14 November 2013

Dari Mid Valley Ke GM Klang..

Assalamualaikum wbt...

Sehari sebelum birthday Khasif hari tu, kitaorang gi Mid Valley konon-konon nak usyar hadiah birthday Khasif...dalam masa yang sama saya nak gi Speedy kat sana nak cari DVD drama korea, tajuk citer biarlah rahsia...hehe... ..

Bengang betul la rasa dalam hati..dah banyak kedai movie saya gi cari tapi semua takde dalam bentuk  DVD..dah habis..yang ada cuma CD..apa kelas tengok citer dalam  CD zaman sekarang ni...huhu....

Bukan setakat kat Shah Alam je...sampai KLCC I gi cari uollss....tapi tetap mengecewakan jugak..dah order kat speedy giant seksyen 13 tapi sampai sekarang diaorang tak call...kata seminggu boleh dapat..tapi sampai hari ni dah sebulan lebih habuk pun takde....kecewa ok....:(

Baiklah..lupakan tentang citer DVD itu...masa kitaorang sampai Mid Valley dah pukul 11 pagi lebih...faham-faham sendiri la yer kalau gi Mid Valley time tu parking for sure susah nak dapat..walaupun tempat parking banyak giler tapi tetap tak cukup..

Pusing-pusing lebih setengah jam jugak kut...campur jem lagi sebab kereta makin banyak masuk..saya macam dah give up dah...husband pun dah merungut dah...sebelum berlaku perselisihan faham baik saya cakap dulu...

"Takpe la by..kita keluar je la...gi makan kat tempat lain"

"Yela..nak keluar pun kena parking jugak nak bayar" 

Okey....dua-dua senyap..hehe..nanti jadi gaduh...kitaorang biasa la..kalau gi mana-mana, ada je benda tak lancar seperti yang dirancang, mesti ada yang badmood...so better senyap dari berkata-kata...hehe...

Pusing-pusing akhirnya husband jumpa tempat parking..tapi bukan parking lot...lantaklah...dah memang takde kosong..banyak jugak kereta lain park kat tepi-tepi dinding...

Happy balik...yeiii.....(^__^)

Masuk dalam gi foodcourt dulu kat level 3..nak cari makan nak cari makan...tak tau plak food court dah berubah tempat...dah tak best macam dulu..rasa macam lemas je kat dalam tu..kedai makan pun tak banyak macam dulu..belasah je la apa yang ada....

Dah habis makan ajak husband masuk Aeon Big (dulu Carrefour)..zaman belajar UM dulu, nak cari ubat gigi pun datang Carrefour Mid Valley okey..ko mampu?? hehe.... 

Pusing-pusing jumpa la barang yang nak beli untuk si kecik tu....tapi tak tau kenapa last-last kitaorang keluar tak beli pun hadiah tu...postpone dulu sebab Khasif meragam...

Keluar je dari Aeon Big, singgah Speedy misi saya untuk mencari DVD Korea citer biarlah rahsia itu...tapi hampa jugak...sedih...huhu... -.-

Lepas keluar dari Speedy, time jalan kat level LG tu rasa macam padat giler orang...nak bernafas pun rasa macam tak cukup oksigen...I don't like ok...orang crowded macam ni boleh buat saya sakit kepala dan rasa mual nak muntah...

Dengan stroller anak lagi nak tolak tersangkut-sangkut...dengan orang berjalan macam kura-kura...dengan Khasif meragam nak main belon tapi babah plak taknak bagi takut tercucuk mata...

Last-last saya ajak husband balik...Jusco pun tak singgah..lebih kurang pukul 2 lebih kitaorang keluar dari sana balik menuju ke Shah Alam..

Tiba-tiba dah dekat nak sampai kat area stadium shah alam, husband cakap 

"Jom kita gi GM Klang nak"

Saya okey je...lagipun takde planning nak gi mana-mana pun petang tu...so kitaorang masuk federal highway menuju ke Klang...

Saya tak pernah sampai GM Klang tu...tapi memandangkan husband pernah pergi so saya takde la fikir nak tolong tengok jalan ke apa kan...dia pun macam confident je..

Last-last bila dah sampai kat kat area bandar klang tu dia cakap dia lupa jalan...OMG....aku lupa la plak husband ku ni tak berapa cekap nak ingat jalan...

"Habis tu hari tu abang datang jumpa tu camne?"

"Hari tu abang guna GPS abang Din...tempat tu sebelah Highway je.."

Alahai...husband duk pusing-pusing dalam bandar klang tu...dengan zohornya tak solat lagi...dengan Khasif yang taknak duk diam...saya cuba cari dengan GPS tepon saya tapi takde..husband duk pusing-pusing buntu tak tau punca arah ke mana...

Bengang...tapi senyap je la..nanti jadi lain plak..hehe....

Husband nak solat dulu kat masjid..dah sampai masjid tapi tak jumpa jalan masuk...lepas tu pusing balik tiba-tiba dah jauh giler dari masjid tadi...adoila.......

Boleh tak sesat kat bandar Klang???? rasa cam nak gigit-gigit je orang tu....hehe...

Last-last saya cakap... 
 "Abang cuba stop dulu mana-mana..try cari dengan GPS abang plak.." tahan bengang..

Husband cari tempat parking..lepas tu dia bukak GPS kat handphone dia...tapi dia tak tau guna...hahaha....okey...mintak ampun by....

Saya pun tekan-tekan..serach GM Klang...terus keluar arah semua 8.7km...

Adoi....kalau dari tadi set awal-awal takde la nak sesat-sesat macam tu....

Last-last tak sampai 15 minit sampai la kat GM Klang itewwwwww....elok dah masuk dalam, hujan turun lebat sekai dengan kilat petir..syukur alhamdulillah...

Tak boleh bayang kalau tengah sesat tadi hujan lebat kilat sabung menyabung macam tu....

Sebelum jalan-jalan....cari surau dulu solat siap-siap..baru hati tenang nak shopping lama mana pun...



Ooo...ini lah GM Klang tu...memang besar giler lah..ada banyak level...setiap level tu banyak kedai berderet-deret...semua pun ada...nak cari apa...brooch, baju, tudung, gadget, rak, hanger, tikar, barang baby..semua ada...

Tapi kebanyakan yang saya perasan barang kat sini made in China...so kualiti pun tak berapa la sangat..tapi ok je pun kalau korang tak kisah tentang kualiti...itu hak masing-masing untuk membeli kan... ^_^



Kat sini kalau beli borong dapatlah harga lagi murah..kalau beli kuantiti sikit takde la dapat harga special sangat..

Banyak level...tapi saya tak naik sampai atas pun....sekadar pusing-pusing sampai tingkat 2 lepas tu dah surrender...hehe...lagi pun bukan nak shopping sangat pun cuma nak jalan-jalan cuci mata...


Saya suspect, barang-barang yang orang duk jual online tu diaorang beli borong kat sini...sebab memang sebijik sejibun sama..lagi-lagi barang baby....hehe....

Saya Anak Manja Babah
Program kemuncaknya adalah dinner dulu kat restoran Spices of Penang..restoran ni ada kat dalam bangunan GM Klang jugak...sebelum tu saya ada cakap kat husband teringin nak makan rojak buah..tup-tup masa lalu kat depan restoran ni tengok ada orang duk makan rojak buah...apa lagi....laju la saya masuk...mengidam la katakan...hehe...


Husband order Nasi Lemak Rendang Ayam..RM7.90..husband cakap sedap dan tidak mengecewakan...



Saya order Tomyam Seafood Behoon..RM 9.90..


Mula-mula masa dia hantar kat meja datang sekali dengan dapur yang ada api kat bawah periuk tu (refer gambar). lepas tu husband cakap,  takkan nak makan kat atas dapur tu kang tak pasal tertonggeng jadi citer lain plak...hehe..

So mintak waiter tu amik dapur tinggal periuk je atas meja...rasa dia? sedap hingga menjilat jari wa cakap lu...saya makan slurp slurp tak pandang kiri kanan dah....

Saya suka rasa tomyam dia tak terlalu pedas..just nice...udang, sotong besar-besar...berbaloilah dengan harga...



Tu dia rojak penang mali...RM8 size besar..tapi tak habis tapau separuh sambung makan kat rumah...


Husband jus tembikai..saya punya jus mango..1 gelas jus RM4..tapi jus mango dia tak berapa kena dengan tekak saya ni...terlalu pekat rasa mango yang dah masak..so saya cuma mampu minum 1/4 je...selebihnya bagi tuan kedai minum..hehe....

Kalau korang ke GM Klang, boleh la cuba makanan kat restoran ni...insyAllah tidak mengecewakan....

Itu aje citer jalan-jalan cuci mata dan acara melebarkan perut kami..(^_^)

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...