28 February 2015

Anniversary Ke 5- Swiss Garden Resort & Spa, Kuantan - Part 1

Assalamualaikum....

Sebulan aku tinggalkan blog..sob sob sob...sedih..bukan aku dah taknak menulis tapi sebab terlalu kesuntukan masa...balik kerja sampai rumah malam tu biasa dah..yang paling best sekali keluar ofis pukul 2.30 pagi siapkan kerja...pergh..itu memang rasa nak pengsan taknak bangun 5 hari dah masa tu...

Seriously aku kesian sangat kat Khasif...dah jadi macam anak kekurangan kasih sayang dan perhatian dari ibu sendiri..dahlah babah takde..ibu plak bz..bila husband balik pun aku tak dapat spend masa bersama..bayangkan hari minggu pun aku masuk ofis jugak..mengalahkan director company dah aku masa tu...

Kebetulan wedding anniversary yang ke 5 aku tak celebrate lagi..tertangguh dari bulan 12 hari tu.ingat tak planning aku nak berdating berdua tak menjadi..so aku plan awal-awal sebelum husband balik, anniversary kali ni aku nak bercuti panjang sket..

Survey punya survey, aku pilih untuk menginap di Hotel Swiss Garden Resort & Spa Kuantan..aku booking hotel 3 hari 2 malam..paling special, percutian kali ni aku tanggung 100% sempena HADIAH ANNIVERSARY buat husband tercinta...bagus tak dapat isteri macam ni...hahaha...mati la orang kutuk aku puji diri sendiri...^_^

Mula-mula aku plan taknak bagitau kat husband..konon-konon nak suprise kan dia biar dah sampai hotel baru bagitau...tapi aku tak dapat nak simpan rahsia itu..hahaha...kami kan jenis apa-apa pun mesti nak share..so susah sketla...

Lagipun sebelum nak pergi bercuti, kami nak balik kampung dulu sempena cuti CNY..ada family day belah husband...takut kang tak bagitau awal-awal, husband ada planning lain plak..husband aku tu boleh tahan jugak kalau dia nak buat suprise...nanti kang dua-dua tempah hotel camne...so kali ni suprise yang tidak menjadi..bahahaha..

Takpelah..yang penting agenda percutian kali ni alhamdulillah berjalan lancar seperti yang dirancang..

Pagi Isnin 23 February aku bergerak dari KT menuju ke Pantai Balok, Pahang...kalau yang tak tau Pantai Balok kat mana, tempat ni berdekatan dengan Cherating jugak..tapi Cherating dah dekat dengan kemama..pantai balok plak dekat dengan dengan kuantan...
 

Gara-gara banyak sangat tempat persinggahan, pukul 3.30 petang sampai di lobby hotel..dan yang paling best, masa aku nak check in takde orang lain...so memang cepatla dapat check in...

Hari isnin kan ramai yang dah start kerja balik..syok giler...hotel pun tak crowded sangat..kalau check in weekend aku rasa mau menunggu 1-2 jam jugak baru dapat check in...

Sementara aku sibuk dengan urusan check in, husband menunggu dalam kereta dulu..

 

Dah dapat kunci bilik, apa lagi..jom kita naik bilik...OMG kali ni beg bersusun-susun..tak campur lagi dengan barang-barang sampingan Khasif..so memang aku letak semua beg dan barang kat trolly bagi bellboy hantar ke bilik...aku lenggang kangkung bawak handbeg dan bag laptop je...


No bilik 8484...

Masa booking, aku request nak bilik non-smooking..so dapat bilik kat level 4, level atas sekali...khas untuk orang yang tak merokok dan tak boleh bau asap rokok..


Jom masuk dalam tengok bilik...


Inilah dia bilik aku Premier Deluxe Double (Sea View) untuk 3 hari 2 malam..Aku request nak katil double..so dapatla katil king..selesa sangat-sangat tidor bertiga...bilik pun boleh tahan besar nak duduk 5 dewasa pun takde masalah..



Eh..swan tu bukan hotel punya tau..itu Khasif punya..jangan tertipu plak..^_^


Make up table dan TV..
Tapi aku cam biasala kalau holiday mana ada nafsu nak layan tv..lagi-lagi channel kat hotel berapa sangatla yang ada..


Bilik dari sudut lain...aku suka bilik kat hotel ni..
Simple tapi nampak modern...bilik bersih...


Sana pintu masuk..sebelah kiri tu toilet...
 


Sebab terlalu suka, gambar kepala katil pun aku letak..hahaha...
Cantik ukiran kayu kat kepala katil ni kan..

Kerusi untuk berehat...kononnya..
Padahal aku tak duduk pun...buat tempat sidai towel la, tempat letak baju baju kotor la...

Hari terakhir dah nak check out baru aku sempat duduk kat kerusi ni..best rupanya kusyen dia..empuk giler...




Lapar? sila pilih menu kat sini...boleh order delivery makanan ke bilik...lepas tu bayar seperti harga yang tertera..

Sandwich RM19...erm....nama pun hotel...





Bathroom

Cermin bercukur...

Shower dan bath tub...
Part paling best, dalam toilet pun ada cermin besar kat dinding...

TAPI paling tak best, dalam toilet takde paip air untuk basuh kencing dan poopoo..cuma dalam bowl toilet tu ada air pancut dari bawah...how come aku nak basuh berak anak kalau cegitu rupanya...jangan kata basuh berak anak, sendiri punya pun seksa....huhuhu...

So camne aku buat selama 3 hari 2 malam tu? nanti aku citer...

Hotel amenities..

Dah habis tengok dalam bilik, jom keluar duduk kat balkoni..


View dari balkoni bilik...swimming pool terbentang luas..cantik sangat-sangat view dari atas..sejuk je mata memandang...

Sebelah kanan sana pantai...boleh jalan je dari hotel..

Khasif Aleesya dah tak sabar dah nak swimming...sabar dik...hari tengah panas lagi...

Kelihatan pak cik Michael dah start nak berjemur..

Restoran..
Actually restoran ada indoor dan outdoor...nak makan tempat ada aircond, makan kat dalam..kalau nak layan view cantik tak kisah cuaca panas sket, makan kat luar....

Khasif yang excited bila nampak swimming pool...teruja dia nak turun mandi manda..


Layan view kat balkoni kejap, lepas tu masuk bilik bersiap nak turun join aktiviti kat bawah plak...

Nanti aku sambung lagi...bye-bye...

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...