03 June 2014

Review Pavilion Hotel Kuantan..

Assalamualaikum...

Hai korang...cuti sekolah ni mesti ramai yang gi holiday kan...saya belum masanya lagi..anak kecik lagi so takde beza cuti sekolah ke tak...

Dah lama saya tak buat review tentang hotel...musim cuti sekolah ni hotel pun banyakla yang full kalau tak booking awal-awal...so harap-harap korang bernasib baik ok...^_^

Kali ni nak story hotel biasa-biasa je...hotel bajet average 2-3 star...bukan hotel 5 star tau......tapi walaupun nama hotel bajet tapi tidak lah taraf bajet melampau sangat....

Alkisahnya citer ni citer bulan March hari tu..lepas balik Johor saya balik Terengganu kan..so bila time kena balik ke Shah Alam..singgah Kuantan dulu...

Biasa kalau travel dari hometown, tiba-tiba husband cakap tak larat nak drive direct..so singgah bermalam kat Kuantan rehatkan badan dulu...

Sebenarnya bukan tak larat pun..alasan je tu..hehehe...kitaorang ni biasa la suka jalan-jalan...alang-alang satu laluan, apa salahnya singgah cari makan tempat orang...

Sampai Kuantan, baru cari hotel...idoklah nak cari hotel mewah-mewah sekadar untuk bermalam....yang penting bersih dan selesa....

Mula-mula nak stay kat Rocana Hotel tapi dah penuh...pusing-pusing nampakla Pavilion Hotel...

Erm..nampak macam hotel baru...mesti bersih...

Masuk lobi hotel jumpa receptionist kat kaunter...nasib baik ada bilik kosong..sebab tak booking online, so kakak receptionist  tu bagi satu buku log untuk pilih bilik...ala macam kita gi kedai makan tengok buku menu tu...

* gambar ni sumber dari booking.com

Sebelah kaunter receptionist ada convenience corner  jual jajan, air, rokok dan lain-lain..ala-ala 7 eleven...ok la kalau tengah malam tiba-tiba nak makan ringan-ringan turun je loby..takyah gi jauh-jauh kan..

Dah pilih bilik, setel payment dulu baru boleh naik bilik...

 Laluan ke bilik...cantik kan..design carpet cun..dinding plak dihias dengan wallpaper..ala-ala butik hotel...

JOM TENGOK BILIK...

Sorry sangat-sangat gambar tak berapa clear sebab guna handphone...

Ini adalah Executive room..2 katil single..bilik yang ada katil double dah penuh jugak...takpelah saya mintak katil di rapatkan..Khasif kan ada pengalaman tidor jatuh katil..so sangat-sangat fobia...

First impression masuk bilik...waah cantiknya wallpaper...sedikit kecewa sebab katil diaorang kemas ala kadar..maybe sebab diaorang rushing kemas cepat-cepat masa saya nak bilik ni...yang lain semua perfecto.. 

Walaupun hotel 3 star tapi tilam dan bantal empuk..sangat selesa...bantal jugak tidak kedekut...

Facilities pun semua ada...jangan terkejut hotel bajet ada sediakan DVD Player...bosan tengok channel kat TV boleh tengok DVD..movie boleh sewa kat receptionist...

And....first time jugak jumpa hotel yang sediakan air purifier kat dalam bilik...hotel 5 star pun belum tentu ada tau...

Bagus kan hotel ni...keselesaan pelanggan adalah paling utama...^_^

Cuma cermin make up je la keci sangat...tapi no hal..kat bathroom ada je cermin besar...

Kat lorong nak ke pintu pun ada je cermin besar...abaikan si kecik tu yer...

 Toilet and bathroom...shower yang sangat best...I Like...

Dah habis tengok bilik..jom tengok ragam Khasif Aleesya plak...



Nak duduk atas kerusi....ibu nak duduk sekali tak bagi...big boss la sangat.....

Masa ni dah siap mandi untuk keluar jalan-jalan...sempat kacau babah tengah solat....tapi dia bukan jenis kacau yang buat kita tak boleh solat..dia cuma nak join solat sekali...so saya biarkan je la.....

CUMA....


Dia jadi pak imam plak...babah belum rukuk lagi dia dah duduk tahiyyat....


Babah sujud....dia pun nak sujud tapi salah kiblat plak...^_^


Babah dah berdiri dia rukuk...

Korang kalau anak join solat sekali jangan larang...takpe...biar dia solat dengan cara dia....yang penting dia tau solat tu camne...solat tu wajib dibuat tiap-tiap hari....

Khasif bukan setakat solat...ambil wuduk pun dia nak tiru...basuh tangan..basuh kaki...

Satu lagi lepas solat je dia dah tau ibu dan babah akan baca doa..mula-mula dulu saya ajar, lepas solat dia mesti duduk atas riba tadah doa sekali...sekarang ni dah tak perlu panggil...tengah-tengah main, lepas tu dia tengok ibu atau babah dah habis solat..dia datang cepat-cepat duduk atas riba nak tadah doa..lepas dah habis doa salam cium pipi...alhamdulillah...anak-anak kecil kan mudah untuk diajar....^_^


Dah jalan-jalan, bermalam,  rehat cukup-cukup kat Kuantan..tiba lah masa untuk gerak ke Shah Alam...sempat lagi tu posing dalam kereta...hehehe....

Itu saja citer Pavilion Hotel Kuantan...sorry terselit sket cite tentang Khasif...^_^

Yang pasti kalau korang cari hotel bajet kat Kuantan, hotel ini tidak akan mengecewakan...WIFI free..TV Free...towel pun free...takde la nak charge harga lain plak macam Tune Hotel tu yang kedekut tu...ops tercakap plak...malah biliknya jauh lebih besar...nak solat berdua pun takde hal...tak perlu solat atas katil....

Harga bilik range from RM98 - RM198 mengikut bilik yang korang nak...

Tapi kalau korang nak hotel yang ada bfast sekali tu kat sini takde...kena cari hotel lain...hehe...

Sedikit info yang saya ambil dari PAVILION HOTEL KUANTAN

PROFILE 

Pavilion Hotel Kuantan was established in 2010. It is a 3-star quality hotel with a budget price from RM 98 Nett  To RM 198 Nett. We are located at the most prime location in Kuantan, which is in the middle of  East Coast Mall & Megamall. We have been chosen as the the best comfort & convenient choice for most travelers and businessmen.


PROMOTIONAL ROOM RATE 

1. Studio Room - 1 Single For 1 Person RM 98 Nett
2. Standard Room - 1 Double For 2 Persons RM 128 Nett
3. Deluxe Room - 1 Double Or 2 Single For 2 Persons RM 138 Nett
4. Executive Room - 1 Double Or 2 Single For 2 Persons RM 148 Nett
5. Luxury Room - 1 Double & 1 Single For 3 Persons RM 168 Nett
6. Family Room - 2 Double For 4 Persons RM 198 Nett

 HOTEL FACILITIES

  • Free Wi-Fi
  • 5-Star Pocket Spring Mattress
  • Mini Bar
  • Electronic Safe (Except For Studio & Standard Rooms)
  • Sharp Air Purifier
  • Electric Kettle Set With Free Coffee
  • Hair Dryer
  • Iron & Ironing Board
  • Sejadah
  • Astro - 6 Channels
  • Free Bottle Drinking Water
  • LCD TV 32"
  • DVD Player
  • Pavilion Laundry Shop

Pavilion Hotel Kuantan was established in 2010. It is a 3-star quality hotel with a budget price from RM 98 Nett  To RM 198 Nett. We are located at the most prime location in Kuantan, which is in the middle of  East Coast Mall & Megamall. We have been chosen as the the best comfort & convenient choice for most travelers and businessmen.
- See more at: http://pavilionhotelkuantan.com/#sthash.zIEjGkun.dpuf
PROFILE Pavilion Hotel Kuantan was established in 2010. It is a 3-star quality hotel with a budget price from RM 98 Nett  To RM 198 Nett. We are located at the most prime location in Kuantan, which is in the middle of  East Coast Mall & Megamall. We have been chosen as the the best comfort & convenient choice for most travelers and businessmen.
- See more at: http://pavilionhotelkuantan.com/#sthash.zIEjGkun.dpuf
# saya tidak dibayar untuk promote hotel ni tau...saja saya nak share kalau-kalau ada yang tengah cari info tentang hotel kat kuantan....peace...^_^

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...