03 February 2014

Avillion Hotel Port Dickson, Aktiviti Hari Pertama- Part 2

Assalamulaikum wbt...

Saya sambung lagi kisah percutian kami di Port Dickson...




Layan dulu gambar Khasif yang aktif dalam bilik...teruja yang amat...masa ni tengah rehat-rehat kat bilik..sempat mandi kejap segarkan badan yang dah lemau...

Aktiviti seterusnya jalan-jalan tengok kawasan terdekat..pengenalan je dulu..


Nasib baik si kecik ni dah boleh jalan..senang sket kerja kami..kalau dukung sekejap-sekejap okey lagi...tapi kalau lama sket..boleh patah tangan ibu dik...

First time Khasif tengok merak...kat sini  boleh jumpa merak bebas berkeliaran  di dalam taman...

Khasif yang kepenatan dan tak cukup tidor...

Tak lama pun kami jalan-kalan tengok kawasan...esok masih ada...yang penting agenda seterusnya wajib kena buat petang tu jugak...

Agendanya ialah berenang kat swimming pool....

Sempat kami keluar kejap cari swimming sut saya..saya cuma bawak seluar mandi je..baju takde sebab gatai tak beli awal-awal...ingatkan mandi kat kolam kanak-kanak boleh pakai t-shirt je...

Dah dapat baju..balik bilik tukar uniform mandi....

Kat hotel ni ada 3 jenis pool...


Yang pertama ialah pool untuk dewasa sahaja...no baby, no kids....kalau anda masih bawah umur sila gi main jauh-jauh....

Secara automatik..pool ini bukan untuk kami...

Yang kedua pool untuk kanak-kanak sahaja...tapi mestilah dibawah pengawasan ibu bapa..satu langkah keselamatan...

Kami bawak Khasif mandi kat kolam sini dulu...

Sebelum masuk pool, kena mandi basahkan badan dulu....

Bila dapat masuk pool, terus jadi segar bugar....



Tengok gambar je dah tau kan betapa dia happy dapat berenang dalam kolam..... ^_^

Yang ke tiga, pool untuk family....mak, ayah, datuk, nenek, adik, abang...semua pun boleh mandi sini...



Kerusi dek tepi kolam....duduk santai sambil tengok family mandi manda....

Me and Khasif...orang lain terapung tapi saya plak berjalan dalam air...boleh??

Belajar berenang bersama babah....

Antara aksi yang sempat kami pose dalam kolam....






Bila dah letih berenang dan berjimba dalam kolam baru kami naik..hari pun dah nak senja...Khasif nangis kejap sebab tak puas lagi main dalam air...

Dah hujung-hujung husband sempat lepaskan gian nak berenang sorang-sorang..itupun sekejap je sebab Khasif duk melalak kat atas nak babah dia...

Sebelum magrib, balik bilik mandi, solat..bersiap untuk keluar makan malam plak....

Bersambung....

6 comments:

  1. Replies
    1. Kak aini, nanti isya balik, kita gi cuti sama-sama yer...

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. hahaha.. nak g cuti mane tu eisya.. kena tunggu ayah aini de plan ngail lu baru lih g jalan.. hahaha.. almaklumlah ayah aini ni luar kuasa cektor cikit.. so so private hahha

      Delete
  2. Masuk pool kena pakai swimsuit tak?
    sbb ada kawan pergi pakai swimsuit muslimah pun tak bole masuk

    ReplyDelete
  3. kena pakai swimsuit tak nak masuk pool?

    ReplyDelete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...