21 January 2013

Khasif Jalan-Jalan Di Sunway Piramid

Assalamualaikum....

Alhamdulillah, semakin hari  Khasif semakin membesar..dah 2 bulan lebih dah...sorry lah tak sempat  lansung nak catat perkembangan dia dari bulan ke bulan...

Sebelum dia lahir, ada beberapa barang yang tak sempat saya nak cari..almaklumlah "ter"bersalin awal...ingatkan sempat lagi nak shopping dengan husband masa minggu-minggu akhir pregnant dulu..tapi apa boleh buat, baby tak sabar nak keluar..hehe...

Antara barang penting yang tak sempat nak cari ialah stroller, car seat, baby cot & baby cabinet..so semuanya dibeli lepas habis berpantang, lepas dah balik rumah sendiri...

Masa tu 3 hari sebelum husband travel gi kerja, lepas hantar MIL kat airport subang..

"Sayang..jom gi beli stroller baby"

"Kat mana? Puchong ke?" almaklumlah 3 tahun stay kat Puchong..rasa semua ada kat Puchong tu..hehe...

"Kita gi Sunway Piramid nak?"

"Ok by..jom"

Pukul 11 pagi kami dah terpacak kat Sunway Piramid..kebetulan weekdays, hari bekerja so orang tak ramai sangat..cuba kalau gi weekend, pukul 11 tu dah susah kut nak cari parking...Sunway Piramid ni kan bapak punya besar..tak larat lah nak singgah kedai-kedai kat luar tu..sampai-sampai kami terus cari Jusco..senang semua ada kat situ..

Lepas dah berkenan yang  mana sesuai dengan baby, husband gi bayar dulu..lepas dah bayar baru promoter pasang stroller yang baru...then dia tunjuk step-step yang sepatutnya..kami pilih stroller harga yang tak mahal sangat dan tak murah sangat..sedang-sedang aje...yang penting baby selesa..tak kisahlah orang lain nak pakai yang harga ribu riban, import dari oversea ke...I tak kesah pun... (*__^)

Sementara tunggu stroller dipasang, sempat servey kelambu..tengok camne dia pasang kat baby cot.oo kena beli besi stand lepas tu pasang ketat-ketat tepi cot..mula-mula saya berbelah bagi...kejap rasa nak beli, kejap rasa takyahlah...bukan ada nyamuk kat umah...last-last "ter"beli jugak..hehe...


Bila dah siap, ready nak jalan-jalan...masa mula-mula letak tu Khasif tengah tido...bestlah dia tido kalau orang dukung...mula-mula tolak dia tak sedar...siap berselimut tu...

Tak sampai 15 minit, dia terjaga...bulat mata tengok orang..kat mana aku ni...


Khasif and her babah...kesian my husband, balik hari tu tak sempat nak rehat betul-betul kat rumah...bergegas ke sana, ke sini...

Dah habis window shopping, perut berbunyi lagu riang tandanya dah lapar...singgah Pizza Hut..first time makan kat luar dengan baby..hai boleh ke ni? sementara tunggu order, saya tidorkan Khasif dulu..tapi my baby ni dia tak boleh tempat-tempat bising..tido 5 minit dia terjaga..huhu....

Bila dia tak tido, taknak plak duk dalam stroller tu...nak dukung..so makanlah sambil pegang baby...takdelah sampai tak boleh makan lansung...boleh je..cuma sket-sket jelah..lepas husband dah habis makan, barulah saya makan puas-puas....

Khasif kenapa tenung babah camtu? agaknya dia tau kut..nanti babah nak tinggal aku lagi..agaknyalah..hehe...

Khasif and me...abaikan pakaian ibu Khasif..biasalah orang baru habis berpantang..masih belum terurus...heheh..

 Apa? ooo Khasif nak main ice skating kat bawah tu ek...tunggu dah besar sket ibu bawak okey...(^_^)


First time boleh snap gambar dia gelak..so sweet...bila dia ketawa matanya jadi sepet like her father..hehe...


Dipendekkan cerita, Khasif taknak duk lama-lama dalam stroller...nanti dia merengek nak dukung...time dia tido je boleh letak..tapi tido pun sekejap..nanti tak sampai 10 minit dia terjaga sebab bunyi bising...akhirnya babah dia tolak stroller tanpa tuan..nasib baik tak beli yang ribu riban dik..

4 comments:

  1. sama la mcm baby akk kejap jer kat stroller tu pastu merengek nak dukung sib baik tak beli yg mahal2 lg pun kalau dah pandai jln dia tak nak dah duk dalam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kak..tapi hopefully nanti dah besar sket dia nak duk dalam stroller..tak larat jugak kl asyik nak dukung...hehe...

      Delete
  2. memula kemain berkerut dahi..pastu gelak lak dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. tina..salah satu habit@ hobi dia sejak lahir suka kerut dahi..:)

      Delete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...