08 April 2011

Dua Hero Korea Pandai Nyanyi..

Hari ni saya nak share citer pasal drama korea lah plak..kat rumah ada lah jugak beberapa stok DVD yang saya beli..nak kata peminat tegar drama korea tak jugak..tapi kalau dah start layan memang susahlah nak stop...lepas habis satu citer, gi kedai usyar-usyar lagi citer lain..bila dah start tengok, maka 24 jam lah jawabnya saya akan mengadap tv..sanggup berjaga sampai subuh sebab nak tengok sampai habis...

Kalau nak cari citer, saya tak main beli je..tak semestinya ada citer baru keluar saya akan beli...bergantung pada siapa HERO, siapa HEROIN dan sinopsis citer tu..kalau hero muka budak-budak & jambu..awal-awal lagi saya tolak tepi..takde feel lah tengok hero muka jambu ni..hehe...kalau heroin plak, saya suka muka comel-comel & sweet..kalau muka cantik jelita tapi tak sweet saya kureng sket...

Banyak lah jugak drama yang saya pernah tengok...tapi dalam banyak-banyak tu ada 2 drama yang betul-betul jadi faveret saya sampai sekarang...

1. ALL ABOUT EVE

Citer ni dah lama dah keluar..tak silap saya tahun 2000..11 tahun yang lepas..(hohoho..cepatnya masa berlalu..saya sudah tua...)..masa tu saya baru habis SPM..dari dulu sampai sekarang saya letak dalam ranking pertama...of course sebab saya suka jalan citer dia yang best...tapi yang paling saya suka sebab ada gandingan Chae Rim & Jang Dong Gun..'couple' yang sangat romantik...sape layan citer ni memang taulah camne Jang Dong Gun treat Chae Rim..so sweet, humble & gentleman..

Scene yang paling saya suka bila Jang Don Gun nyanyikan sebuah lagu untuk Chae Rim...boleh jatuh hati bila dengar dia nyanyi...layan.........



2. MY WIFE IS SUPERWOMAN

Drama kedua ialah My Wife Is Superwoman...saya beli tahun lepas 2010..itupun tak sengaja..masa tu macam biasa gi kedai DVD nak cari citer..lepas tu promoter kat kedai tu cakap citer ni best...ramai yang dah beli...so saya beli dan tengok sendiri..

Secara jujurnya citer ni sangat menyentuh hati bila dah masuk banyak episod...kisah seorang isteri yang garang dengan suami tapi dia sayang sangat kat suami dia..dia sanggup buat apa saja supaya suami dia dapat kerje kat satu company besar dan berjaya macam orang lain...dia sangup turun naik jumpa orang besar, sanggup berlutut depan orang ramai..sanggup berkorban apa saja, kerah segala tenaga untuk kejayaan suami..tapi bila si suami dapat keje kat company tu...suami dia plak buat hal...biasalah lelaki bila dah senang sket kan...

Scene yang paling saya suka dan paling tersentuh hati bila dengar lagu dalam video ni...tapi bukan hero pertama yang nyanyi..hero kedua yang nyanyikan untuk heroin...biasalah drama korea..mesti ada hero pertama dan hero kedua...

Serius beb..citer ni buat saya banyak menangis...yelah...nama pun isteri kan..mesti tersentuh bila tengok citer kisah rumahtangga ni...rasa macam 'kalaulah suami aku buat macam ni kat aku.."..mula lah ada perasaan tak dihargai..dengar rangkap pertama pun dah tersentuh hati tau...huhu....layan....



My Wife is Superwoman diterajui oleh :


  • Kim Nam-Joo (Ji Ae iaitu isteri On Dal-Soo)

  • Oh Ji-Ho (On Dal-Soo iaitu suami Ji-Ae)

  • Yoon Sang-Hyun (Tae -Joon/ Tae Bong-hero kedua),suara dia nyanyi memang superb...

Ada lagi watak lain tapi 3 orang ni tunggak utama dalam citer ni...of course lah ada scene yang kelakar..kalau citer sedih je manjang tak best jugak...nanti berat plak kepala nak fikir masalah..hehe...watak yang paling saya suka watak Tae Bong (hero kedua)...kalau nak tau lebih lanjut, kenalah tengok sendiri...:p.

Itu saja review 2 buah drama korea yang paling saya suka...jangan lupa layan lagu kat atas tau..syok habis........=)

2 comments:

  1. entry yg ditunggu2..pasal citer korea..hehe

    ReplyDelete
  2. hahaha....kdg2 menanges tgk cite korea...

    come visit n follow my blog at :
    http://nuruleimanhikmah.blogspot.com/

    thanks!

    ReplyDelete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...