23 September 2010

Surprise...!!!Happy Birthday Sayang....

Tumpang lalu...tumpang lalu...setelah ditunjuk ajar oleh isteriku..akhirnya dapat jugak publish entry kat blog..itu pun menumpang blog isteri sendiri...hahaha...tak malu kan...bukan apa..sebenarnya ada sebab jgk..akalan la tu...apa2 la...yang paling penting...ucapan ni nak diungkapkan..."Selamat Hari Ulangtahun Sayang..."..abang mintak maaf sbb besday sayang kali ni ..sekali lagi abang takde kat umah...nak buat macam mana kan..dah keje abang macam ni...nak tak nak kita kene terima jugak kan sayang...tapi sayang jangan sedih2 ek..nanti abang balik...kita gi celebrate besday sayang ek...kita gi bercuti ek..cewahh...!! suka la tu...:)....

Hmm...abang attach gambar sayang kat sini takpe ek..alaa..blog sayang jugak kan...lagi pun bila tgk pic sayang sambil menulis...baru ada feel sket kan...aahh..mula la melalut org tua ni...tua ke aku...erm...kalau abang tua..sayang pun tua jugak la...haha..takdela..abang gurau jela...tua2 tak tua la...tahun depan jadi ibu ek...ok by...mesti best....

Ok la..alang2 masuk blog isteri aku ni...aku pun nak cerita la sket perihal tuan punya blog ni..a.k.a isteriku sendiri...hmm...camana nak mula ek...pada aku dia la pengarang jantung 'pisang' aku...intan payung aku "kalau time hujan..panas..mahupun mendung atau pun dikala bulan mengambang..." ..Dia la peneman aku...isteri ku...kekasih hati...kawan..sahabatku...bak kata semua la...pada aku Tuhan dah kurniakan aku seorang wanita yang terbaik dalam hidup aku...walaupun selalu sangat dia berkata pada aku...tak kira tempat time tgk tv sama2...time masak sama2 kat dapur..time aku tgh driving...selalu sgt dia cakap..."sayang tak cantik...kenapa abang nak jugak kat sayang...."...aii...aku gigit jugak bini aku ni kang...tak habis2 dengan soklan cepu mas dia tu...tapi nak tau apa reaksi aku kalau dia tanya macam tu...kalau tak silap aku...kebanyakannya aku..toleh kat dia..aku renung dia...pastu aku senyum jer...dengan harapan dia paham akan 'abstract answer' yang cuba aku sampai kan tu...kemudian aku terbayang2 sorang diri time tu...dgn harapan dia akan memeluki erat aku...sbb terharu dgn ke'abstract'an jawapan aku tu...cewah...macam dalam filem pulak kan...hehehe...tapi tu cuma angan2 aku je la...jgn salah paham..........sekali... "adeii....!!! sakit la yang...!!" nak tau apa aku dapat...cubitan manja kat paha..kat 'spare tyre' aku yang aku dapat..."kenapa diam..kenapa senyum je bila sayang tanya macam tu...??"..."org serius..dia main2 plak....tak suka...!!" .."oo...memang betul la abang tak SAYANG kat sayang kan...??"...sekali dia tak paham daa...dia tak paham betapa abstractnya jawapan aku tu..kalau dia tahu..mesti dia teresak2 menangis dipangkuan aku....apa daa aku melalut ni...."Yer sayang....abang SAYANGKAN sayang...tak kira apa jua keadaan sayang...abang tetap SAYANGKAN sayang..." dia masih tak puas hati...daripada pandangan sisinya..aku sudah mula nampak 'kemuncungan' bibirnya sebarang 1,2 meter...eh silap...1,2 inci...taula aku isteri aku sedang menderita ulser mulut...hehehe...takdela...just iklan...yer..dia majuk..erm..majuk..majuk..ni yang eden lomah ni...aku lemah sket bab pujuk memujuk ni...kalau la ada course kejuruteraan memujuk ni kat mana2 IPT di M'sia ni..nak aje aku apply buat PJJ...tapi eden torai yer... "hmm...sayang kene percaya la kat abang..abang kan suami sayang...kalau sayang tak percaya macam mana kita nak harmoni sebagai suami isteri...."(ni ayat buku teks ni...tapi lebih kurang macam tu la maksud nya...)....masih moncong lagi....lps aku cucuk..cucuk...geletek2..barula ok...gelak....dalam gelak2 thn geli..sempat lagi tu lempang aku...panggg...!!...adeii...!!..."opss ..sori2 bang..tak sengaja...." aku plak..buat2 moncong 2,3,4 depa...hahaha....ngada kan aku laki bini ni...aah..lantak la...bini aku...hehehe...

Apa lagi ek perihal Puan Hasniza ni kat umah....erm...oh yer..isteri aku ni...suka memasak juga orgnya..tapi dia biasa tanya aku dulu nak makan apa...."erm..abang nak makan apa hari ni..sayang masak...:).." ohh....sungguh lapang dada ini setiap kali mendengar ungkapan itu keluar daripada mulutnya...."..erm...abang..abang nak makan...nak makan...nak makan apa ek...abang nak makan......"..."abang nak makan apa sayang tanya ni??!!!"..."abang nak makan sayang..!!"...amik ko aku melatah...hehe ..takdela...mana ada macam tu..cuma aku susah sket nak cakap aku nak makan apa..sbbnya semua benda aku makan....maksud aku suma yang isteri aku masak la...tak gitu sayang..hehehe...'abang tak cerewet kan..lalalala"...setelah hampir setahun berkahwin aku totally dah dapat sesuaikan selera makan ku dgn masakan isteri ku...yela..sebelom ni kan..asyik makan masakan mak je...(ceh..padahal makan luar manjang..apa daa....)...sekarang ni..aku rindu sgt masakan isteri aku...."waa...lambatnya balik....!!!"....Erm..cakap pasal masak..isteri aku ni...tak suka aku tolong dia..hai pelik tapi benar...alasan dia..."Eh takpe la bang....suma dah nak siap...abang tgk tv ek..."...eleh...macam abang tak tau....padahal takut dapur bersepah kan kalau abang check-in masuk kan....?"abang dah tak macam dulu lagi la....abang kalau masuk dapur..dapur lagi berkilat tau...(dalam hati je la..)"...ok2 la..abang check-out..tapi abang nak deposit balik...sbb abang check-out awal"...adei..melalut lagi...tapi tula..kesian jugak tgk dia bertungkus lumus buat keje kat dapur sorang2...aku plak goyang kaki...dan tau nganga je bila suma dah siap...tapi...biasanya..bila terkenangkan dia susah2 masak untuk aku..biasa hbs makan..aku tolong basuh pinggan mangkuk hayun suma tu..baik tak aku...??hahaha...takpun...kalau dia tgh masak...kalau ada kain baju yang tak sidai lagi..aku tolong sidaikan...lagi sekali, baik tak aku...?;) ..paling tidak pun..kalau takde keje sgt...aku tolong...tolong menidurkan diri aku sendiri atas sofa kat ruang tamu..haha...yang ni memang tak baik tapi hampeh...

Hmm...apa lagi ek..cukup la dulu untuk kali ni...dahla menumpang blog org..aku plak yang lebih2..sori ek sayang...'well..u know me...I LAP U..U LAP ME LA...U JUMP..I TAK JUMP..SBB I GAYAT...HEHEHE" hmm...apa dia? percintaan aku dgn dia??? haahaha.. tggu la nanti aku ada blog sendiri...aku akan citer dari A sampai Z..ntah bila la tu...ntah ada ke tidak blog sendiri nanti...k la..sebelom aku stop..aku ada post sekeping gambar sengal kami berdua kat sebelah..masa kat kampung hari tu...hehe..sory by...bye....I LAP U DEAR....U LAP ME TAK???....

3 comments:

  1. Thank you by..:)..panjangnya cerita..hehe...tapi kenapa letak gambar last tu..?buruk...huhu...anyway..I LOVE U TOO...:)

    ReplyDelete
  2. waaaa...sweetnye..boleh tahan gak shahrul menulis..ape kate shahrul wat blog sndiri pulok..hehehe

    btw,happy birthday niza..

    ReplyDelete
  3. minie- thank u banyak-banyak..hehe...yang pasti sekarang aku rasa dah tua..haha..

    ReplyDelete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...