20 January 2014

Beraksi Di AmanVille Space U8

 Assalamualaikum wbt...


This is my first post of the year...SO...WELCOME 2014!! (^__^)

Alhamdulillah kita semua masih dipanjangkan umur lagi untuk melangkah ke tahun baru...walaupun begitu, ketibaan awal tahun ini tidaklah begitu memberansangkan....kesihatan Khasif tidak berjalan lancar....nanti saya citer di lain entry...

Minggu lepas banyak cuti kan...Selasa cuti Maulidur Rasul..lepas tu Jumaat plak cuti Thaipusam...saya tak bercuti ke mana-mana memandangkan husband kat offshore lagi...minggu depan baru dia balik...huhu....

Tengahari hari Jumaat tak buat apa-apa kat umah, saya bawak Khasif gi ofis buat OT..bolehlah claim cuti sehari....



Mula-mula Khasif diam je duk kat kerusi sambil main kalkulator, main telefon...setengah jam lepas tu dia mula cari point lain...nak turun kerusi nak main benda lain...nak merayap dalam ofis....

Takde orang bolehlah dia berani nak buat itu ini....cuba ada orang lain... (^__^)

Petang lebih kurang pukul 4.30 saya keluar dari ofis bawak Khasif gi Space U8..tak jauh dari ofis cuma 5 minit je...

Memandangkan hobi Khasif kat rumah adalah panjat memanjat..panjat tangga, panjat sofa, panjat coffee table...kali ni saya nak bagi peluang kat dia main panjat-panjat...sila main puas-puas yer dik...


Kali ni saya bawak Khasif main-main kat AmanVille kat dalam Space U8 tu...bayaran masuk untuk kanak-kanak bawah 3 tahun RM10/ entry (school holiday promo)..unlimited time.

Nak masuk dalam Khasif kena pakai stokin..tapi saya tak bawak stokin..so bayar lagi RM3 dapat la sepasang stokin...

OK..TIME TO PLAY....

Masuk dalam....Khasif tak excited lansung nak main panjat-panjat...dia sibuk nak kutip bola..kiri kanan tangan pegang bola...habis camne nak panjat dah asyik pegang bola...


Paksa dia panjat...see...dah panjat pun bola taknak lepas....


Orang lain beria naik kuda jongkang jongkit...dia duduk takde perasaan...tangan sibuk pegang lego dan bola...



Bola lagi penting okey....jumpa gelungsur pun dia tak heran...dia duduk sambil pegang bola...mulut ibu ni dah kecoh satu mall tu..adik cepat turun....



Kutip bola, kutip lego..masuk bakul....itu la kerja dia.....

 

Peluk bola...datang duduk kat ibu sambil tengok orang main....


Beribu-ribu lemon bola.....yeiii..kutip bola....tak kisah pun ada panjat-panjat janji dapat kutip bola...

GGRRRR.........geram je ibu yang menengok ni...lebih kurang 1 jam kat dalam, saya pulak naik bosan tengok dia duk kutip bola....huhu...RM10 untuk main kutip bola....

Dah..jom balik...siap la kalau sampai rumah nak panjat-panjat ibu tak layan dah...orang dah bagi peluang taknak main...

Balik rumah....

YEI....dapat panjat meja....

GGGRRRR...... 

Malam tu husband call saya citer pasal Khasif....boleh dia ketawa.....

Ibu excited tau nak tengok adik main dengan girangnya dengan kawan-kawan lain...explore benda baru...sekali adik kutip bola je....... T_T

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...