23 February 2012

Majlis Pertunangan Adik Ipar...

Lagi entry pasal event yang dah lepas-lepas...dah lama sebenarnya nak masukkan dalam blog tapi besalah....tunggu seru datang dulu baru publish...hehe...

Majlis ni sempena masjlis pertunangan adik ipar saya, Sa yang berlansung pertengahan January hari tu...majlis diadakan di rumah kakak ipar saya di Paka, Terengganu bukan kat  rumah my MIL..sebabnya nak bagi senang perjalanan pihak lelaki yang datang dari Kuantan...dekat sket..nanti bila majlis kawin baru buat kat rumah MIL....

Kami suami isteri haruslah sedondon barulah jadi pasangan "serashi bersama"....hehe....Sa, congratulations on your engagement and all the luck for the times to come...dah jadi tunangan orang ni kena jaga-jaga sket..darah tengah manis...*(^_^)*
Bersama Yani, my SIL jugak yang tengah sarat...murah rezeki dia...baru je kawin June tahun lepas...sebulan lepas tu dah disahkan pregnant...insyaAllah bulan 3 nanti deliver baby...my husband bertambah sorang lagi anak buah...

Tengah tunggu rombongan pihak lelaki sampai..sambil-sambil tu main cak-cak dulu dengan husband...nak main dengan anak takde anak...so main dengan husband pun jadilah....sob sob...

Oh yeh...rombongan sudah tiba...hujan renyai-renyai tu yang agak kelam kabut sket tu nak berteduh...takpe-takpe...sila sila naik dulu semua....hehe...

Jangan terkejut tengok saya jadi orang penting dalam majlis ni..tapi tukang sambut dan susun dulang hantaran jelah...buat-buat expert lah konon tapi main belasah je...masa nilah nak belajar jadi orang dewasa...:p

Rileks-rileks...jangan kelam kabut nanti terlingkup semua dulang hantaran sape nak jawab...sabar ek kakak-kakak, makcik-makcik...saya belum pro lagi...baru nak asah bakat...sob sob...malu kena tegur sebab dulang sirih letak salah tempat padahal dulang tu yang paling penting sekali makcik cakap...orang tua tua ni jangan melawan kalau bab adat...ikut je...(^_^)

Semua dah get ready, majlis pun bermula dengan tenang dan harmoni yang diketuai oleh wakil dari kedua belah pihak...masa ni saya tak berapa clear sangat apa yang mereka bincangkan...bila dah selesai, barulah kami bawak Sa keluar dari bilik untuk acara sarung cincin..tapi hari ni saya tak dapat letak gambar tu sebab gambar dalam handset husband...nanti dah dapat gambar saya update balik ek...
Selesai sudah majlis pertunangan..rombongan lelaki pun dah balik......so acara snap gambar beramai-ramai plak..Yani and her husband..me and my husband...:).

Peace!!!!  Jangan nakal-nakal yer bakal pengantin...aniyo...:p

Wassalam....

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...