02 July 2014

Bekal Special Ramadhan Untuk Suami..

Assalamualaikum wbt...

Hari ni ingat nak post HOT STORY tapi nanti dulu lah...simpan dulu..hehehe....

Semalam balik kerja husband datang jemput..seronoknya kalau tiap-tiap hari ada orang datang hantar jemput balik kerja kan...Khasif pun ada sekali..tapi tuan puteri tengah tidor keletihan...(^_^)

Khasif gi school separuh hari je semalam..tengahari babah gi amik sebab nak spend masa dengan anak sebelum travel...

OTW balik rumah tanya husband dah call orang tong gas belum?
Boleh plak dia lupa....akak ni bukan main bersemangat nak balik masak untuk dia..

Sampai rumah tong gas belum sampai lagi...tungu punya tunggu 5.40 baru sampai....

Cepat-cepat masuk dapur keluarkan bahan-bahan dari peti ais...

Nasib baik bawang semua dah blend..kalau tak bercinta jugaklah nak kupas bawang semua...
 
Ketung-ketang ketung ketang.....masak dari hati, masak dengan kasih sayang...hahahaha....

Pukul 6.15 petang siaplah lauk special untuk husband berbuka...


TADA!  

Bekal dari isteri buat suami tercinta...ayam masak merah..abang cakap suka sayang masak lauk ni kan...hehehe....

Sorry by tak sempat nak masak lauk extra...rushing sangat sampai terlupa nak goreng telur dadar ke...

Pukul 6.30 taxi datang jemput husband kat rumah gi Airport Subang...dahlah hujan tengah lebat, taxi tak boleh nak masuk car posh sebab ada kereta...husband salam dan kiss Khasif siap-siap dalam rumah ..dengan saya tak sempat salam, tak kiss-kiss pun sebab hujan lebat...sedih tau..huhuhu...

Khasif lepas tengok babah dah pergi..waa dia nangis....masa tu saya tak tak bagi dia keluar..pintu grill kunci..lagi lah kuat dia nangis...sabor yer dik...babah gi kerja...ibu dulu pun macam awak jugak masa mula-mula kawin...tiap kali babah gi kerja je air mata berlinang sorang-sorang...

Lama-lama ibu dah lali dik...jiwa dah kental...adik belajar berdikari ok...


 Tapi Khasif nangis kejap je...dapat layan Upin Upin terus senyap...macam dah lupa kejadian tadi...


Tengok sket orang nangis tadi...hehehe....bantal tu husband yang beli sebab saya tak bagi guna bantal tidor letak kat depan tv..tapi Khasif dah anggap bantal dia...

Kalau dia merajuk ke...time saya marah ke..saya cubit ke..dia akan lari ke bantal babah sembam muka kat situ dan nangis...kalau bagi susu pun dia akan lari ke bantal tu untuk baring hisap susu...BANTAL KESAYANGAN TUAN HAMBA kekdahnya...

Jom tengok menu berbuka puasa hari semalam...simple sangat-sangat...

Ayam Masak Merah...

 Tembikai untuk ulam...

 Nasi dan timun..

Nasi goreng untuk Khasif...

Itu je juadah berbuka semalam...simple kan..hehehe...cukuplah asalkan boleh kenyang...Khasif plak saya terpaksa masak nasi goreng asing yang kurang minyak..masih lagi kawal pemakanan dia..

Pukul 10.30 malam husband mesej dah sampai hotel...siap hantar gambar habis licin dia makan bekal dari rumah...hahaha...bodek la tu...

Selamat berpuasa semua...bye-bye.....  (^_^)

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...