09 August 2012

Bird Paradise & Wildlife Park Langkawi-Part 6

Assalamualaikum...

Entry ni dah lama sangat bertangguh...dah tak tau nak mulakan citer camne...takpelah...layan gambar jelah...lagipun rasanya dah banyak entry takde gambar....

Harga untuk masuk saya dah lupa, tapi harga untuk makanan binatang RM6...mula-mula taknak beli tapi macam tak best je  sekadar masuk snap gambar..husband pun beli jugak....dapatlah satu bungkusan dalamnya ada macam-macam jenis makanan..untuk binatang je tau bukan untuk kita makan..


 Eh...samalah baju putih dengan burung dalam kolam tu...

 The Talking Bird...dalam bahasa kita burung apa ek? burung kakak tua ke?

 Tak tau orang putih mana...dia cuba nak bagi makanan burung kat saya...tapi saya tak faham sebab dia tak speaking cuma guna bahasa isyarat...

 Bila ada makanan kat tapak tangan, burung terus hinggap ramai-ramai...geli akak....

 Husband yang kegelian masa mula-mula...

 Lepas tu chewah...cool je...


 Sakit ooo masa burung ni cengkam tangan kita...jinak sangat-sangat...ada nama plak tu tapi saya lupa nama mereka sebab menahan kesakitan..huhu...

Bagi makanan pun nak jugak pandang kamera...husbandlah ni...orang nak gambar candid dia suruh padang kamera...

 Yer..taulah best sangat-sangat...


 Eleh..taulah awak ada bulu yang cantik cik merak ooii...

 Lagi dia show off dia punya bulu....jangan megah tak baik tau...hehe...

 Nasib baik bagi makanan dia tak sibuk nak show off...kalau tak saya cabut bulu-bulu tu...hehe....

 Masa ni bolehlah peluk kuat-kuat lagi sebab tak tau baby dah ada dalam perut..sekarang tak peluk macam tu lagi..kesian baby tersepit...(^_^)

 Sibuk bagi makan kat rabbit sampai tak sedar dah terkangkang-kangkang gaya tu...sorry yer...excited sangat tengok mereka makan....

 Husband pun nak jugak...tapi time dia burung plak yang banyak datang...

Hati-hati bagi burung unta makan...mereka ni pelahap sket...kena letak makanan dalam bekas lepas tu hulur jauh-jauh...kalau tak, nanti dingap tangan kita...ceh..pandai je reka citer...hehe...

Dah..itu saja gambar nak share kat taman ni...kalau ada masa saya share gambar kat tempat lain plak..kalau ada masalah...hehe....

Wassalam...

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...