02 June 2014

Cable Car Langkawi - Part 7

Assalamualaikum wbt....

Hai korang....

Pejam celik kita dah masuk pertengahan tahun 2014...ya ampun...waktu berjalan sangat cepat yer... T_T

Kali ni nak ajak korang mengimbau kenangan 2 tahun lepas.....gambar yang dah tersimpan lama kat draft, hari ni baru dapat sambung....hahaha....kelas gitew..

Ok la tu 2 tahun lepas..bukan 12 tahun lepas...(^_^)

Kisahnya sambungan dari Langkawi Part 6-  BACA SINI

Layankan aje yer.... >_<

Lepas keluar dari Bird Paradise tu...makan tengahari, solat dulu siap-siap...petang lebih kurang pukul 3-4 kut gerak balik ke Cabel Car...

Eh..korang jangan plak tanya mana Khasif ?? masa ni kami masih berdua...si kecik tu dah ada dalam perut tapi masa tu kami tak tau lagi kehadiran dia..hehe....


Dah beli tiket, beratur nak naik Cable Car...orang pun tak berapa ramai sangat...masa tu bukan cuti sekolah so kejap je beratur....cuba datang waktu cuti sekolah....berjam-jam beratur panjang, baru dapat naik....


Husband yang masih slim...hehehe....masa tu kena naik dengan group mana ntah...dah lupa dah...yang pasti tak fun sangat..group uncle and aunty...huhu....


View dari atas cable car...kat bawah sana Oriental Village Langkawi....

Boleh nampak Air Terjun Telaga Tujuh jugak....

Kali ni kami tak singgah pun Telaga Tujuh..cukuplah sekali masa honeymoon pertama kali dulu...tak sanggup nak panjat bukit...nak kena bersapa, salam-salam dulu dengan abang-abang monyet kat atas sana...

Masa 1st honeymoon dulu lain..mood excited terlebih..panjat gunung everest pun mampu...lautan luas pun sanggup ku renangi...tak caya? cuba tanya orang tengah honeymoon....hehe....

Lagi view dari atas cabel car....masa ni cuaca agak berkabus jugak...tapi boleh nampak pantai dan laut..cantik kan....


Dah sampai kat atas gunung machincang....teropong tapi tak nampak apa-apa sebab kabus sangat tebal...

See...background putih kat belakang...bukan kat studio eh...itu namanya kabus...


Kalau kat KL, macam ni bukan kabus tau..tapi namanya jerebu...hehehe.....


Tak lama lepas tu kabus semakin berkurang dan hilang dari pandangan...nampak tak  kat belakang sana bukit bukau, gunung ganang yang hijau...sejuk mata memandang...

Bila kabus dah hilang...nampak la SKY BRIDGE..tempat yang orang nak pergi sangat kalau naik cable car langkawi...kabus dah takde, so dah selamat nak gi sana...jom ikut saya.....

TAPI kena jalan sket la...turun bukit, turun tangga....boleh tahan penat jugak...lagi-lagi time balik...menguji daya ketahanan fizikal....

Rindu zaman 'nakal-nakal'  macam ni dengan husband...sekarang tak bolehla...kena sesuaikan diri dengan status mak-mak plak...hehe....


Tada dah sampai kat SKY BRIDGE...amboi over sangat posing macam tu....>_<
Kali ni bergambar sakan kat sini sebab nak tebus balik gambar honeymoon dulu...dah terdelete...huhuhu....

Jom-jom...kita jalan-jalan kat sky bridge.....jalan tak tengok bawah sebab gayat..

Penghujung sky bridge...lepak kat situ kejap jer...posing-posing snap gambar sambil tengok view gunung ganang kat bawah sana...

Lepas tu bersiap sedia la untuk panjat tangga balik nak gi kat cable car...


Masa saya dah naik cable car nak turun ke bawah...tup-tup tengok cuaca berkabus balik..begitulah cuaca kat atas gunung sana..tak menentu....kalau hujan lagi lah tak bernasib baik sebab sky bridge akan ditutup...safety is important...

Itu sahaja citer saya yang tertunggak 2 tahun lebih....

Selamat tinggal Cable Car Langkawi...panjang umur jumpa lagi...
Bila tu? tunggu la 5-6 tahun lagi kalau terasa nak pergi....hehehe...

Bye-bye....(^_^)

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...