05 February 2014

Perjalanan PD ke Shah Alam...

Assalamualaikum wbt...

Alamak..ada lagi ke kisah PD? Hoho.....

Kali ni takde dah citer tentang hotel...cuma kisah perjalanan balik kami dari PD ke Shah Alam...

Keluar je dari parking hotel, kami cari tempat untuk mengisi perut..lapor...breakfast cuma 2 keping roti mana la mampu perut ni bertahan lama-lama....

Cari kedai makan tengahari kat PD takde lah susah sangat...tapi sebab cuaca terlampau panas, agak terasa lah bahang mentari atas kepala kejap...

Kami lunch tengahari tu kat medan selera area jalan pantai tu jugak..tapi dah ke arah batu 5...medan selera yang ada kedai-kedai makan berderet tu..lauk tengahari banyak jugak...not bad la...

Dah habis lunch, gerak cari masjid..hari tu kan hari jumaat so husband kena solat jumaat dulu sebelum gerak masuk highway...nanti kalau dah masuk highway mana nak jumpa masjid plak kan...

Sambil-sambil cari masjid, masuk bandar PD dulu...bandar lengang, kedai pun banyak tutup..Jumaat tu kan CNY..so tauke-tauke suma nak beraya la...


Nampak masjid kat atas bukit...lupa dah nama masjid apa...

Sementara menunggu husband solat jumaat, saya dan khasif rehat dalam kereta...nasib baik si kecik tu tidor takdelah penat sangat nak melayan kerenah dia...

Dah habis solat, gerak keluar dari bandar PD...lalu depan hotel  ni..Mayang Sari ek nama dia...tak tau kenapa rasa lain macam je bila tengok suasana hotel tu..maybe sebab sunyi takde orang sangat..kereta pun cuma ada beberapa buah sahaja....



Pantai PD..matahari terpacak atas kepala pun selamba je mereka-mereka di sana mandi laut...ish..ish..ish...



Berkhemah di tepian pantai...percutian yang boleh menjimatkan kos..



Nampak warung  ni kat tepi jalan...husband singgah beli air kelapa dan keropok goreng...erm...rojak, laksa pun ada...

Sempat lagi tu sebelum keluar kereta dia cakap..

"Jangan aspek rasa keropok sama macam kat tempat kita ok (Ganu). makan je jangan komplen" hahaha....siap bagi warning...(^_^)

Biar la nak komplen jugak...air kelapa rasa air gula...tapi habis jugak sebab cuaca tersangat la panas..walaupun dalam aircond tapi tekak haus yang amat..keropok plak gatal lidah..


Depan sket ada orang jual rambutan kuning...macam sedap je tapi tak beli pun..tengok dari jauh je...

Lepas tu masuk highway...kami dah nak balik, nampak banyak kereta menuju ke PD...bila masuk PLUS pun sama...banyak kereta menuju ke selatan...jem jugaklah kejap...

Fuhh... nampaknya tindakan kami bercuti awal sket dari orang lain adalah satu tindakan yang betul..

"Abang..jom singgah nilai nak?"

"Abang pun nak cakap dari tadi lagi...tapi nak tunggu masa yang sesuai...." hahaha...husband takut saya tak setuju....queen control ke saya ni bang?

Dari PLUS exit ke nilai...

Cari signboard ke nilai 3...mula-mula kami jumpa nilai impian....lepas tu masuk lagi follow sign board.. tiba-tiba hilang arah...dah sampai mana-mana dah...

Sudah...rasanya dulu datang nilai bukan macam ni...okey, dipendekkan citer gaduh kejap suami isteri bila salah jalan..

Haha...kami biasa...memang macam tu...;p

Husband u-turn balik...pusing-pusing-pusing....last-last pasang GPS jumpa la nilai 3 tempat orang shopping tu...

La...kat situ je..kami dah lalu dah tapi tak perasan kena masuk ke lorong kanan....padahal dekat je pun dari nilai impian tu....


Tada...dah sampai..kami pun berbaik la balik...hehehe....(^_^)..

Suprised jugak sebab tak ramai orang kat nilai...padahal public holiday...selalunya kan kalau weekend pun sesak tapi hari tu parking banyak kosong...

So korang ingat ek..kalau nak shopping kat nilai, sila datang time CNY...





Kami tak niat nak shopping pun..singgah sini sekadar usyar-usyar tengok satu dua barang...

Cuma husband beria nak beli mainan untuk puteri dia tu...

Masuk 2 kedai compare harga...kedai first tu harga tak logik lansung...harga dia letak kat box ratus-ratus..bila tanya boleh bagi berapa..jawab pun tak berani pandang mata kami lepas tu blah...memang takla kami nak beli kedai macam tu...

Masuk kedai kedua...harga dia letak 90...tanya dia boleh bagi berapa? pekerja dia bagi 85..saya suruh panggil bos...akak ko ni berani pelik sket dik...bos dia bagi 80..saya mintak 75..dia senyap kejap..lepas tu dia cakap ok...boleh la dari takde lansung kan...

Lepas tu terus gerak balik ke Shah Alam....alhamdulillah pukul 6.30 selamat sampai rumah....


Jeng-jeng....ini la dia babah beli untuk khasif....dapur masak-masak...kat area Shah Alam ni saya tengok harga 90-100..


Mandi pun belum dah sibuk nak masak-masak....masak apa tu dik? nasi goreng ke?

Yang tragisnya.....




Tak sampai 3 hari dia main...ini lah jadinya hasil dari keganasan khasif...boleh dia duduk atas dapur tu...runtuh la jawabnya....

Begitulah alkisahnya kisah kami hujung minggu lepas...hujung minggu ni tak tau lagi nak buat apa...kena tengok jadual dulu...hehe...

Jumpa lagi....wassalam....(^_^)

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...