03 July 2012

Oriental Village Langkawi - Part 5

Yer..entry kali ni sudah basi...sudah 3 bulan tersimpan dalam draft tak publish...
Alkisahnya masa tengah bz tulis entry pasal percutian ke Langkawi, tiba-tiba kan saya sakit...
Sakit sebab pregnant plus alahan yang teruk...
So no mood untuk tulis sambungan seterusnya..

Kesian jugak tengok lama dia duk dalam draft, saya cuba untuk continue baliklah yer..
Sangat susah sebenarnya nak refresh balik setiap saat kat sana sebab sudah lama...
Tapi takpe, kita cuba...sorry lah yer tengok gambar besar gedabak...
Bila tekan Large, dia kecik sangat..tekan X-Large, besar sangat lah plak..
Untuk sedapkan mata, saya pilih X-Large...hehe...

5 MARCH 2012

Awal pagi kami dah sampai kat Oriental Village ni..
Kunun-kununnya boleh naik cabel car waktu pagi sebelum cuaca panas terik kan...
Dua hari berturut-turutlah muka kami antara pengunjung yang sampai awal...
Masa ni orang pun tak ramai lagi...
Cabel car pun belum bukak....

So kami jalan-jalan dulu snap gambar...

Bangunan kat belakang my husband tu ialah Geopark Hotel..hotel ala-ala butik...
Erm...kebanyakan yang stay kat hotel ni mat salleh...
Maybe diaorang suka suasana yang tenang waktu malam...rasanya lah kut...
Kalau saya plak lagi suka pilih hotel yang kt tengah bandar..senang nak cari makan... :)


Bunga teratai yang masih kembang di waktu pagi...
Bila dah tengahari sket, dia tertutup rapat...macam tu eh, saya pun tak tau...

Mommy to be...tapi tak tau lagi masa ni dah ada isi...:)


Sementara nak tunggu cabel car, sempat lah masuk kedai souvenier survey kut ada yang berkenan kat hati..
Oh ada hati lah kan nak beli baju seksi-seksi macam tu...
Ingat nak pakai bersantai kat umah tapi tak beli pun...tak sesuai... :p
Sambar jugak 3, 4 biji beg kecik untuk bagi kat kawan-kawan terdekat...

Okey...en.husband yang tengah sibuk pilih spek..
Padahal spek dia yang pakai tiap-tiap hari tu pun dah ada tinted...so dia tak panas la kalau cuaca panas...
Tak payah pakai spek hitamlah by...nanti tak nampak orang keliling plak...hehe...

Dah pukul 10.30 pun masih belum boleh naik lagi...cuaca berkabus katanya....
Takpelah, kita posing je dulu sebelum orang ramai...
Jangan jeles baju kami adalah sepasang...khas beli untuk jalan-jalan kat Langkawi...

Rasa macam buang masa yang agak lama di sini...
So kami decide ke tempat lain dulu, nanti dah petang baru datang balik...
Harap-harap cuaca okey lah sebelah petang...


Gambar gedik sekejap sebelum keluar dari Oriental Village ni...

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...