29 October 2013

Sepetang Di Taman KLCC..

Assalamualaikum wbt...

Hari ni saya sambung lagi citer kami 3 beranak keluar jalan-jalan hujung minggu hari tu....gambar banyak sket kali ni tau...biasa la bila anak dah besar sket semua pun nak snap gambar...hehe....




Lepas keluar dari Aquaria, singgah surau dulu untuk solat zuhur...masa ni kami tengah tunggu babah solat...penat wei melayan Khasif yang tak reti duk diam..nampak je muka dia dalam cermin tu, dia kiss, dia sengih, dia ketawa....maklum la obses dengan muka sendiri...hahaha....



Lepas dah solat, ingatkan nak keluar gi taman tapi apakehalnya nak gi taman tengah hari panas terik..saje cari penyakit nak suruh anak demam ke? hehe...kami pusing-pusing dulu kat dalam KLCC sementara tunggu hari petang sket...Khasif pun dah ngantuk..

Letak je atas stroller Khaif tunjuk muka badmood...ibu takde hal pun anak nak tunjuk muka badmood ke, nak nangis ke...kalau ibu cakap duduk dalam tu, so awak kena duduk...hahaha...kejam kan dapat ibu macam ni...bukan kejam tapi kena tegas sket baru dia dengar cakap..kalau babah tu tak boleh dengar anak ek ek sket terus nak angkat....biasa la anak babah kan...ada babah je nak manja-manja gitew..dengan ibu, dia ek ek ek, ibu bagi susu je...tolak stroller tak lama lepas tu dia tidor....

Lama jugak dia tidor...nyenyak plak tu...lebih kurang pukul 4.30 petang cuaca pun dah redup sket..kami keluar gi taman....


Okey...time to play..masa ni Khasif dah tukar baju dah...



Dua-dua tengah excited boleh main kat playground...



Kali ni first time kami bagi dia main kat gelungsur...dia punya happy takyah cakapla..tengok gambar pun dah tau kan...walaupun babah dah stop dia tetap excited nak panjat sendiri....


Happy bila boleh panjat sendiri...tangan babah cuma standby takut-takut dia jatuh... 


Tu dia...meleleh air liur sebab happy sangat...hehe....


Elok ibu panggil "adik"..dia pusing lepas tu bagi pose macam ni....cute sangat lettew....(^_^)


Sekejap je dia duduk atas "kuda laut" ni..lepas tu menjerit nak turun...dia lebih tertarik dengan permainan gelungsur...


 Kat playground tu kan banyak gelungsur...rasanya ada lebih dari 10 gelungsur kut...semua pun nak...


Khasif tak boleh turun gelungsur dari atas lagi...kecik lagi kan..dapat main macam ni pun jadi la....


Tengah-tengah nak snap gambar Khasif masuk terowong, tiba-tiba ada budak laki datang berlari duk tepi Khasif nak masuk gambar jugak..terkejut Khasif..budak tu tak tau China ke, Jepun ke, Korea ke sebab dia speaking...mula-mula layan la jugak tapi lama-lama dia macam over dan hyperaktif  la plak...sampai Khasif pun terpinga-pinga tengok dia...terus kami jadi menyampah plak kat budak tu...haha...keji sungguh...


Dah habis dah main kat playground....dia meraung kejap sebab tak puas main lagi...nasib baik babah pandai pujuk...



Baju ibu bau kedai lagi...datang baju buruk..balik baju baru...hehehe....


Nak snap gambar dia sorang-sorang kat situ tapi babah risau takut dia jalan gi masuk air...



Dapat pun snap gambar dia sorang....dah besar dah anak ibu sorang ni...nanti kita main-main lagi kat sini yer...

Sebelum balik, solat asar dulu..masa tu dah lewat petang sangat dah...Khasif masih nak main-main lagi...tengah-tengah jalan nak keluar dari KLCC, dia  nampak patung yang berdiri kat luar kedai..apa lagi berlari-lari la nak gi dekat patung tu..nanti babah beli satu letak kat umah ek...(-__-)


Lebih kurang pukul 6.50 petang naik train ke Kelana Jaya nak amik kereta...Khasif pun dah letih sambung minum susu...letih-letih pun mulut bising duk pot pet pot pet bercakap..

Itu saja kisah kami sekeluarga dihujung minggu spend masa together..bukan selalu dapat luangkan masa bersama babah...kadang-kadang bila selalu berjauhan ni kita akan lebih menghargai antara satu sama lain kan...tapi ada jugak husband yang jenis lupakan family terus bila berjauhan...mintak jauh la segala perkara buruk macam tu..

Ya Allah,Kau peliharakanlah keamanan dan kebahagiaan keluarga kami Ya Allah...amin ya rabal a'lamin..

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...