17 March 2014

Celebrate Birthday Husband..

 Assalamualaikum wbt...

Seminggu yang lepas, negara dikejutkan dengan berita tergempar...pesawat MAS dari KL menuju ke Beijing hilang dari radar dan sehingga sekarang masih tidak dapat dijejaki...bukan sahaja keluarga yang terlibat malah seluruh masyarakat dari Malaysia turut sama bersedih dan terkejut dengan berita tersebut...

Sama-samalah kita doakan agar pesawat MH370 dapat dijumpai semula dan kesemua penumpang dan petugas selamat...apa jua yang terjadi, semoga Allah sentiasa melindungi mereka..amin....

Lama saya tak update blog...seriusly tersangat lah bz kat ofis sampai satu tahap rasa nak resign...T_T
Tapi sekarang dah ok sket..dah boleh tarik nafas lega dah...huhu...

Okey..actually awal bulan March hari tu birthday my husband...tapi dia plak takde kat rumah time tu..Jumaat minggu lepas baru dia sampai rumah...so keesokannya Sabtu terus ajak husband keluar bawak Khasif jalan-jalan...

Kali ni kami ke One Utama..dah sampai sana, saya tanya husband nak makan apa..saya nak belanja makan sempena birthday dia...cakap je nak makan kat mana, jangan malu-malu okey...dia macam takde idea sangat...hmmm.....

Fikir punya fikir dia cakap makan kat Secret Recipe yang..hello abang....Secret Recipe je...ingatkan nak makan kat Soul Garden ke, Johnny's ke...pilihla restoran yang boleh makan special sket...tapi dia taknak...Secret Recipe pun dah okey dia cakap...itu yang dia nak saya pun ikut je la...

Bila sampai Secret Recipe, saya dah masuk dalam dah...tiba-tiba husband panggil keluar..husband ubah fikiran taknak makan situ sebab restoran tak selesa, sempit dan panas (aircond tak rasa sangat)...

Last-last dia pilih makan kat Chicken Rice Shop...saya ikut je...janji dia happy...birthday boy la katakan...hehe....



Tak sampai 15 minit, order pun sampai....tambahan menu saya order rojak dan kerabu mangga...

Sedap dan tidak mengecewakan...setakat ni restoran CRS yang paling saya kecewa sekali ialah kat Giant Sek 13 Shah Alam..plus servis pun lambat..


Air 3 Layer Tea dan Soya Rainbow...tak habis minum sebab perut terlebih kenyang...huhu...


Birthday boy yang dah jadi father..hehe....


Makan dalam keadaan lapar memang sedap kan...tak pandang kiri kanan dah...anak pun dah tak peduli..hehehe....
  

Tuan puteri ni dah taknak orang suap sekarang...nak makan sendiri....senang kerja ibu dik...letak nasi dalam pinggan dia..ibu makan dengan tenang...


Aum..sedap sampai pejam mata...kejap makan dengan sudu, kejap makan dengan tangan..apa-apa lah Khasif...


Masa ni kitaorang dah habis makan...nasi dah habis...tapi Khasif nak makan lagi...last-last babah dia bagi fish ball yang dalam sup tu..mula-mula saya ingat dia tak suka sebab Khasif ni jenis benda yang dia tak biasa makan, dia akan ludah balik...tengok-tengok dia makan fish ball tu...siap mintak lagi... :(

Dah habis makan, pusing-pusing dalam Jusco...untuk pusing satu One Utama tu memang taklah kan lagi-lagi bila dah ada anak ni...dengan stroller lagi...better terus pergi tempat yang kita nak tuju...

Alang-alang masuk Jusco, saya cari baju Khasif...sementara tu dua beranak hilang pergi mana ntah....

Dah habis misi saya (tak beli pun sebab takde yang berkenan)...call husband...

"Abang kat mana?"
"Abang kat area mainan budak-budak ni.."


Tup-tup jumpa saya jumpa sorang model yang tengah bergaya sakan ni....amboi.....beria dia sengih tunjuk kat ibu...


Tukar spek lain....sempat lagi selfie depan kamera...


Bila kita cakap "cantiknya....." automatik kepala Khasif terteleng-teleng..konon cantik letewww.....aduhai  anak....menurun siapa la ni....


Selfie lagi..tak habis cantik lagi ke dik...happy la dia sebab babah rajin melayan..


Yo..wassap yo....

Dah cukuplah...kalau layan si kecik ni sampai esok pun tak boleh buat kerja....husband nak beli tapi saya tak bagi..membazir...Khasif sekejap je excited..lepas tu dia letak merata dah tak berminat...apa yang dia minat cuma botol air mineral, batang penyapu..itulah  mainan yang dia cari kat rumah....

Okey..sebelum saya habiskan coretan untuk kali ni..nak lepaskan geram sket ni...

Dalam Jusco kan ada baby room untuk tukar diapers baby dan tempat ibu menyusu baby...rasanya bukan Jusco je la..banyak dah sekarang mall yang buat bilik khas macam ni...

Sah-sah notice tertampal kat depan pintu masuk kat situ..MEN IS NOT ALLOWED...eh...ada jugak yang tak faham bahasa atau buat-buat tak faham selamba masuk dalam ikut isteri..hello...siapa yang nak menetek ni??? 

Yang si isteri pun, bangga sangat la bila husband masuk sekali..konon-konon suami aku la paling mithali.. hello cik kak...suami orang lain pun mithali jugak..tapi bilik yang lelaki tak dibenarkan masuk tak payahlah nak gatai masuk...bilik nursing tu ada aurat yang perlu dijaga..tolonglah fikir perasaan orang lain...Allah bagi akal fikiran..tologlah fikir....

Dah...habis sesi lepas geram...hehe....

Jumpa lagi....wassalam...

# Happy Birthday Abang...Semoga Dipanjangkan Umur, DiMurahkan Rezeki, Diberi Kesihatan Yang Baik..We Love You...

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...