17 August 2011

Hari Kedua Di Johor Bharu..

Hari ni cuti nuzul Quran..dapatlah jugak rest kat rumah, tenangkan minda balik..:)

Saya nak sambung lagi kisah holiday kami suami isteri kat JB hari tu..hari kedua check-out hotel lebih kurang pukul 11 pagi then terus gerak ke City Square yang berada di tengah bandar...plan nak gi makan mee rebus kat Komtar JB...bersebelahan je dgn City Square..sekali kami sama-sama tercengang bila tengok komtar dah takde..dah dirobohkan.huhu...maybe nak buat projek baru ke apa ke, saya pun tak tau..

Keciwa sangat sebab mee rebus kat situ sedap.. :( dulu masa dating selalu gi makan  kat food court Komtar sebab banyak pilihan, sedap dan harga pun berpatutan..nak taknak kami makan kat food court city square harga mcm bedil tu..dahlah tak sedap...pasrah sajo..

Di sinilah banyak memori kami tercipta...setiap kali saya turun JB, setiap kali  tulah datang tengok movie kat sini...jam belum pukul 11 lagi kami dah semangat beratur nak beli tiket..=D dulu memang hobi tengok wayang tapi sekarang sejak kawin dah jarang kut..maybe sebab husband jarang ada kat rumah..kalau husband ada pun, kami lebih kepada aktiviti lain..hehe...
Dah habis pusing city square (tak pusing sgt pun)...gerak pergi Taman Rekreasi Hutan Bandar...kat sana takde apa sangat cuma hutan, pokok-pokok, tasik mcm tu jelah...kenapa pergi sini? ntah...husband yang ajak...:p dulu masa dating pernah datang sekali sebab masa tu ada pesta bunga..meriah masa tu tapi sekarang mcm tak terjaga sangat...air tasik pun bau busuk...tak boleh tahan kalau berdiri lama-lama sebelah tasik...:(

Masih lagi dalam Hutan Bandar..ramai jugak family yang datang bawak anak-anak mandi manda kat kolam..tapi kalau saya ada anak kan...tak mungkin saya bagi anak mandi kat situ..air macam kotor je saya tengok...taman permainan pun tak terjaga..kenapa ek mcm takde pungurusan je.

Lebih kurang pukul 3 kami check-in kat  Hotel The Zon Regency, Stulang Laut....kat sini servis dia ok lah tapi satu je saya kureng sket..bab parking kereta..parking ada banyak tapi untuk guest yang nak stay kat hotel kena naik parking tingkat 6, atas sekali...dahlah jauh nak jalan ke bilik...kalau nak parking kat luar pun boleh tapi kena bayarlah...

Kesian kat sorang uncle tu..dia tak tau ada parking khas untuk guest hotel..so dia parking kat luar 3 hari..bila check-out, baru dia tau parking kt luar kena bayar sendiri...mula-mula dia bertekak jugaklah dgn staff hotel..kenapa takde info pasal benda ni...tapi staff hotel tu ckp signboard dah ada tulis kat luar..last sekali termenung uncle tu...3 hari tu nak bayar parking..huhu...

The Zone Regency ada shopping complex...ramai yang cakap kat situ murah sebab free duty...saya pun pergilah usyar masuk kedai coklat..murah hape..lagi mahal dari KL adalah...lepas tu mcm biasa kalau lalu depan kedai kasut, husband memang tak boleh lah sekadar lalu je...walaupun dah tarik buat-buat alih perhatian dia..nanti dah pusing-pusing dia duk sebut kedai kasut itulah, kedai kasut nilah...tengoklah..sampai 2 pasang dia test...kiri kanan okey...:)
Kalau nak compare saya dengan husband..dia lagi banyak stok kasut kat rumah...itu pun boleh duk cakap kasut tak banyak..dush dush!! suka buat ayat kesian tiap kali nak beli kasut...hehe.. 


Inilah bilik kami masa kat The Zon Regency hari tu...selesa sangat-sangat...tapi satu je tak best...saya tak dapat view mengadap ke Singapore..kalau tak malam mesti lagi cantik..


Beberapa facilities yang ada dalam bilik...memang selesa dan cukup lengkap..yang penting carpet dia cantik..hehe...


Ingat kali ni dapat berendam kat swimming pool tapi berangan jelah...takde baju mandi....dah check-in, just rehat saja kat dalam bilik..dah petang sket baru keluar keluar jalan-jalan kat area pantai stulang ni..pantai ke? huhu..

Bersambung lagi...:)

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...