14 August 2011

Johor Kami Datang Lagi...

Sebelum puasa hari tu saya ada bagitau nak pergi bercuti dengan husband kan...so tempat yang saya maksudkan itu adalah jeng jeng jeng.......

Johor Bharu....kami datang lagi setelah 4 tahun kut tak pergi...dulu masa husband study kat sana, saya selalu turun Johor jumpa husband..banyak sangat kenangan percintaan kami kat sana..hehe....tak terkira rasanya..pahit, manis, masam, masin semua ada...dah lama sebenarnya nak pergi tapi kali ni baru berkesempatan....

Disebabkan husband request nak breakfast nasi lemak...malam tu saya kung kang kung kang kat dapur sediakan lauk..kalau nak buat pagi rasanya kelam kabut..lagipun kami nak gerak awal lepas subuh terus nak gerak..so saya masak lauk awal-awal..bangun pagi esok pukul 5 masak nasi dan rebus telur saja...


Tada...kami singgah breakfast kat RNR tapi bawak bekal sendiri..bagus tak dapat isteri mcm ni..hahaha..masuk bakul angkat sendiri okey....bukan kedekut tapi sebab husband nak makan nasi lemak buatan wife sendiri kan..apa boleh buat.....nak tau sedap ke tak, kena tanya my husband...hehe...:)


Kami gerak dari Puchong  pukul 6.30 pagi..lebih kurang pukul 11 pagi sampai kat skudai...terus singgah Plaza Angsana saja cuci mata..wah memang betul-betul cuci mata...baju raya dah start jual masa tu walaupun tak start puasa lagi...cantik sangat-sangatt..try tengok harga...hehe...harga pun cantik jugak..takpelah..harga baju 200 lebih sepasang tak padan kut sekadar nak beraya..lainlah kalau saya ni anak datuk...tetamu pun VIP kan... :p

Lepas tu saya terus ke hotel untuk check in. Hotel Kozi terletak kat Danga Bay. Untuk malam pertama saya stay kat hotel biasa je...harga pun tak mahal..hari pertama kan nak jalan banyak..malam baru nak balik..rugi kalau duk hotel mahal tapi takde kat hotel...cukup sekadar dapat mandi, tido dan berehat...

Lepas dah check in gi makan kat restoran sebelah hotel je...lepas tu naik keta pusing-pusing gi jalan...tengok tempat lama imbas kenangan balik..hehe...sampai ke giant plentong kami pergi..kenapa giant plentong? sebab dulu  masa cuti semester, saya pernah keje part time kat giant plentong..husband plak keje part time kat kilang..masing-masing duk hostel..menangis kalau ingat balik keadaan hostel..lagi-lagi hostel budak-budak keje kilang..alalai...macam-macam binatang keluar dari tilam time tidor...itu tak tengok keadaan hostel lagi...sedih...pengalaman tu takkan sesekali saya lupakan...


Dah habis pusing kat plentong, saya pergi Dataran JB...kat sana ada orang jual steamboat..wah..rindunya nak makan steamboat JB..steamboat kat sini kuah kacang..tak sama dgn steamboat kat KL....selain steamboat, ada jugak tauhu bakar dan otak-otak..nyum-nyum sedapnya...


Dah kenyang makan..saya gi Danga Bay plak...dulu masa mula-mula kami bercinta Danga Bay belum ada lagi..yang ada masa tu Pantai Lido..haha..kantoi dating kat pantai.. :p bila dah masuk tahun ke 3 kami bercinta baru lah danga bay wujud..sempatlah saya dengan husband pergi masa hari perasmian...lepas tu ada konsert free siti nurhaliza masa tahun 2004 tak silap...comel lote siti nurhaliza masa tu...

Time untuk posing plak...dah dekat nak senja dah masa ni...
Bukan senang tu nak tengok husband saya senyum macam tu kalau amik gambar...kira bernasib baik jugaklah kali ni...hehe...


Oh yeh..satu lagi dia tersenyum manis nampak gigi..i like...:)

Sampai malam kami pusing-pusing kat Danga Bay...makin lama makin ramai orang datang...ramai bawak anak-anak sebab kat sini ada funfair..tapi funfair kat sini mahal..nak naik satu permainan kena bayar...nak naik yang lain kena bayar lagi...baik pergi sunway..bayar sekali mainlah sepuas hati....oh yer...bukan permainan je mahal..makanan kat danga bay ni pun melampau mahalnya..yang itu nanti saya citer kat entry lain..

Ok..itu saja untuk hari pertama kat Johor...lepas dah makan, pusing-pusing sampai keletihan...balik hotel...rehat dan tido...nanti saya sambung lagi..selamat berbuka puasa semua...:)

3 comments:

  1. saya sendiri org johor pun lama tak pg danga bay! hehe

    ReplyDelete
  2. Terima kasih sebab sudi singgah sini...selalunya mcm tulah jadinya..tempat sendiri jarang pergi..:)

    ReplyDelete
  3. Erm...our next destination by?? ;)..

    ReplyDelete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...