02 August 2012

Sampai Hati Suami Kawin Lagi

Assalamualaikum...

Pagi ni cuaca mendung sama seperti perasaan saya sekarang ni...bangun sahur tadi sedar-sedar air mata dah meleleh keluar...sebak sangat-sangat.....(...)

Siapa yang tak sedih kalau suami nak kawin lagi sorang....dalam terpaksa saya relakan sebab mungkin itu adalah yang terbaik buat dia...dia tak guna kekerasan jauh sekali memaksa saya  dalam hal ni..tapi tak taulah kenapa...saya relakan jugak bila tengok wajahnya yang tenang...tak sampai hati untuk saya katakan TIDAK....

Saya uruskan semua persiapan pernikahan dia....gosok baju melayu sambil air mata bercucuran..cuba untuk tidak menangis tapi saya tak kuat...suami pandang dalam keadaan sayu tapi dia tak cakap apa...dia cuma diam..mungkin dia kesiankan saya  tapi dalam masa yang sama dia lebih NAK teruskan pernikahan itu...

Majlis akad nikah berlansung di masjid...ramai sedara mara datang seolah-olah merestui pernikahan ini...dari jauh saya nampak perempuan yang jadi pengantin tu..saya tak cam siapa dia...saya tak mampu pandang suami masa akad nikah berlansung...saya bersembunyi dibelakang tiang...sambil kepala tunduk kebawah, air mata bercucuran lagi bila dengar tok kadi baca taklik...

Suami ku...ingatkah abang tentang janji kita untuk kekal setia hingga ke akhir hayat....janji abang untuk menjaga aku dan anak-anak kita..janji abang supaya aku tidak terluka lagi....

Tiba-tiba saya terdengar bunyi telefon....terus terjaga dari mimpi...YA ALLAH...aku bermimpi....mulut tak henti henti istighfar...dalam keadaan sedih teringatkan husband, saya kesat air mata lalu bangun untuk sahur..kalau ikutkan takde mood lagi dah nak bersahur bila teringat mimpi tadi..tapi bila kenangkan baby dalam perut, saya gagahkan jugak bangun cari roti....

Mood sedih terbawak-bawak sampai kat ofis...sob sob sob...aduhai hati...janganlah sedih...itu cuma mimpi...husband call dari jauh terus saya bagitau apa yang saya mimpi malam tadi...dia ketawa je...boleh plak abang ketawa...saya sedih tau....YA ALLAH, peliharakanlah rumahtangga kami berdua....amin....

Kawan-kawan...apa perasaan korang kalau benda ni jadi kenyataan? suami mintak izin kawin lagi?
Dan apa plak perasaan korang yang nak tambah isteri lagi? fikir tak perasaan isteri?
Huhuhu......

1 comment:

  1. assalamualaikum heheheh saya lak lagi kelakar....
    saya mimpi kahwin dua....
    dalam mimpi, setelah selesai akad nikah ..isteri saya menemani saya untuk berjumpa dengan pengantin perempuan (isteri ke 2) saya amat takut ketika itu dan tak sampai hati dengan isteri ...tahu tak apa yang berlaku? Oleh kerana saya tak sanggup saya terus lari dari situ meninggal kedua isteri saya ...oleh kerana lari terlampau laju saya tercungap-cungap dan bangun dari tidur dalam keadaan berpeluh dan terkejut...saya ceritakan kepada isteri dan dia tersenyum sahaja ...entah la har har- aziz

    ReplyDelete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...