22 August 2013

Riang Ria Aidilfitri 2013-Part 2

Assalamualaikum semua...

Masih dalam mood raya lagi ke...(^_^)
Harap-harap macam tu la la yer...
Hari ni dah masuk 15 Syawal...hari ni jugak ada open house kat ofis...
Jom pakat makan kambing panggang nak? =)...

Okey..saya sambung part beraya kat kampung hari tu...


Hari tu saya lupa nak letak pic 2 orang budak kecik ni..
Khasif Aleesya (9 bulan) dan NurQurratul Aini (1 tahun 5 bulan)..
Dua orang sepupu ni lahir tahun sama tapi berbeza bulan
Dah lama tak jumpa yer..
Last sekali mereka jumpa masa kami balik mengundi bulan 5  hari tu..
Sekarang dua-dua dah besar dah boleh main sama-sama..
Tapi harus dalam pengawasan mak bapak lagi..
Kang tak pasal-pasal ada yang kena cakar, ada kena debik...hehe..
Masa ni sehari sebelum raya kat rumah mak (MIL)..


Riuh rendah satu family berkumpul malam raya ketiga... 
Orang sibuk nak main dengan dia, dia plak sibuk nak panjat sana sini...
Nak tunjuk skill katakan...


Saya suka balik rumah mak sebab bila semua berkumpul memang suasana sangat happenning...
Kena plak mak yang suka bercerita...
Banyak la topik yang dibincangkan...
Haa..yang baju merah tu my SIL, ibu Aini..
Yani..say hi to all readers..(^_^)

Kalau balik rumah ayah saya, agak sunyila sket sebab tak ramai yang berkumpul..
Yang ada pun cuma ayah yang dah tak banyak bercakap..
My SIS dengan husband dia..
Lagi my BROTHER dan SIL yang duk kat sarawak pun ada balik jugak..
Semua takde rezeki anak...
Masing-masing bz je memanjang....
My SIS bz bungkus ketupat palas kat rumah MIL dia...
My BROTHER bz dengan projek nasi beriani tapi asyik keluar pusing bandar...
So kat rumah walaupun satu hari lagi nak raya tetap sunyi..
Pagi raya baru adik beradik berkumpul datang makan-mkan...


Pagi raya ketiga giliran rumah ayah saya plak bertemakan merah pink..
Start dari pagi sampai tengahari kami beraya kat rumah sedara mara sebelah saya plak...
Pukul 3.30 petang kami konvoi ke airport hantar my BROTHER and SIL dah nak balik ke Sarawak..
Kejap je mereka beraya kat Ganu tahun ni..
Dan yang jadi special sebab ayah saya pun dibawa sekali duduk sana dalam 2 bulan..


Suasana raya keempat rumah MIL...
Khasif dengan Cik Long...
Sorry gambar terpaksa diedit sebab mak dan Kak La pakai tudung yang tak proper..

Riuh rendah duk melayan budak-budak ni main..
Bonceng jangan tak bonceng...

Sebelum keluar beraya, sempat snap 2, 3 keping gambar kat depan rumah...
Baju merah itu Saa (SIL) dan husband, pengantin baru 6 bulan gitew...(^_^)


Kedua beranak ini bila ketawa serta merta mata "hilang"..hehe...saya dan khasif pakai baju subsidi je..raya keempat saya sempoi saja macam makcik-makcik..biarla asalkan suami sayang kiter...haha...


Petang raya keempat beraya rumah kawan yang bernama Ku Nurul Fadhillah, kawan sekolah menengah dulu...sebenarnya kalau boleh saya nak singgah setiap rumah kawan  yang dekat-dekat..tapi malangnya ada yang dah sampai kat depan rumah, kawan plak ada kat hospital sebab husband sakit..kesian nina..hopefully husband nina dah ok..


Amboi adik...suka sangat boleh naik "motor"..jangan jadi minah rempit sudah...

Rumah Ku ni pun nasib baik..masa tu dah penat pusing-pusing beraya pukul 4.30 petang kami dah nak balik rumah, dah letih sangat dah..tiba2 Ku hantar mesej cakap kalau nak datang rumah dipersilakan...hoho...kalau ikut memang tak larat dah..tapi kalau tak hari tu bila lagi nak jumpa..esok dah nak gerak balik Shah Alam..kalau saya balik rumah dulu memang tak pergi la jawabnya..terus call tanya rumah Ku katne sebab selalu beraya kat rumah parents dia je..

Sampai-sampai rupanya Ku dan husband dia tengah bertungkus lumus siapkan spageti untuk kitaorang..alahai kawan..terima kasih banyak-banyak...lebih kurang satu jam jugak menunggu baru siap..spageti memang sedap giler tapi sebab perut dah kenyang so makan pun satu pinggan je...thank you my friend..

Raya keenam kami dah gerak balik ke Shah Alam..
Pukul 9 pagi gerak dari kampung sampai Bukit Jelutong Shah Alam lebih kurang pukul 8.30 malam..
Masa ni berhenti  makan kat mamak isi perut sebelum balik rumah..
Nak masak memang tak la, dah letih satu hari dalam kereta kan...


Sebelum tido, saya kira duit raya Khasif dulu sebab esoknya ingat nak terus masuk Tabung Haji dia..
Tengok la tu..ibu sibuk, dia pun sibuk...
Terima kasih semua bagi duit raya kat Khasif..

Itu saja cerita raya dari saya dan family...
Syawal ada 15 hari lagi..
Jangan makan banyak sangat okey..
Babai...
Love uollss...

(^_^)

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...