17 December 2012

Khasif Dah Boleh Bercakap

Assalamualaikum...

Salam perkenalan untuk semua...
Nama saya Khasif Aleesya...
Nak panggil Khasif boleh, panggil Aleesya pun boleh..
Ibu dan Babah panggil saya Khasif..
Tapi family yang lain setakat ni suka panggil Aleesya... :)
Umur saya baru 44 hari (1 bulan 14 hari)...


Sejak saya lahir, ibu saya dah tak sempat nak update blog macam dulu lagi...
Kesian ibu...banyak yang ibu nak kongsi tapi masih belum ada kesempatan lagi...
Babah plak sekarang takde kat rumah..ibu cakap babah kerja jauh..
Minggu depan baru balik..saya pun dah lama tak jumpa babah...
Saya tau ibu dah tak sabar nak tunggu babah balik...saya pun rindu nak jumpa babah... 


Banyak perkembangan terbaru tentang saya..
Tapi saya tak boleh nak share..tunggu ibu saya update okey...
Saya dah nak tido dah...
G.nite semua...
(^_^)



15 December 2012

I Don't Want To Know About Goodbye..

Tears are falling, my eyes are closing
Dont tell me it's goodbye
You look close but you're far away
It looks as if I can grab you but I couldn't
That's why I am crying today....

I don't want to know about goodbye
I just want to live without knowing that
Wasn't you who promised me that there is no sadness
Let's love, how can we part?

Can you hear me? I miss you like crazy
How can I forget you? You want me to erase you?
I'll live through tears every day

Close my eyes and wipe my tears
I am going to live longing for you
Love must be...
The more you try to forget, the more you remember..

I'm sorry, but I cannot forget you
I still only love you and yearn for you
Though I love again, though I meet some one new
There will be no one like you.....................

13 December 2012

Have To Say Goodbye

If I had only one dream, it would be to see the white snow on a summer's day...
Because I know before winter comes and after autumn leaves..
I must have to say goodbye

Everyday you stood by me
I'm so glad you were there
No matter how far, no matter how high
Don't forget me

Because I love you, and because you deserve to be happy
Forget me, meet some one good and live your life
Because I cannot stand next to you
This is my biggest regret

The snow falls from the sky because our love is so beautiful
This is a gift from the heaven for you and me

If I had only one dream, it would be us living together forever
Wether it's on a deserted island or another star
Just only if I can be with you

On your fourth finger I will place a small ring
No matter how far, no matter how high
Stay my goddess
Because I love you, and because you are my girl
I want to protect you for the rest of my life
Because I can't feel the pain for you
This is my greatest regret

I won't cry, instead I will smile for you
I will listen to anything you want to say
If I'm born again,  if I fall in love again
It would be nice if it was you

Don't forget me even in heaven
How am I supposed to live without you?
You have to be happy even without me
Until we meet again............................................


# banyak post nak publish tapi masih belum ada kesempatan...

01 December 2012

Baby Kuning Kena Jemur

Assalamualaikum...

Entry kali ni masih bercerita tentang Khasif Aleesya, my princess....dah bosan ke? hehe...janganlah macm tu...

Dah lama saya impikan blog saya ni dipenuhi dengan cerita anak kesayangan kami..so bila Tuhan dah bagi peluang ni, saya akan tulis sepuas hati cerita tentang Khasif...kerana dialah pengarang jantung hati kami berdua...(^_^)
Hari kedua saya dan baby boleh keluar hospital sebab takde apa-apa masalah..risau jugak takut baby kena tahan sebab kuning (jaundice).nasib baik doktor cek ok tapi kena datang balik hospital cek hari ke-5..biasanya kuning akan naik tahap maximum pada hari ke-5...

Pagi esoknya hari ke 3 mak tekan-tekan muka baby macam ada kuning sket-sket..so mak nak jemur baby bagi kurang kuning..saya tak tau samada petua orang dulu-dulu atau memang disyorkan oleh pihak klinik jemur-jemur ni..

Khasif kena jemur...walaupun jemur pukul 8.30 pagi tapi bahang panas tetap terasa jugak..kesian muka baby berubah jadi merah masa kena jemur tu...huhu..nasib baik dia budak baik..tak meragam cuma tido je....


Sayu je hati ibu lihat dari jauh...baju dan seluar semua dah kena bukak...dah merah hangat pun baby tetap tido tak merengek....selain tu mak bagi baby minum air anggur hitam kurangkan kuning jugak..
Hari ke-5 kami gi Klinik Umra balik cek dengan doktor pakar kanak-kanak...bacaan jaundice baby Khasif 200...doktor bagi kebenaran balik Terengganu tapi dengan syarat sampai Terengganu kena terus follow up dengan klinik..kalau bacaan 250 memang doktor tahan baby kat wad..nasib baik..


Malamnya baby dapat upah...hehe...mak 'belah mulut' baby dengan air zam zam, gula, garam, asam dan kurma...slurp slurp bunyi baby hisap..sedap sangat la tu..


Sedap yer sayang? (^_^)..

Dah macam macam anak cina dah..tapi itu masa awal-awal lahir dulu..sekarang dah tak macam ni lagi dah.....(^__^)


P/S # BABAH....WE MISS YOU SO MUCH...CEPAT BALIK...

Contact Me


Jika ada sebarang pertanyaan atau pendapat peribadi...

Sila jangan malu-malu untuk hantar email ke ivyhas23@gmail.com.

Kenapa IVY?

Ivy tu sejenis bunga yang membawa kepercayaan dan penghormatan kepada diri seseorang...

About Me

Assalamualaikum....

Salam perkenalan....

Nama saya Has...
Saya merupakan seorang isteri kepada suami tercinta,
Juga merupakan ibu kepada seorang puteri yang diberi nama Khasif Aleesya..
Saya masuk ke dunia blog adalah untuk kepuasan diri sendiri...saya suka bercerita..
So disini saya akan bercerita dan berceloteh apa sahaja tentang saya dan keluarga...
Blog ini ibarat diari dan tempat saya meluah segala  perasaan samada gembira, sedih, marah atau apa sahaja...
Terima kasih kerana sudi singgah  di sini....


NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...