HOME

01 February 2011

Steamboat di Restoran Maeps...

Hari ni mood keje takde...staff chinese semua dah start cuti...ada staff melayu yang tak malu amik cuti jugak...tak malu...orang lain nak beraya dia beria yang amik cuti..siap sambung amik MC plak tu...ops!! kan dah jadi ngumpat kat orang..hehe....


Lupakan pasal tu...hari ni saya nak citer pasal makan buffet steamboat...husband dah lama mengidam nak makan steamboat ni...masa dia kat Vietnam, siap dia google kat internet tu cari restoran setamboat yang best...hari-hari duk chatting dengan saya bagitau nak makan steamboat...olor..ciannya dia.....;p..


So masa dia balik Malaysia cuti 2 minggu hari tu..kami pun pergilah makan kat restoran steamboat maeps kat serdang...senang je nak cari jalan pergi sana...nanti saya tunjuk maps kalau ada yang berminat...


Lepas asar saya gerak dari rumah...untuk makluman kami pergi berdua saja...tak bawak orang lain pun...maklumlah jauh dari family kan...lebih kurang setengah jam dah sampai kat restoran ni..orang lain pun dah ada masa saya sampai tu...buffet steamboat kat sini murah je...harga untuk dewasa cuma RM19.90 (campur air)..kalau nak makan aiskrim tambah RM3 lagi..boleh makan sepuas hati okey...


Kat sini ada dua pilihan samada nak duduk kat luar atau kat dalam..kat dalam ada aircond sejuklah sket...tapi saya pilih meja luar je sebab boleh tengok pemandangan..=)...dah pilih meja, terus gi amik makanan..hmm....nak kata banyak choice pun tak jugak...saya tengok bebola semua tu dia ulang yang sama je...adalah lebih kurang 20 jenis je kut...sayur adalah dalam 10 jenis mcm tu je...tapi takpelah...yang penting boleh makan kenyang...=)


Dah amik "bahan-bahan mentah" kita terus masuk dalam periuk...kuah dia ada dua jenis..satu tomyam..satu lagi saya tk sure sangat apa rasa dia..nak kata tomyam bukan..nak kata sup pun bukan...redah sajalah..perut dah lapo...huhu..

Dah tercapai hajat dia nak makan steamboat...=)..memang banyak husband makan malam tu...maklumlah orang mengidam..hehe..




Bila dah masak boleh angkat masuk pinggan terus makan bersama dengan sos..kat sini ada banyak jenis kicap dan sos yag disediakan tapi biasalah saya ni...kalau rasa pelik-pelik sket tak makan..saya amik sos biasa saja tapi sedap...semestinya tak boleh pedas sangat sebab saya tak tahan pedas...(^_^)


Dah habis makan macam-macam jenis bebola dan sayur...tiba masa untuk seafood plak...seafood pun so-so saje..tak fresh sangat...pilihan pun tak banyak tapi bolehlah...



Kalau kat terengganu di panggil remis..saya tak sure orang luar panggil apa benda alah ni...yang pasti, remis ni menjadi kegemaran husband saya...berapa kali dia duk angkut remis..lagi satu kerang...takpelah kalau dah jumpa benda alah tu...puas hati lah dia makan...


Penutupnya saya makan ABC..buat sendiri ni tau..hehe...lagi satu makan buah tapi kan tak banyaklah buah yang ada...beria je saya bawak pinggan sekali ada tembikai dengan betik sahaja..tak taulah kut hari lain ada macam-macam buah...at least sediakan 5 @ 6 jenis pun okey dah..

Jangan risau..kat restoran ni ada disediakan kemudahan surau..so, maghrib boleh berhenti kejap makan gi solat dulu...lepas tu sambung makan lagi...lebih kurang pukul 8.30 saya dengan husband berangkat balik..perut dah penuh...tak boleh nak pergi lagi dah...hehe...=)

Sape-sape yang nak pergi sana senang saja...boleh refer pada maps (credit to mr.google)..kalau dah buntu sangat boleh tengok signboard ke UPM sebab bersebalahan saja dengan UPM..waktu operasi bermula 12 tghari-2.30 kemudian 5 ptg-10.30 mlm..

Secara keseluruhan..saya boleh bagi markah 6.5/10 saja...bolehlah untuk bawak family makan steamboat..kalau nak yang special saya rasa better cari tempat lain yang lagi superb...lepas ni husband balik InsyaAllah nak pergi makan steamboat lagi..tapi nak gi rasa kat restoran lain plak...nak cari yang lagi best...(^__^)

5 comments:

  1. Saya rasa bawa keluarga memang tak berapa sesuai. Satu kepala rm20. Kalau ada 7 ahli keluarga? Mau rm140. Botak abah camtu... :p

    Saya dah pergi stimbot MAEPS ni untuk kali kedua dan memang saya dapat katakan ... kurang sedap la. Standard harga dia. Barangan kebanyakannya tak segar dan murah...

    ReplyDelete
  2. RM 20.00 ke atas... Harga standard utk makan stemboat,try la makan s/boat kat PariPari Hulu Langat,saya rasa ok sedap & malay owner,cadangan jer ni..coz saya dah pergi makan..

    ReplyDelete
  3. Istimewa utk para Blogger dapatkan diskaun 50% (terhad 5org shj), syaratnya iklankan "Semanis Aroma Buffet Ramadhan" kat blog masing2, maklumat seperti harga, tempat, kemudahan, menu istimewa, flyers, FB Page hendaklah dinyatakan. Kemudian emailkan kpd kami nama, no hp dan link iklan blog tersebut ke aroma.buffet@yahoo.com..terbuka sepanjang bulan ramadhan...hurry up!!! contoh iklan http://lovemarnan.blogspot.com/2012/07/diskaun-50-berbuka-puasa-utk-blogger.html

    ReplyDelete
  4. boleh tahan jgak la....ade kt sungai besar d'manggis..sedap...

    ReplyDelete

SAYA SUKA BACA

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...