadi pasangan "serashi bersama"....hehe....Sa, congratulations on your engagement and all the luck for the times to come...dah jadi tunangan orang ni kena jaga-jaga sket..darah tengah manis...*(^_^)*
Bersama Yani, my SIL jugak yang tengah sarat...murah rezeki dia...baru je kawin June tahun lepas...sebulan lepas tu dah disahkan pregnant...insyaAllah bulan 3 nanti deliver baby...my husband bertambah sorang lagi anak buah...

Tengah tunggu rombongan pihak lelaki sampai..sambil-sambil tu main cak-cak dulu dengan husband...nak main dengan anak takde anak...so main dengan husband pun jadilah....sob sob...

Oh yeh...rombongan sudah tiba...hujan renyai-renyai tu yang agak kelam kabut sket tu nak berteduh...takpe-takpe...sila sila naik dulu semua....hehe...

Jangan terkejut tengok saya jadi orang penting dalam majlis ni..tapi tukang sambut dan susun dulang hantaran jelah...buat-buat expert lah konon tapi main belasah je...masa nilah nak belajar jadi orang dewasa...:p

Rileks-rileks...jangan kelam kabut nanti terlingkup semua dulang hantaran sape nak jawab...sabar ek kakak-kakak, makcik-makcik...saya belum pro lagi...baru nak asah bakat...sob sob...malu kena tegur sebab dulang sirih letak salah tempat padahal dulang tu yang paling penting sekali makcik cakap...orang tua tua ni jangan melawan kalau bab adat...ikut je...(^_^)

Semua dah get ready, majlis pun bermula dengan tenang dan harmoni yang diketuai oleh wakil dari kedua belah pihak...masa ni saya tak berapa clear sangat apa yang mereka bincangkan...bila dah selesai, barulah kami bawak Sa keluar dari bilik untuk acara sarung cincin..tapi hari ni saya tak dapat letak gambar tu sebab gambar dalam handset husband...nanti dah dapat gambar saya update balik ek...
Selesai sudah majlis pertunangan..rombongan lelaki pun dah balik......so acara snap gambar beramai-ramai plak..Yani and her husband..me and my husband...:).

Peace!!!!  Jangan nakal-nakal yer bakal pengantin...aniyo...:p

Wassalam....

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...