02 November 2010

Kereta Dah Calar Balar..

Hari ni ada manusia yang buat saya bengang sangat-sangat...
Dari pagi tadi lagi saya nak luah tapi sebab kat ofis siang tadi bz sangat..
Terpaksa postpone dulu ,malam baru boleh tulis....

Alkisahnya tentang jiran parking kat rumah saya ni..
Dia ni memang kurang ajar bila parking...
Dah lama saya pendam, sabar dulu...
Tapi hari ni memang dah melampau sangat mamak ni..


First gambar saya snap pada 7 Jun 2010, 7.30 mlm..
Kereta dia sebelah kereta saya...
Masa ni saya dah bengang sebab ada calar kat pintu belakang kereta..
Bila tengok cara dia parking lagi buat hati saya bengang..
Rapat giler sampai tayar belakang pun dah atas line..

Gambar kedua saya snap pada 17 July 2010, 6.50 petang..
Kurang ajar main parking ikut suka hati dia je...

Gambar ketiga pulak pada 18 July 2010, 12.50 tengahari...
SEE!! rapat giler kan..
Kalau kereta dia bukak pintu memang confirm kena kereta saya...
Masa ni dah ada calar kedua saya tengok...
Makin bengak hati...


Lepas tu saya memang hati-hati tiap kali nak parking...
Saya memang takde pilihan lain..
Sebab parking setiap rumah memang khas kat tempat tu je..
Tak boleh tukar...
Setiap kali masuk parking saya memang bagi rapat sebelah kiri..
Sebab nak pastikan bila si 'mamak' dan anak beranak dia bukak pintu..
Tak akan kena lagi pintu kereta saya..
Tapi semua tu sia-sia..


Malam tadi saya keluar makan dengan husband takde lagi calar baru..
Pagi tadi saya turun nak gi kerja..
Tiba-tiba sampai dekat kereta nak bukak pintu...
Mata terus terpandang satu lagi calar baru kat pintu kereta..
Zuppp...berderau darah naik ke kepala..
Bukan setakat calar tapi dah berlekuk..
Memang terus keluar lah dari mulut benda yang tak elok..


Masa tu 'mamak' ni dah keluar gi kerja...
Memang dah takde orang lain dah punya kerja..
Kereta dia je yang parking sebelah kereta saya tu...
Terus call husband..
Masa tu husband ada kat dalam rumah..
Mintak dia turun dengan segera...

Husband sampai je terus saya tunjuk..
Masa call tadi saya tak cakap lagi apa yang terjadi..
Husband terkejut bila dia tengok calar tu..
Muka dia merah tahan marah...
Memang dah melampau giler...

Ini dia calar-calar hasil sikap kurang ajar 'mamak' tu..
Yang terbaru yang paling buat saya bengang..
Calar no 3..
Meh saya tunjuk gambar lagi jelas...


Bukan setakat calar tapi berlekuk..
Lekuk tu lebih kurang besar duit 50 sen..
Cat dah tanggal sampai nampak besi..
Garis calar panjang lebih kurang 4cm..
Sakitnya hati Tuhan je yang tau..


Husband terus pergi jumpa management..
Nak mintak tukar parking lain...
Tapi malangnya parking lain takde..
Semua dah penuh...
Cuma management ada bagi pilihan lain..
Kami boleh guna visitor parking..
Husband terima sebab dah tak sanggup dah..
Kalau terus letak sebelah 'mamak' beng..ng ni..
Makin teruk kereta calar..


Kalau ikutkan saya nak je jumpa face to face dengan mamak ni..
Tapi husband plak mcm tak berapa setuju..
Mungkin dia takut jadi gaduh besar..
Lagipun takde bukti kukuh..
Memang dia takkan mengaku punya..
Yang pasti memang kami yakin dia punya angkara..
Malam tadi takde lagi tiba-tiba pagi ada..
Sape lagi punya kerja..
Cuma kereta dia je parking sebelah saya..


Buat masa sekarang terpaksalah saya guna visitor parking..
Saya tak tau nak buat mcm mana kat 'mamak' tu..
Saya tk puas hati kalau setakat berdiam diri mcm ni..
Saya nak dia tau yang saya tak puas hati kat dia..
Selama ni dia dah bermaharajalela..
Saya nak buat dia rasa sama apa yang saya rasa..
Dia dah mencacatkan kereta saya...
Bengangnya...

# saya panggil dia mamak sebab dia india...wife dia pakai tudung..maknanya islam...mungkin india muslim...

2 comments:

  1. kalau cam tu punyer calar....hati pun bleh calar sama loooo.....sabau...sabau...

    ReplyDelete
  2. Kalau calar skit2 bleh guna scratch remover pen. Mudah dan jimatkan wang dan tak perlu ke workshop. Boleh buat sendiri.....
    http://muslimchoices.com/?p=scratch_remover

    ReplyDelete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...