01 December 2011

Steamboat Restoran Nelayan Titiwangsa Yang Mengecewakan...

Salam 1 Desember..tup-tup hari ni dah masuk bulan terakhir untuk tahun 2011 kalendar Masihi..masa berjalan cepat giler kan..so, kita ada lagi 30 hari untuk menikmati tahun ni sebelum tahun baru..mana-mana azam yang masih belum terlaksana tu cepat-cepatlah yer capai...:)

Hari ni nak citer tentang makan-makan plak..tapi sebelum saya tu saya nak mintak maaf terlebih dululah kepada pihak yang berkenaan termasuk pelanggan setia mereka...entry ni bukan niat nak menjatuhkan tempat makan anda tapi hanya sekadar bercerita kisah betul...maaf ek kalau ada yang tak puas hati..huhu....

Sebelum ni saya dan husband pernah makan steamboat kat MAEPS serdang..so lepas dari hari tu kami mula berjinak-jinak dengan steamboat..asal ada peluang je mesti cari restoran steamboat nak try...bila google kat internet, ramai yang puji steamboat Restoran Nelayan kat titiwangsa tu best...ada yang bagi 4, 5 bintang...bila tengok ramai yang memuji kami plan nak bawak mak makan steamboat lagi...dulu pernah bawak jugak tapi kat MAEPS...

Kebetulan saya pernah berbuka puasa dengan kawan-kawan satu ketika dulu..masa tu tahun 2008 kalau tak silap...masa tu memang banyak juadah disediakan..dan seingat saya banyak jugaklah pilihan yang ada sampai tak termakan dibuatnya...

Sampai kat restoran awal jugaklah dalam 6 kut..masa tu perut dah lapar giler dah sebab skip makan tengahari...yelah..nak makan buffet steamboat kena simpan ruang banyak sketkan...kalau tak rugilah bayar lebih tapi makan sket...

Masuk-masuk tak ramai lagi yang datang...bila nak gi amik makanan untuk masak steamboat..INI JE KE????
Udang, salad, sayur pak choy & ikan pari


Ketam, salad lagi, sayur batang tu tak tau sayur apa & ayam.



Lepas tu beberapa "ball" seperti yang anda tengok gambar kat atas ni...sebelah ada mee, yee me, magee and buah...itu je ke????????????????

Air memang saya tau kena bayar harga lain...yang diberi cuma air kosong....nak minum air yang best sila order nanti akan ditambah lagi harga...
Angkut jelah ketam dan udang...kerang?lala? kepah? daging? yilek....

Pengakuan jujur dari my husband masa tengah makan...memang mengecewakan...memanglah ada nasi, lauk-lauk dan beberapa jenis kuih..tapi kata buffet steamboat...kami datang nak makan steamboat..takkan itu je pilihan yang ada...baik tak payah buat steamboat.....baik kami makan kat restoran biasa, bukan restoran steamboat kalau ini je yang diberi pilihan...

Seriously saya memang tak makan banyak malam tu sebab kecewa, tak banyak pilihan dan layan pun hampeh....pinggan kotor pun susah nak datang amik..kena tunggu meja penuh dulu barulah terhegeh-hegeh nak datang...saya ada tanya pelayan dia masa tengah topup sup (itupun kena mintak sendiri)...kenapa tak banyak pilihan..malam ni je ke mcm ni...

Dengan berlagaknya dia jawab.."eh takdelah..memang tiap2 malam pun mcm ni". ok..fine...ko berlagak dgn aku ek...lepas ni no way sudah aku nak makan kat sana okey...walaupun steamboat MAEPS tu orang letak level-level biasa tapi bagi saya Steamboat MAEPS better than Steamboat Restoran Nelayan...pilihan banyak, sayur macam-macam ada, air free, abc free, aiskrim ada, makanan berat pun ada walaupun tak banyak tapi boleh kenyang jugak..

Saya tak tau kalau saya datang salah time tapi ada ke restoran steamboat diorang buat malam ni kita banyak variety..malam esok kurang...malam lusa banyak balik....takde kan...

Err..sorrylah kalau ada yang tak setuju..tapi saya cuma cerita tentang apa yang berlaku masa saya gi makan kat sana...sket pun takde tokok tambah....lepas ni nak try steamboat kat lain plak....peace...:)

2 comments:

  1. Sis, try steamboat at Danau Kota. 5 star!

    ReplyDelete
  2. Sis eazzaty, thank you for your comment. psti akan cuba lain kali..('_')

    ReplyDelete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...