28 February 2012

Cerita Di Hujung Minggu..

Assalamualaikum wbt...

Entry kali ni saya cuma buat summary tentang cerita terkini..

  • Husband dah balik minggu lepas..khamis malam dia sampai umah...esoknya saya half day..haruslah amik cuti kalau husband ada balik...4 minggu tak jumpa tu...

  • Cuti hujung minggu hari tu kami balik kampung sebab ada kenduri kawin anak sepupu MIL..mulanya berat hati nak balik sebab tak larat tapi memandangkan nak jaga hati MIL, saya ikut saja...kalau ikutkan tak larat nak balik sebenarnya sebab bukan cuti lama...itupun balik dengan bas sebab husband tak larat nak drive...

  •  Sempat jugak balik rumah jenguk ayah saya...hiba sangat bila tengok ayah yang semakin hari semakin tak berapa sihat dimamah usia...tapi apakan daya, saya juga ada komitmen kerja disini...insyAllah, kalau ada masa nak balik jenguk ayah lagi..

  • Sembang-sembang dengan Yani, my SIL yang tengah sarat tu...dia sarankan saya pergi berurut dengan sorang makcik yang tinggal kat kampung husband dia..balik pun sekejap manalah sempat..nantilah bulan 4 balik kampung lagi dengan husband cuba pergi berurut plak...sebelum tawakkal, kita kena usaha dulu kan...

  • Cuaca kat Terengganu terlalu panas sampai husband demam...olor kecian...dia panggil saya nurse garang..huh..yelah, sape suruh degil..saya suruh dia rehat betul-betul, selimut tebal-tebal biar peluh keluar..tapi dia kejap selimut, kejap bukak...habis tu camne nak ok cepat....nasib baik rajin makan ubat..(^_^)

  • Hujung minggu ni IsnyaAllah kami akan pergi bercuti...ke mana tu nanti saya citer...tiket semua dah booking termasuk hotel...baju nak travel pun dah shopping sket-sket..yang selebihnya cari lepas balik kerja esok-lusa...

  • Kerja kat ofis seperti biasa...memang tak pernah habis tapi masih under control...tak serabut macam 2 bulan lepas...sebelum bercuti, harus siapkan secepat yang mungkin..fighting!!

  • Oh yer..zakat dah bayar belum? zakat pendapatan dan zakat wang simpanan...kami pun belum lagi...InsyaAllah dalam minggu ni cuba untuk bereskan...

Itu saja cerita terkini tanpa gambar...wassalam......

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...