07 July 2013

Konvokesyen Kakak Kesayangan..

 Assalamualaikum kawan-kawan..

Cerita nak update ni dah sebulan tapi gigih jugak nak masuk belog...hehe....takpela..kalau tak masuk blog, nanti I takde citer la uolls...takkan nak citer pasal "hari ni saya basuh baju...lepas tu saya sidai baju....lepas baju dah kering..saya angkat..lepas tu saya lipat..." huh..baik tak payah. tak menarik lansung kan...(^__^)..

Apa lah yang aku duk merepek ni...okey...kembali ke topik asal...

Minggu pertama bulan June hari tu my SIS datang rumah sempena majlis konvokesyen yang berlansung kat PICC Putajaya...rumah siapa lagi nak tuju kalau rumah adik sendiri kan...kebetulan husband pun ada kat rumah masa minggu tu...senang la sket nak tunjuk jalan dari Sunway Kayangan ke Putajaya...

Mula-mula dia sampai, dia dah risau camne nak gi Putrajaya...bagi warga KL dan Selangor memang senang la cakap "senang je..jalan straight je ikut highway"..tapi bagi mereka-mereka yang bukan warga sini dan jarang-jarang datang, memang risau takut salah masuk jalan..

So malam sebelum raptai berlansung, sempat la saya dan husband bawak tunjuk jalan...time balik ke rumah, kami plak salah masuk jalan..sampai ke highway mana tak tu la tapi menuju ke banting...gelap gelita highway tu...dah cuak giler dah...tapi muka harus maintain...confiden level harus stinggi okey...hahaha...nasib baik jumpa jalan keluar kat bandar saujana putra...;p

Hari majlis konvo berlansung, my SIS keluar awal..pukul 6.20 pagi dah keluar takut jalan jem..lagipun dia kena berkumpul kat sana pukul 7.30 pagi...saya gerak lambat la sket sebab ada anak kecik..nak tunggu Khasif bangun lagi..nak mandi lagi..nak susu lagi..berry lagi...lebih kurang pukul 9 baru gerak dari rumah..

Sepatutnya my SIS suruh kak Siti masuk dewan sekali dengan abg Di (my BIL)..tapi malangnya orang yang jaga untuk ke dewan konvo tu tak benarkan Kak Siti masuk...prosedur kat situ, masa majlis berlansung tak boleh ada yang keluar masuk...okey..malas nak gaduh..so kami tunggu je la my SIS habis...sempat bfast dulu kat cafe..air teh panas dia SEDAP...


Pukul 12 majlis konvo pun tamat...so, dengan rasminya my SIS dah graduate..setelah 4 tahun berhempas pulas belajar dalam masa yang sama mengajar di sekolah,  akhirnya berjaya mendapat segulung ijazah..CONGRATULATIONS cikgu hamidah..hehe..sekarang ni kan dah  ramai cikgu lepasan maktab sambung belajar..bagus-bagus..

Eh..tak perasan plak husband ku galas semua beg..lepas tu dukung plak si kecik yang berat nanang..hehe...


Bersama my SIS dan kak Siti..Khasif baru bangun tido..masih mamai sambil mata liar tengok orang ramai kat sekeliling dia...


My SIS dan Khasif si bulat... pandang siapa tu dik?

 Topi kesayangan pokoro....

Snap gambar kat luar PICC...hari adalah sangat panas....

 Semua tempat pun nak snap gambar...hohoi..perut adik yang buncit itu sudah terkeluar...berat uollss....


Gambar terakhir kat dalam PICC...ajak my SIS keluar snap gambar kat luar..putrajaya kan banyak taman dan tasik yang cantik-cantik....

Sekali bila keluar berhenti kat jambatan cantik...matahari rasa terpacak betul-betul atas kepala...nak bukak mata pun tak mampu...kesian plak kat si kecik ni main panas nanti kang tak pasal-pasal demam plak...snap gambar 2-3 keping lepas tu surrender terus hantar jubah...

5 hari lepas tu plak, BIL husband saya plak datang untuk konvo tapi kali ni kat PWTC KL..saya tak amik cuti sebab cuti dah tinggal sket..kebetulan bos plak mintak hantar kerja..so husband je la yang ikut..Khasif dan kak siti stay kat rumah..

Erm....lepas ni sape plak nak konvo..next.....(^__^)

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...