11 March 2013

Hati Sedang Berperang

Assalamualaikum..

Saya kembali bersiaran selepas 4 hari sunyi tanpa sebarang catatan..bizi kah? hahaha...tidak la bizi sangat..cuma sibuk duk melayan keletah anak yang semakin membesar.......erm..kadang-kadang rasa nak retire awal sebab teringin sangat nak spend time dengan anak kat umah...tapi bila fikir balik, masa depan masih panjang..kerja pun bukan untuk orang lain tapi demi anak jugak...

Maybe masa ni rasa okey lagi kalau husband kerja sorang-sorang..tapi nanti mana tau dapat rezeki anak lagi...sekali dapat TWIN haa camne tu? keperluan pun makin bertambah..duit poket sendiri nak joli-joli sakan pun harus fikir jugak...

Susah-susah belajar lama  perah kepala otak buat tesis bagai nak rak (perah otak ke?hehe). lagipun hutang PITIPITIPU masih belum setel ada hati nak retire awal kan...hahaha..rasanya tidak kut..hati masih boleh bersabar lagi...planning masa depan pun masih banyak yang belum tercapai....kata nak beli istana mana boleh retire awal...eh? ^_^

Ada jugak terbukak hati nak sambung study buat master...tapi mampu ke? otak rasanya berkarat dah lama tak asah...nanti kang tak pasal-pasal anak plak jadi mangsa keadaan sebab ibu stress belajar..hehehe....

Pernah suarakan perkara ni pada husband...you know my husband tu...semuanya dia kata

"abang tak kisah...mana sayang rasa ok abang sokong" 

Hai..semua tak kisah je bang....betul ke? takut luar je husband kata tak kisah, nanti dalam hati macam-macam dia duk fikir...orang laki faham-faham je la...susah jugak dapat husband yang terlalu jaga perasaan isteri ni...kadang-kadang saya risau dalam hati dia kata lain...

Macam masa mula-mula 'berpacaran' dulu..cewah berpacaran tu...hikhik...saya selalu tanya...


"Betul ke awak suka kat saya?saya taknak awak rasa terpaksa dalam hubungan kita.." sebenarnya ayat nak pancing dia..hehehe...

Masa nak kawin pun saya tanya jugak...masa tu panggi by (hubby)..belum abang lagi..

"By betul ke nak kawin dengan sayang? kalau rasa terpaksa by cakap la..sayang boleh terima.." sambil air mata bergenang sorang-sorang...saya kan suka mencetuskan suasana sedih..hahaha...

Heh tersasul cerita dulu-dulu plak..sebenarnya saya nak gambarkan kadang-kadang saya terpaksa pancing ayat-ayat macam tu sebab nak tau isi hati sebenar husband..dia kan jenis yang terlalu jaga perasaan orang sekeliling...so susah nak tau apa yang tersirat kat hati dia, samada dia betul-betul setuju atau sekadar nak jaga perasaan kita...becoz dia sangat susah nak sebut "NO". rasanya husband korang pun macam tu jugak kan...

Kalau sambung study, macam saya cakap tadi la..boleh ke? rasa macam dah berkarat je otak ni..tapi saya rindu jugak suasana belajar..rindu time study untuk final exam...eleh macam terer sangat nak jawab exam sampai rindu-rindu kan..hikhikhik.....memang tak terer sangat pun tapi saya tetap rindu suasana itu...tapi tak suka time duk dalam lab.. ^_^

Hmm...kalau kerja dari rumah best jugak kan? kerja apa tu? KERJA TULIS BLOG....wink wink wink...^_*
 
Dah..cukup lah saya merepek untuk hari ni...sekian terima kasih...
 

2 comments:

  1. cantik la layout baru ni..tetiba rasa nk tukar yg sendiri punyer..tp tak berkesempatan n xde masa..huhu.. ops sorry...lari tajuk.. nway bagusla jgk ada niat nk sambung belajar...sy ni jgn kan niat..jwb exam dlm mimpi pun boleh jadi fobia..heheh

    ReplyDelete
  2. thanks akak...biasa-biasa je...maklumlah tak berapa expert sgt tukar layout cantik2...niat je dulu..tapi masih dalam pertimbangan..hehehe...

    ReplyDelete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...