22 October 2013

Mak Dan Ayah Mertua Ke Tanah Suci Makkah..

Assalamualaikum wbt...

Lama betul saya menyepi....banyak citer saya nak share kat blog..
Citer yang mana satu nak share...
Rasanya citer baik elok didahulukan...

Syukur Alhamdulillah penantian MIL& FIL selama ini akhirnya menjadi kenyataan..
Mereka dapat panggilan menunaikan ibadah haji tahun ini...
So kami bertiga balik kampung hujung bulan lepas sebelum mereka berangkat ke tanah suci...
#dah lama tak mengarang rasa macam susah giler nak susun ayat kat sini..rasa macam budak tadika baru belajar...

Hari-hari terakhir kat rumah, ramai yang datang nak jumpa mak dan ayah....
Dari pagi sampai la ke malam ada je tetamu sampai depan rumah..
Mak terutamanya memang tak boleh keluar rumah lansung...
Kunjungan tak putus-putus...tengahari waktu makan pun datang.....
Lepas magrib elok mak habis solat pun ada datang jugak...
Pendek kata kunjungan tetamu tak pernah putus masa hari-hari terakhir sebelum mereka berangkat ke tanah suci....
Murah rezeki mak dan ayah...amin....

Mak dan ayah bertolak dari Airport KT ke Jeddah pada 25 September 2013...
Semua jemaah haji kena berkumpul  pada pukul 8.30 pagi kat Hotel TH....tak jauh dari airport..
Walaupun rumah tak jauh dengan hotel TH, tapi pukul 6.30 pagi dah berkumpul kat luar untuk bertolak...



Sebelum bertolak dimulakan dengan bacaan doa supaya perjalanan pergi balik selamat, dipermudahkan ibadah di sana dan mendapat haji yang mabrur..

Saya dan husband lambat sket gerak sebab nak uruskan Khasif dulu...

Senyuman ceria...


Tak sempat bfast kat rumah...walaupun dah turun awal tapi tak dapat tempat jugak bawah khemah...orang ramai sangat...


Mak dan Ayah...sebelum berangkat...

Eh...kakak aini pun ada...cantik kecik-kecik dah pakai tudung...


Sebahagian family husband...mudah kerja saya hari tu..semua pakat nak dukung khasif...tq...(^_^)

Khasif dan babah...

Bersama pak sedara husband...Ayah Ngoh..
#Bila time anak tidor, terus bagi ibu...huhu...



Anak tidor...matahari pun dah start panas...terpaksa la duk tempat panas sebab takde tempat kosong bawah khemah...


Adik bongsu husband orang yang paling sedih hari tu...bila dia menangis semua adik beradik lain menangis termasuk mak dan ayah...huhu....


Lepas sesi bersalam dan peluk cium dengan semua sanak saudara, mak dan ayah di arahkan masuk ke dalam dewan...

Lambaian terakhir dari mereka sebelum bertolak ke airport...air mata bercucuran semua adik beradik husband termasuk la husband sendiri...perpisahan itu menyakitkan...

Semoga mereka sihat sejahtera dan dipermudahkan segala ibadah di sana dan mendapat haji yang mabrur...
InsyaAllah mereka dijangka akan tiba di Malaysia pada 9 November ini...

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...