03 February 2014

Avillion Hotel Port Dickson, Malam Yang Dingin- Part 3

Assalamualaikum wbt....

Wah...hari ni saya sampai ofis sunyi sepi..nampaknya masih ramai lagi yang sambung cuti yer..syoknya dapat cuti lama-lama...

Okeylah...saya nak sambung citer cuti-cuti PD lagi..

Malam tu lepas maghrib, kami keluar cari makan kat luar hotel...jangan risau, kat PD ni malam-malam banyak restoran dibuka...tinggal kita pilih je nak makan apa......semua ada...

Belum sampai kedai makan lagi..Khasif dah tertidor sebab letih berenang siang tadi...

Kami singgah makan kat restoran apa nama dia ek..jap lagi saya cakap...nasib baik kami sampai agak awal jugak sebabnya tak lama lepas tu ramai yang datang penuhkan meja...ada tu tak jadi order bila pelayan kedai cakap makanan maybe lambat  sebab tak cukup tukang masak...

Kami order ikan pari bakar dan tomyam campur..lauk lain ada jugak la...rasa semua lauk not bad..tomyam sedap..tapi ikan pari bakar tak sedap... kering dan takde rempah...so untuk ikan bakar rasanya saya tak perlu promote kut kedai ni....hehe....

Dah habis makan, terus balik hotel...nak jalan-jalan pun tak best sebab kesian Khasif tidor macam letih sangat....

Suasana malam di Avilion....pokok dihiasi dengan lampu-lampu oren....


Dari tempat parking kereta, berjalan balik ke chalet...Khasif lena diulit mimpi di bahu babah...


Depan lobi hotel..walaupun jam dah menunjukkan hampir pukul 10 malam, tapi ada je lagi guest yang baru sampai...

Dari lobi hotel menuju ke lif/ tangga untuk turun ke chalet...cantik plak bila dihias dengan tanglung merah...

Laluan untuk ke chalet dan restoran...

Masih berjalan menuju ke chalet...kat depan sana ada kereta lembu minangkabau...tapi lembu nyer takde...kereta je ada...malam-malam lembu kena masuk kandang...hehe...(^_^)

Suasana di luar water chalet...sunyi macam takde orang....sory gambar tak berapa clear sebab tak jumpa setting betul..huhu...

Dah sampai bilik dah...ni view dari balkoni bilik....cantik kan...

View dari balkoni bilik jugak...gambar tak berapa clear...sebenarnya kat sana pantai diluar kawasan hotel...masih ramai lagi pengunjung yang tengah buat aktiviti masing-masing....siap pasang kemah uolls...

Suasana dalam bilik yang sunyi sepi sebab si kecik dah tidor tak bangun-bangun dah..kalau dia tak tidor lagi mesti malam tu riuh rendah dengar suara dia...

Belum pukul 11 pun lagi mata saya pun dah ngantuk...tengok Khasif tidor, macam best jer...macam nak tidor jugak jerr....hehe...

Malam tu saya dengan Khasif tidor kat pangkin..husband tidor sorang-sorang kat katil...hehe...kesian dia....

Bersambung.....

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...