27 June 2013

Kami BERSTEAMBOAT Lagi...

Assalamualaikum...

Dah lama actually husband meluahkan perasaan..katanya lama dah kita tak makan steamboat...last sekali kami bersteamboat bulan  July tahun lepas...masa tu saya tengah preggy 4 bulan..saya cakap kat husband Khasif kecik lagi..susah nak bawak gi makan kat tempat macam tu...lagipun husband nak gi steamboat yang ada grill, lagi la saya berat hati..ada asap semua...

Kebetulan awal bulan June hari tu, Kak La (my SIL) satu family datang stay kat rumah saya sempena konvokesyen abang Din (husband my SIL). husband kali ni dah tak tertahan menanggung rindu pada steamboat..mak (MIL) pun ada datang sekali..

Kali ni husband planning nak bawak family makan steamboat jugak..agaknya hati suamiku  dah gundah gulana rindu sangat kut kat steamboat..hehe...saya pun okey sajalah....lagipun Khasif dah besar sket..tapi kena bawak stroller...kalau tak, memang susah nak makan..saya tak berani lagi nak bagi khasif duduk kat baby chair..rasa cam tulang belakang dia tak kuat je lagi...   

Kali ni kami pilih RESTORAN ISLAND BBQ STEAMBOAT & GRILL jugak..satu sebabnya dekat dengan rumah..dua sebabnya ada grill (I LIKE)..so pukul 6.40 gerak dari Sunway Kayangan menuju ke Kampung Melayu Subang cuma lebih kurang 10-15 minit dah sampai ke destinasi yang dituju...

Kami adalah pelanggan pertama...as usual, bila jadi pelanggan pertama memang best sebab makanan masih fresh, makanan pun belum terusik dan yang penting masa amik makanan tak crowded dengan orang lain..itu yang untung kalau datang awal...


Si kecik dengan dunia sendiri...lupa nak bawak toys..jadi nya dia cepat bosan bila duk dalam stroller...

Walaupun dah pukul 7 lebih, tapi hari masih cerah...ibu jaga Khasif sementara babah amik makanan...

With her cousin..abang Hakim (left) and abang Hazim (right)..sekarang sejak Khasif besar susah okey nak snap gambar budak kecik ni..dia suka pusing sana, pusing sini..geleng kepala..angguk kepala..ishhh....

Makan besar...ohh...tak nampak muka mak...yang berdiri belakang saya tu BS Khasif, Kak Siti...orangnya kurus tapi makan adalah berganda-ganda..kalau makan steamboat, untung bawak orang yang makan banyak..dalam ramai-ramai, mak plak makan sket sekali...okey tipu...saya pun makan sket sebab Khasif meragam taknak duk dalam stroller lama-lama..


Tengok Khasif..ibu bukan main senyum tengok kamera..dia menguap tanda nak tidor...


AGAIN..babah panggil pun dia selamba buat muka...BOSAN...adik...tolong mesra camera boleh tak? last-last dia meragam kejap sebab nak tidor..so saya tidorkan Khasif dulu baru makan betul-betul...itu pun tak berapa nak kenyang..

Kali ni makan steamboat tak rasa kepuasan macam dulu-dulu..maybe dulu takde anak kecik..so boleh makan dengan senang hati dan sepuas-puasnya...kali ni mana nak makan, mana nak bagi perhatian kat anak lagi...makan pun so-so saja..

Tapi takpe....tunggu Khasif dan besar dah boleh makan makanan orang dewasa..baru lah best keluar makan kat luar...Khasif pun boleh join makan sekali...

Oh yer..lupa nak citer...restoran ni dah cantik sket tau...dia dah renovate..mostly meja makan dah duk bawah bumbung...ada lah jugak yang bukan bawah bumbung tapi meja tu dia bukak kalau ada extra customer...so takdelah risau kalau hujan pun masih boleh makan dengan senang hati..tq untuk pihak restoran sebab sentiasa mendengar rintihan customer..cuma satu benda je lagi nak tanya..bila nak sediakan buah-buahan plak...? (^_^)

Okey..sekian buletin dari saya untuk kali ini...wassalam..

Nota kaki : Ramadhan dah makin dekat...dah habis ganti puasa ke?

2 comments:

  1. teringin nk mkn steamboat, tp xtau mana sedap..


    khasif muka mcm gegirl lak.. comel!!

    ReplyDelete
  2. tina, skrg byk restoran steamboat..tina tinggal area mana..kl nak sng, google je..selalu yang banyak keluar kat blog tu antara yang best..

    Hahaha...muka Khasif memang selalu buat orang confius..kejap gegirl..kejap boboy...;D

    ReplyDelete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...