31 October 2010

Kalah Menang Adat Bertanding...

Bola dah habis....hangat..hangat...keputusan akhir KELANTAN-2, N.SEMBILAN-1...tak kisahlah sape yang menang sape yang kalah...adat bertanding ada yang menang ada yang kalah kan...yang menang tu diucapkan TAHNIAH..yang kalah jangan bersedih hati..musim depan cuba lagi okey..


Saya takdelah minat bola...cuma kat umah husband memang hantu bola...dia duk jerit-jerit...saya pun sekali sekala tengok jugaklah..sedikit terkilan lah bila tengok penyokong-penyokong pasukan 'merah' yang tak berdisiplin tadi...belum apa-apa dah baling botol, baling mercun...apa ni? malulah orang luar tengok ada orang kita bersikap macam ni...macam orang jakun....


Dalam masa yang sama, husband tukar channel tengok CHELSEA main...penyokong diaorang mana ada baling-baling macam tu..rilex je duduk kat tempat masing-masing..bersoraklah sekuat hati takde orang marah, takde orang larang pun...ini yang duk baling-baling barang apa yang mereka dapat sebenarnya..tak faham betullah....nasib baik menang..kalau kalah tu saya tak taulah apa tindakan mereka lepas habis game tadi...agaknya kerusi hancur kut..dengar cerita tahun lepas rosak harta benda awam kat stadium tu
yer...hai..macam-macam perangai orang kita ni...


Saya tak kata semua..saya percaya cuma ada segilintir saja yang bersikap teruk mcm tu...tapi disebabkan mereka ni lah buat rosak nama negeri sendiri...padahal bukan semua yang bersikap mcm tu...takde tata tertib, tak berdisiplin..harap-harap pihak berkuasa lebih beri tumpuan pasal masalah 'penyokong bermasalah' ni...ambil tindakan y
ang sewajarnya supaya keselamatan orang lain yang ada kat stadium tu lebih terjamin...


Eh..terpanjang plak saya bagi syarahan disiplin kali ni...hehe......;p. teremosi sket..ada orang tu suka bukan main...CHELSEA dia menang 2-1...kl kalah confirm malam ni tak boleh tidor lah tu...itulah dia kalau nak kenal husband saya..peminat no.
1 CHELSEA..saya layan jelah...asal dia happy...:D.

Sekarang husband sambung lagi tengok game MU..kiranya malam ni marathon bola sepaklah kat umah saya ni...saya takpe..takde masalah dia nak layan bola lama-lama pun...janji dia ada kat umah temankan saya....:)


28 October 2010

Nasib Baik Dapat Jugak....


Ehem..ehem.... saya dah dapat broadband dah....;p Mula-mula nak try connect tadi tension giler..huhu.... 3 jam duk godek-godek barulah dapat... Rasa nak baling-baling je benda alah ni tadi.. Nasib baiklah berjaya jugak akhirnya... Suka..suka...:D. Saja je ni..nak testing.. Malam ni takde idea lagi nak tulis apa.. Lagipun husband baru balik.. Kena layan husband dulu biar dia happy baru boleh buat keje lain.. Hahaha....

Sudah Tiba Masanya....

Dua hari saya tak catat apa-apa dalam blog buruk ni...tak sempat nak cari idea...kerja pun agak banyak sekarang...tapi sempat jugaklah saya jenguk kat blog-blog yang selalu saya singgah..


Suka sangat bila tengok follower dah makin bertambah..:)..time kasih banyak-banyak sebab sudi singgah kat blog buruk saya ni...lebih suka bila tengok ada yang sudi komen..:)..insyaAllah lepas ni saya akan berusaha dengan lebih rajin untuk singgah dan tinggalkan komen kat blog kawan-kawan semua...


Sebenarnya masa saya sangat terhad untuk tulis blog sendiri, baca blog orang lain, nak buat 'blog walking'..sebabnya saya cuma dapat online kat ofis sahaja..kat rumah belum ada internet lagi...kalau kat ofis faham-faham sajalah...kena siapkan kerja..terpaksa curi masa sekejap-sekajap masuk blog...


Tapi...hari ni saya happy..:). sebab petang ni saya nak gi beli broadband..so, lepas ni bolehlah saya tulis blog waktu malam kat rumah..boleh selongkar banyak blog lagi lepas ni...suka..suka...:D.


Sebelum ni saya tulis blog kat ofis je..kenapa tak pasang internet kat umah? sebabnya laptop ada satu je kat umah..itupun husband punya..dia plak selalu bawak pegi keje...sebulan kat sana..seminggu dua je ada kat umah..membazir jugak kalau ada internet mcm tu...


Memandangkan lepas ni dia akan bercuti panjang..bolehlah saya 'sambar' broadband satu..senang nak 'berinternet' dari rumah kan..hehe...saya nak cari jugak laptop sendiri lepas ni tapi kena tunggu dulu lah yang tu...


Kena buat satu-satu..tak boleh main beli sesuka hati je..duit yang ada kena pandai control jugak...duit untuk menabung kena utamakan dulu..penting untuk masa depan kan...jangan shopping ikut nafsu yer kawan-kawan...:)...


#tapi risau jugak kan..nanti asyik layan blog je...takut terabaikan suami plak...huhu....

25 October 2010

Bergembira di Sunway Lagoon...

Saya sambung lagi citer dating saya dengan husband..:). malam tadi dah pusing kat sunway piramid kan..hari sabtu keesokan harinya kami pergi Sunway Lagoon plak...


Dulu pernah lah kami pergi time zaman bercinta cintun dulu...tapi itu 2 tahun yang lepas..sekarang dah kawin perasaan dia tak sama tau...nak mandi manda, peluk sakan pun takpe dah time kawin ni..kl orang mengata keji pun orang tu yang dapat dosa..lalala...
 


Mula-mula sampai saya gedik nak main game yang dapat hadiah..beli token..1 token 4 hinggit..itu sekali main..kl nak main banyak kali pun boleh..tapi sila beli token banyak yer..hehe...pusing dengan penuh semangat..dapat jugaklah hadiah saguhati patung ikan kecik...:)


Lepas tu nak jalan-jalan main game, kena simpan beg dulu dalam loker..1 token 5 hinggit..sekali kunci sajo..make sure cek betul-betul dulu sebelum kunci loker itu...:)


Dah siap taruk beg dalam loker...kita posing dulu..tapi background pokok lah pulak..silap tempat posinglah abang...

Ini baru betul...:)..hehe..
 
Tak tau apa nama game ni...yang penting jerit mesti no satu...:D..



Ini pun lupa nama game apa..masuk dalam 'bot bulat' tu pegang kuat-kuat..dia pusing-pusing sambil gerak dalam air...kl bernasib baik, kena air pancut yang tiba-tiba keluar..baju basah sketlah..
Beratur tunggu giliran nak naik roller coster..
 
Roller coster kat sini ok..tapi tak boleh lawan dekat genting highland...dia punya rasa gerun sampai nak tercabut jantung tu tak banyak sangat..tapi jerit tetap jerit jugak...:D.

Game ni memang saya dengan husband awal-awal lagi dah surrender taknak naik..dulu kami pernah naik..cukuplah sekali kami rasa.huhu....sampai menangis ketakutan saya masa tu...lepas turun dari game ni semua pucat...kl tak percaya boleh rasa sendiri...:)

Game kapal ni pun syok jugak...paling syok masa terbalik kepala kat bawah, kaki kat atas...nak tercabut anak tekak saya jerit..ekeke....:p

Masa ni kepala dah pusing..rehat dulu bagi hilang pening...
  Lepas zohor (jangan risau, kat sunway lagoon ada surau disediakan), kami gerak ke destinasi seterusnya iaitu WATER PARK..tujuan utama datang ke sunway lagoon adalah NAK MANDI MANDA..hehe...

Sebelum tukar baju..posing dulu kat area water park..kat sini, ramai warga timur tengah yang pakai bikini sampai nak tersembul '2 biji epal'..maklumlah kat negara sendiri tak boleh pakai mcm tu...

Lepas tukar baju terus masuk kolam..takdo gambar sebab tak bawak kamera..saya just guna kamera handphone..so time mandi, handphone tinggal dalam loker...:)


Kat sunway lagoon ni ada jurufoto disediakan..dia snap gambar kita lepas tu dia bagi no siri..kl kita nak gambar tu boleh beli kat kaunter dia tunjuk no siri tu...ada jugaklah saya posing dengan husband..ingatkan sekeping 10-15 hinggit je..sekali 35 hinggit sekeping..gilo.


Saya cuma beli 2 keping je...55 hinggit tu..huhu...mahal pun terpaksalah beli sebab KENANGAN untuk hari tua...hehe...nantilah tepek gambar tu..

Itu aje cerita di Sunway Lagoon...petang pukul 4.30 keluar dari sana gerak balik...puas hati dapat spent masa dengan husband time dia cuti kali ni..:).

Dating kat Sunway Piramid..

Cepatnya masa berlalu..rasanya baru semalam husband sampai rumah...dah kena pergi keje balik..tinggal saya sorang-sorang lagi kat rumah...huhu..



Selama seminggu husband balik kami betul-betul spent masa bersama..tak boleh berenggang lansung orang kata..haha...takdelah sampai macam tu...cuma hujung minggu saya pastikan ada aktiviti yang kami buat..takdelah melepak je kat rumah..



Jumaat malam minggu lepas, saya ajak husband tengok movie...so, lepas maghrib cepat- cepat gerak dari rumah...kali ni pergi tengok movie kat Sunway Piramid plak..dah bosan asyik IOI mall..

Sampai sana awal lagi..10 minit je pun dari rumah..hehe.....wah..kagum saya bila tengok parking kat sana..besar giler lepas tu ada lampu plak tu kat setiap tempat parking....dari jauh dah boleh tau ada parking kosong ke tak..kl hijau maknanya kosong..kl merah plak maknanya dah ada kereta..canggih tu...nampak sangat saya adalah jakun..haha...:D

Sebelum tengok wayang, kena isi perut dulu..dah lapo..hehe...sebenarnya saya ada satu 'hutang' dengan husband..hutangnya adalah belanja makan sempena saya dapat naik gaji...:)..husband mengidam nak makan KENNY ROGERS dah lama dah...so, malam tu kami dinner kat kenny rogers..
  Sekejap saje order udah sampai...saya punya mango jus & muffin coklat..husband plak lemon tea & muffin vanila...
Ini husband punya..
 
Saya punya spaghetti sajo...kononnya taknak makan ayam malam-malam ni takut muak..tapi spaghetti lagi muak cik kak ooi...husband cakap "sedap spaghetti sayang buat lagi"...haha..kembang saya dibuatnya..:p.

Nyum-nyum..encik husband saya makan tak toleh kiri kanan..
 
  Dah habis makan dah..jalan-jalan dulu sementara tunggu wayang start pukul 10.15..abaikan kalau ternampak perut muncit tu..maklumlah baru lepas makan..hehe...
 
Ini salah satu hobi husband saya kalau nak tau..pantang okey kalau nampak kedai kasut..dah banyak rasanya kasut beli tak pakai..mengalahkan pompuan kan...:D.


Wayang dah nak bermula...sempat posing dulu..hehe...citer yang kami tengok "THE OTHER GUYS"...best ke tak? Saya tak tau nak bagi jawapan camne...kenapa? sebabnya..saya tertido lepas 10 minit citer tu start..kelakar memang kelakar tapi saya tak taulah..mata memang tak boleh nak bukak..saya tertido sampai habis citer..melampau tak?


Husband saya bengang je lepas habis citer tu...mana tak bengang...beli tiket wayang seat couple tu..bukan murah..tapi saya plak tido..huhu..sory dear...ngantuk sangat...:p. so saya tak boleh nak bagitau citer tu best ke tak sebab tak habis tengok..tapi setakat yang saya sempat tengok memang best..:).


Habis movie..husband kejutkan saya...mamai je bangun dari kerusi..bengang pun dia tetap pimpin saya jugak...hehe..masuk keta terus balik umah...tido cukup-cukup sebab esoknya ada aktiviti lain plak...


Tunggu di entry seterusnya...;)

22 October 2010

Dia Yang Bernama Kakak Kembar...

Saya pernah citer tak yang saya ni kembar? rasanya pernah kut..lupalah...kl tak pernah, meh sini saya nak bagitau..hehe..apa? nak tengok gambar? baca dulu citer nanti kat bawah saya letak gambar...:)


Saya sebenarnya dilahirkan sebagai pasangan kembar/ twin org puteh kata...masa kecik-kecik dulu seiras sangat-sangat tapi dah besar ni dah makin nampak beza..mungkin sebab kakak kembar saya ni muka dia bujur, saya muka bulat sket..masa kecik susah nak cam kalau duduk dekat..


Gambar masa kami kecik saya usaha jugak cari tapi tak jumpa..tak tau hilang ke mana..sedih jugaklah...kenangan tu..takpelah...mula-mula saya nak citer pasal nama..nama dia lebih kurang je dengan saya cuma ada tukar sket belakang..Hasnida..


Sekolah plak, kami satu sekolah..masa nak exam PMR dan SPM kami cuba bersaing..bila masuk U, dah tak sama lagi dah..dia ke Melaka, saya di Pahang & KL..bidang pun dah lain-lain...biasalah masing-masing ada minat sendiri kan..


Masa kecik-kecik dulu..biasalah budak-budak..kalau time baik, baik sangat..time cuti sekolah, awal pagi lagi dah turun bawah main depan laman rumah...kami akan kumpul tanah lepas tu bentukkan sebuah rumah sorang satu...rumah tu dari pandangan atas..so, ada bilik, ada dapur, ada tempat tengok tv..suka hatilah nak reka mcm mana pun..seronok sgt..lepas tu masukkan 'orang' dalam rumah tu..'orang' tu biasanya kami akan beli kat kedai yang ada banyak baju tu..tak pun kalau takde, buat dengan lidi je..seronok!! sampai tengahari lah duk main benda tu..pakat singgah lah 'rumah' buatan kami tu..haha...


Dah penat main tu...panjat plak pokok jambu batu..kakak kembar saya ni tak makan jambu..tapi kalau dia petik jambu tu, dia bagi saya..saya memang suka sangat-sangat..tak cukup dengan tu kami main pondok-pondok kat atas pokok tu...cari dahan yang boleh berayun sket, ha situlah port tempat buai..pernah sekali tengah-tengah main atas pokok tu...jumpa ULAR kat atas pokok jambu tu...terus kami terjun lari cepat-cepat..hehe...seminggu atau dua minggu lepas tu kami pergi balik main kat pokok tu..mana boleh tinggal..tak serik-serik kan..:D


Itu kalau time baik..kalau time gaduh memang masam muka lah..selalunya kakak kembar saya ni tak boleh tengok kalau saya bangun pagi awal dari dia..saya pun tak taulah kenapa..hehe...dia tak puas hati, lepas tu dia memang takkan tegur saya sampa satu hari...cemburu punya pasal...pernah sekali saya cuba 'cabar' dia..saya bangun awal giler..mandi pelan-pelan sampai semua orang tak bunyi..lepas tu saya pakai baju sekolah..bila bangun, dia tengok saya dah siap mandi, pakai baju sekolah semua..dia menangis sekuat hati...haha...kelakar jugak saya ingat balik...


Tapi ada satu kisah yang saya sendiri tak sedar benda tu berlaku...family yang ceritakan..masa tu kami kecik lagi dalam 3 atau 4 tahun kut..saya pun tak tau...apa yang diceritakan pada saya..ada sekali kakak kembar saya ni guna PISAU BESAR hentak atas kepala saya...berdarah teruklah..saya rilek je tapi kakak kembar saya plak yang meraung kuat...saya tak tau saya masuk hospital ke tak..family pun dah lupa..tapi yang pasti memang ada parut jahitan kat atas kepala saya..dasyat kan...haha..;p.


Semua tu kenangan masa kecik..sekarang masing-masing dah dewasa..dah ada family sendiri...dia kawin awal tahun lepas..saya plak hujung tahun lepas...kami tak pernah pun bincang warna apa untuk tema majlis kawin..tapi dah nama KEMBAR..tengok-tengok warna lebih kurang sama saja...

Masa ni majlis persandingan kakak kembar saya..nampak tak saya kat mana?hehe..masa tu saya anak dara lagi...bila tengok kakak kembar kawin..gedik jugaklah perasaan masa tu nak cepatkan majlis saya jugak...haha...


Inilah husband dia...nasib baik kami tak kawin dengan kembar yang muka seiras jugak kan..sebenarnya saya ada sedara kembar lelaki..umur pun lebih kurang...nasib baik tak 'jadi' dengan diaorang kan...:). (abang jangan mare...ekeke).



Lebih kurang 3 bulan dia kawin..dia disahkan mengandung...masa majlis kawin saya, dia dah sarat sangat masa tu..kesian masa tengok dia bawak perut tu..macam tak larat sangat-sangat...tapi Alhamdulillah bulan 2 hari tu dia selamat melahirkan seorang baby girl yang sangat-sangat sihat...:)



Batrisya nama diberi...tak tau ikut muka sape...:). muka ibunya kah atau muka abahnya kah...masa mula-mula dia bagitau nama anak dia tu, saya menjerit terkejut..sebabnya saya dah simpan nama tu untuk anak saya nanti..tak pernah bagitau kat sape-sape pun kecuali husband saya sendiri...tapi tak sangka sama dengan kakak kembar...kecewa jugak mula-mulanya tapi lama-lama saya dah tak kisah..takpelah..saya boleh cari nama lain lagi untuk anak saya nanti...hehe...


Sekarang Batrisya dah besar dah..dah 9 bulan dah kut..:). manja sangat-sangat...agaknya ibu dia masa pregnant manja kut dengan husband dia....haha....geram saya tengok kalau jumpa budak ni...rasa nak cubit-cubit je pipi dia...mata dia macam guli..menawan gitu...;p.


Alhamdulillah..kakak kembar saya dah selamat jadi ibu kepada seorang puteri...sekarang dia tengah tunggu giliran saya plak kut...:D..haha...tunggu tahun depan yer Isya..insyaAllah...itu saja kisah saya dan kakak kembar..:)

20 October 2010

Mari Belajar Masak Nasi Goreng..

Malam tadi ada orang kena masuk dapur..hehe...sebenarnya saya balik keje semalam saya tanya husband...


"abang nak gi pasar malam tak? kl nak jom kita gerak sekarang.."


Tapi husband cakap malas nak keluar dah time orang balik keje jalan jem..saya pun cakap ok...tapi saya tanya lagi..


"habis malam ni nak makan apa bang? sayang letih......" saja bagi hint kat dia...:p. tak sangka lah pulak dia faham....


"yer...malam ni abang masak nasi goreng.."


Yei...saya boleh rehat...lepas isyak husband masuk dapur...keje saya? haha..apalagi, saya ganggu dia masaklah...:D


Mula-mula saya perkenalkan dulu Chef Shahrul kita...saya bagi warning awal-awal..


"abang sila pakai baju yer..."..hehe...geram jer dia..;p


Lepas dah siapkan bahan-bahan, chef kita goreng ayam dulu...kata nak masak nasi goreng ayam haruslah ada ayam goreng..:)


Lepas tu chef kita tiba-tiba goreng sosej yang dipotong kecik-kecik...ini bahan tambahan dalam nasi goreng katanya..layan jer lah...

Dah setel sosej, barulah chef kita ni mulakan proses menumis bawang dengan lada...erm..bagus-bagus...ada bakat..:)

Kemudian chef kita masukkan plak kicap, garam dan gula...

Masukkan nasi plak...sekali dengan kubis...sila gaul bagi rata yer chef...:)

Bila chef cakap dan hampir nak siap..saya apa lagi..amik pinggan cepat-cepat..;D

Tada..!! dah siap dihidang untuk dimakan...inilah nasi goreng ayam my husband..:). pucat je kan? tapi jangan risau..rasa dia SEDAP...

Lepas tu minum plak nescafe panas...best sgt-sgt...:)..


Sebenarnya dah lama husband saya tak masak untuk kami makan sama-sama...bila dia ckp nak masak kali ni...saya teruja sgt ..

Dulu masa mula-mula kawin husband rajin jugak masuk dapur masak-masak ni.. tapi saya selalu bebel kl ada yang tak kena kat dapur tu..contohnya kuali basuh tak bersih ke..barang-barang kat dapur berubah tempat ke..saya bebel...mungkin sebab tu dia dah jarang masak..;p

Tapi sekarang tak sepah lagi..berkat saya membebel tulah...setiap kali lepas husband guna dapur, dia akan bersih dan kemaskan dapur..kl tak dia tau saya akan bebel..hehe....
Lepas tu tengok tv..saya tertido kat sofa...sedar-sedar husband dah angkat letak atas tilam..:p..jangan jeles..hehe...(malam tadi tido depan tv lagi)..

19 October 2010

Loya, Pening, Letih Badan...Kenapa Yer?

Aduh...dah beberapa hari saya rasa mcm letih-letih badan...semalam balik keje ok dah...siap gi jalan-jalan dengan husband kat IOI mall cari movie kat kedai...


Balik rumah..masuk dapur masak untuk dinner...tengah-tengah masak tu tiba-tiba rasa lemah badan sangat-sangat..tapi tak ckp apa lagi kat husband..dah habis masak tu barulah saya btau dia..


Tapi husband ni igt saya bergurau kut...dia boleh plak 'usik-usik' saya..aduh..saya terus rentap tangan dia..geram sebab dia tak serius bila saya ckp saya sakit...tak pasal-pasal husband pulak sentap lepas saya berkasar tadi..


Dua-dua senyap...saya gi mandi...lepas mandi lansung takde selera nak makan...rasa nak pitam pun ada...saya masuk bilik baring kat katil..masa tu ego taknak mintak maaf dgn husband..dia kat ruang tamu tengok tv..


Kalau dia keras, saya jugak buat keras hati...alamatnya sia-sia lah saya masak...saya tau kalau saya terus diam ego mcm tu..husband lagi tinggi ego..dia tak mungkin makan apa yang saya masak..


Bila teringat ustaz kata..isteri kalau gaduh macam mana pun dengan suami, jangan abaikan makan minum dia..isteri yang akan berdosa..saya gagahkan hati, bangun...pergi dapur hidang nasi..panggil dia makan..nasib baik dia datang kat meja dan makan...lapo lah tu..hehe...


Lepas tu ok lah..dah tak masam-masam mcm tadi..cuma saya memang takde kudrat sgt..lembik tengok tv sebelah husband..husband buatkan air nescafe panas..saya bangun minum sket sket..



10 minit lepas minum air tu barulah ada selera nak makan..husband pergi dapur amik nasi..huhu..best jugak sakit-sakit ni..dapat layanan mcm puteri...:p...lepas tu ok lah boleh tengok tv gelak2..



Pagi tadi bangun dah ok dah..tapi tengahari lepas balik makan..datang balik lemah-emah badan...ish...musykil sungguhlah..rasa loya-loya nak muntah pun ada...perut rasa sebu sgt...nak kata saya dah ada 'isi' tak mungkin..sebab saya tengah 'datang bulan' sekarang..baru hari keempat..ish..musykil betul lah...



Kalau esok mcm ni lagi..saya kena jumpa doktor jugaklah..asyik letih badan je...huhu...




Beli Satu Dapat Dua Barang..:)

Minggu lepas saya gi shopping kat Seng Heng tau..shopping kah? haha..:D. takdelah shopping..actually dah lama gi usyar-usyar washing machine a.k.a mesin basuh kat situ...hehe..
Gi usyar-usyar mestilah ada niat nak beli kan..kl setakat gi usyar untuk saja-saja, payah sket saya ni..:). lepas dah dua, tiga kali keluar masuk tengok harga baru buat keputusan nak beli ke tak..

Inilah rupa mesin basuh baru kat rumah saya tu..show off nyer bunyi ckp mcm tu kan..:p..takdelah..sebenarnya ada citer jugaklah nak citer kat sini..:)


Macam ni..hari tu masa awal-awal kawin saya taknak pakai mesin basuh..kononnya membazirlah kan..setakat 2 orang apalah sgt nak basuh baju dgn tangan..bukan susah pun..mula-mula tu oklah...tapi lama-lama eden tak tahan...lagi-lagi kl basuh seluar jean husband, coverall keje dia yang berat mcm haper, towel lagi...

Nasib baik confoter htr dobi..kl tak mau patah pinggang jugaklah nak basuh kan...husband plak jenis suka tukar baju..pagi dia pakai baju lain..sebelum sembahyang zuhur dia wajib mandi dulu..lepas mandi tu wajiblah tukar baju...asar plak mandi lagi..tukar baju lagi..huhu..memang dia akan tolong basuh baju jugak tapi ada jugak kadang-kadang main 'ngelat'..huhu..

So, hari khamis minggu lepas 'berjaya' jugak beli mesin basuh..mestilah cash..tak mainlah kad kredit kan..hutang-hutang ni tak tenang hidup..hehe...;p..so, keesokan harinya hari Jumaat org datang htr mesin basuh saya..suka suka....:)

Saya dapat hadiah tau..hadiah lagi...:D..saya dapat COMFOTER..Seng Heng bagi hadiah sebab beli mesin basuh..cantik kan..:).bolehlah...buat menambah koleksi kat rumah...


Dapat je terus bukak, baring-baring..excited punya pasal..:)...sape tak teruja tiba-tiba dpt benda free kan..tapi takleh letaklah gmbar org tgh baring tu..cexy sgt..hehe...itu saja nak citer sebenarnya..;p.

18 October 2010

Belated Kezutan Untuk Saya..

Hari tu kan, 23 September besday saya kan kan kan..:)..masa tu husband jauh nun di atas laut...dia dah buat suprise satu entry kat blog saya kan..ingat dah habis kat situ...


Rupanya tak sangka ada lagi suprise bila dia balik rumah..:p. Jumaat malam lepas, kami keluar tengk wayang sebab esokkan cuti..lagipun dah lama tak tengok wayang sama-sama...hehe...


Dah habis tengok wayang, kami balik rumah terus..masa tu dah pukul 11 lebih dah..saya pun dah ngantuk...amik bantal terus tergolek depan tv..saya dah terlelap dah..tiba-tiba husband kejutkan saya dengan suara yang romantik sangat-sangat..haha...


Saya bukak mata, tengok-tengok ada kek depan mata..;). "happy belated besday sayang"..saya dapat kiss kat pipi..hehe.. terharu lah husband buat suprise mcm tu..:p..terus hilang ngantuk bila tengok kek coklat tu..


Lepas dah potong kek, husband amik satu beg kertas..of course lah hadiah besday...hehe...terus bukak..jeng jeng jeng...NOVEL...:). husband belikan saya novel sebab dia tau saya ni hantu novel jugak...




Bukan sebijik tau saya dapat..tapi 2 biji tu...dua-dua kisah rumahtangga..setakat ni saya belum baca lagi..sebabnya kalau saya dah start baca novel, saya takkan pedulikan orang lain dah..kesian nanti kat husband..lagipun dia cuti seminggu lebih je..nanti husband dah pergi keje baru boleh baca...



Dapatlah saya tambah koleksi novel..hehe..suka-suka..:)...sape-sape nak pinjam sila jangan malu-malu request dengan saya....banyak koleksi novel yang saya ada..haha..


Erm...buat abang..tahun depan apa plak kezutan yang abang nak buat..wink wink wink!!!;)

15 October 2010

Tak Elok Main Sound-Sound

Semalam saya ambil cuti satu hari...husband balik 2 hari lepas so saya amik peluang ni untuk spent masa togetherlah...hehe...


Sebenarnya nak citer kat sini, 2 hari lepas ada kejadian yang berlaku kat ofis...saya pun tak sangka sebenarnya benda ni boleh berlaku..sentap jiwa dan perasaan..huhu..:(.


Biasalah kawan-kawan laki kat ofis ni bergurau..ckp saya asyik berblog je..mula-mula saya tak kisah..tapi dah selalu sgt kata mcm tu...mcm saya ni takde keje buat kat ofis ni...makin lama makin saya bengkak dalam hati..lebih-lebih lagi time saya betul-betul bz siapkan keje tapi diaorang sound saya 'asyik berblog'..


Dua hari lepas..masa tu memang saya tgh bz sgt-sgt..kiri kanan ada document nak kena siapkan..mula-mula sembang ok lagi sambil buat keje..tiba-tiba ada sorang mamat ni sound "tulah awak...asyik sibuk duk bukak blog je setiap masa...."..diikuti gelak tawa jahat mereka kuat berdekah-dekah..


Saya terus rasa berapi je telinga bila dengar...tak tau dari mana datangnya kekuatan tu nak balas balik..."cakap tu jangan main sedap mulut je!!"..terus semua terdiam. saya pun terkejut...sebab saya bukan lah jenis yang suka main sound-sound org..tapi mungkin sebab dah bengkak sgt dalam hati..kumpul lama-lama..terus meledak keluar mcm gunung berapi..


Perasaan masa tu tegang sgt2..saya rasa betul dah tindakan saya untuk pertahankan diri...saya rasa diejek-ejek bila dengar ayat mamat tu..kl saya ni asyik berblog 24 jam..takdenya blog saya ni seminggu cuma 1 @ 2 entry je keluar..ada tu sebulan tak sampai 10 pun...sibuk berblog amende mcm tu..


Saya tak faham betullah...saya tak pernah nak 'sound-sound' org ni..walaupun saya tau kat ofis tu majoriti bukak facebook tiap-tiap hari..saya sorg je rasanya takde akaun facebook..tapi takdelah plak saya nak sound-sound orgkan...saya faham..masing-masing ada minat sendiri...asalkan keje jalan tak kisahlah nak facebook ke nak berblog ke kan..yang penting jangan menyibuk hal org..


Lepas semua terdiam tu..saya keluar kejap pergi luar ofis..masa tu takyah ckplah sebak sgt..suka suki main tuduh mcm tu..kl yer pun nak bergurau..perlu ke mcm tu?huhu...kl bos dengar tak ke bos igt saya ni tak buat keje...betul tak...:(



Lepas tu saya igt mamat tu nak mintak maaflah kan..sebab yang lain tegur saya balik, ckp sorry...ok..saya bukan nak marah sgt..at least kita sama-sama respect each other dlm ofis ni..saya pun dah boleh sembang mcm biasa dah dgn kawan-kawan lain..cuma mamat yang sound tu sampai hari ni dia nak tunjuk ego dia..tegur pun tk apatah lagi say sorry..mcm saya plak yang buat salah dgn dia..its ok...


Saya pun dh lupakan..cuma tak sangka saya boleh sentap kat ofis sampai nangis sorang-sorang kat luar..hehe...kenapa saya nangis? sebab menusuk jiwa dan perasaan sayalah..huhu...takpelah..walaupun dia tak mintak maaf tapi saya dah pun maafkan dia...:)

12 October 2010

Seharian Di Ofis

Dah lama saya tak singgah sini...tak sangka ada jugak sorang pembaca setia tu yang tegur yer..hehe..sape lagi kl bukan husband sendiri..:D. Sorry abang..masa tak mengizinkan nak catat apa-apa kat sini..(dia sedang merajuk skrg..hehe..:p)...


Pagi tadi saya turun pukul 7.20 dari rumah..sejak berlaku accident ngeri yang keluar kat berita semalam, makin risau nak drive jauh-jauh ni..lagi-lagi highway yang saya lalu tiap-tiap hari tu memang tempat perlumbaan lori treler, lori kargo, lori minyak dan bas ekspress...time org nak pergi keje tulah dia sibuk nak gerak jugak..selalu saya bawak 80km/jam duk line tgh..tapi hari ni..saya sanggup duk line tepi sekali bawak 60-70km/jam..sampai lambat pun takpelah..asal tak perlu berlumba dgn lori dan bas..semalam keluar berita pasal accident ngeri tu pun takde tinggal kesan apa pun kat mereka..tetap jugak pecut..mentang-mentang dia besar..setiap kali nak drive, saya baca ayat kursi, baca doa banyak-banyak...semoga kita semua yang tak bersalah ni sentiasa dilindungi olehNya..amin..


Sampai kat ofis pagi tadi pukul 8..tak ramai lagi yang sampai sebab waktu keje start 8.30..ini meja saya..takde nak hias2 bunga, nak letak gambar semua.. huhu..tak taulah kenapa..malu kut..yelah..kat ofis cuma 3 org je staff pompuan...yang lain semua lelaki..nanti kena ketawa je letak bunga-bunga semua ni..



Kenapa rasa mcm ada yang something je ek...bila tengok betul-betul...gunting dgn pen dah lesap..ayoo!!sape yang tak pulangkan balik ni..:(. takpelah..nanti order lagi gunting baru..senang je...hehe...


Selalunya saya singgah kedai beli breakfast dulu sebelum sampai ofis..tapi hari ni saya bawak bekal dari rumah..:)...tada!! inilah breakfast untuk hari ni..roti sandwich dengan nescafe 3 in 1 sahaja...sejak pindah ofis baru ni, saya asyik mengadap nasi goreng je pagi-pagi..itu semua lemak tau tak!!(marahkan diri sendiri)..:(


Dah habis breakfast..chatting dengan husband dulu kat YM sebelum start keje..maklumlah dah dekat sebulan berjauhan..mestilah cintan cintun dulu pagi-pagi sebab malam-malam asyik tidor sorang-sorang je..hehe...tapi ingatkan panas sepanjang hari tapi tak disangka hujan dipagi hari..huhu..tengah-tengah chatting, ada selisih faham..saya ni cepat 'teremosi' sket..lepas 15 minit baru sedar dah buat salah..saya pujuk husband tapi no respon...merajuk plak...hmm...takpelah..nanti cuba lagi...


Dah husband "bo layan"..saya sambung buat keje dululah.....tengoklah report yang aysik tergendala ni...masih belum boleh submit lagi kat client sebabnya log tak boleh print lagi...cartridge printer dah habis..hampeh betullah..printer dah baru dah tapi ink plak habis...printer lama pun ink habis jugak..alahai...



Saya sambung keje lain...tapi nak sambung buat keje tu kena cari document dalam salah satu kotak kat store..aduh...kotak satu-satu punyalah besor...mati eden nak selongkar satu-satu....nasib baik 10 minit cari boleh jumpa..berpeluh jugaklah...:)..


Tengahari pukul 12.15 saya keluar pergi kedai tapau makanan..nak makan kat kedai tak tergamak sorang-sorang...sebelum ni saya makan dengan kak ina staff ofis saya jugak..tapi dia sedang bercuti sekarang..makanlah kat ofis sorang-sorang..lauk yang best kat kedai makcik tu setakat ni kari ikan dia..kari dia cukup rasa..ikan lembut..pendek kata memang best...


Dah habis makan..cuba pujuk lagi husband yang tercinta tu..tapi no respon jugak..sampai sekarang pun takde reply apa-apa...entahlah...saya pun tak tau nak cakap apa lagi...mintak maaf pun dah..biarlah...kl dia balik esok..saya masih hidup..syukurlah..kl saya dah tkde..baru nk cari..jangan menyesal ok..(kecik hati sgt-sgt ni)..


Saya terus sambung buat keje...lambatnya 5.30..nak balik..


#takziah saya ucapakan kepada ahli keluarga yang terlibat dalam kemalangan ngeri 2 hari lepas...al-fatihah buat mereka yang meninggal...

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...