08 July 2011

Hari Berganti Hari...

Assalamualaikum w.b.t...


Dua bulan lebih saya tak catat apa-apa dalam blog kesayangan ni...rindu memang rindu tapi apakan daya...masa tak mengizinkan dan mood pun tak berapa nak ada..tapi abaikan saja pasal tu...:)


Hari tu ada terbaca komen dari seorang blogger muda...amboi...dia tulis "tak besh lowh". tergelak jugaklah saya baca komen tu kan...adik ooo adik...adik ni muda lagi..adik belum kawin lagi kan...sebab tu adik anggap biasa je dialog tu sebab adik tak faham makna yang tersirat disebaliknya...


Lepas tu bila akak bukak blog adik....apa yang akak tengok blog adik tu lagi tak best..:). dahlah adik perasan mcm adik ni comel sangat...akak komen balik kat blog adik..saja je akak nak testing..eh..tiba-tiba adik menggelupur tak puas hati sebab ada komen negatif...tau plak yer adik nak marah bila baca komen negatif dari blogger lain..masa adik komen negatif kat blog orang lain takpe plak ek..:)


Inilah sikap manusia...bila dia buat kat orang takpe..tapi bila orang balas balik dia marah...bukanlah niat saya nak balas balik cuma saja nak testing blogger tu..nak tengok dia reaksi dia...tersenyum jelah bila tengok dia "melatah"..kui kui..kui..


Ok..abaikan kisah adik manja tu...sekarang ni saya tengah menghitung waktu...no...no..bukan dah mengandung...tapi tunggu waktu nak balik lagi setengah jam je lagi...sebabnya malam nanti husband saya akan sampai..yahooo!!!! :D


Dah sebulan tak jumpa my buah hati sorang tu...almaklumlah demi kerja terpaksalah berjauhan..hari tu masa husband cuti 2 minggu pun tak banyak habiskan masa bersama sebab kami balik kampung sempena adik ipar kawin...so masa untuk berdua adalah terhad...takkanlah tengah-tengah sibuk buat persiapan kawin & hari kenduri tu kami nak berkepit je kan...nanti apa plak kata orang...


So husband balik kali ni kami dah rancang nak gi bercuti ke satu tempat yang penuh dengan kenangan kami masa bercinta dulu. :) kat mana? itu kena tunggu entry lain ek..hehe..sebenarnya percutian ni husband yang ajak sebab dia dah stress keje sebulan kat tengah laut..itu yang tiba-tiba buat keputusan..hopefully rancangan kami ni berjalan dengan lancar hendaknya...amin...


Oh yer...dalam masa yang sama..saya ada perkembangan terbaru untuk dikongsi..erm..camne nak citer ek..takut jugak dikata nak menunjuk-nunjuk..tapi itu bukan niat saya...ianya sekadar berkongsi cerita...harap-harap takde yang salah faham...


Sebenarnya saya dan husband dalam proses nak beli rumah...Alhamdulillah sebab loan dah lulus 100%....:) .sekarang kami masih lagi tinggal kat rumah sewa...tapi yelah..sampai bila kita nak duk rumah sewa kan..mestilah nak tinggal kat rumah sendiri yang lebih selesa dari sekarang..InsyaAllah minggu depan kami akan jumpa banker dan lawyer untuk proses-proses pembelian...nanti saya update ek..:)


Rasanya setakat ni je kut untuk entry kali ni...lain kali saya update lagi..itu pun kalau ada yang sudi baca lah...hehe...dah nak balik dh...nak tunggu ketibaan husband plak...WINDUUUUU..;p


2 comments:

  1. hai kak, lama sy tgu enrty dri akak...hehhe.. sy slalu ikut..hihihi... psl budak tu akak abaikan je... dia budak lgi... x masuk lgi alam yg akak tempuh skrg ni...hehehe... pape pun tahniah yer dh dpt bli umh baru... sonoknya... org kate lps kawin rezeki bertambah... hehhee... hope akak ngn husband happy2 slalu keyh! ;)

    ReplyDelete
  2. hai tengku..thanks sebab sudi bc blog kita yang tak semengah ni..hehe..pasal budak tu dah buang jauh-jauh dah..baik fikir pasal benda lain lagi bagus..:). insyaAllah..semoga kita semua dimurahkan rezeki olehNya..amin..:)

    ReplyDelete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...