08 April 2014

Santai Malam Di Danga Bay, Johor- Part 3

Assalamualaikum.....

Sambung lagi kisah kami coti-coti kat Johor..

Kejap je dah sampai malam terakhir kat sana...almaklumlah untuk berlaku adil, cuti kali ni kena bahagi masa sket-sket untuk setiap tempat yang kami singgah...sehari batu pahat, sehari kat kulai dan sehari kat jb..

Takpe...sementara masih ada masa, kita hiburkan hati yang tengah lara...huhuhu....

Lepas bersantai kat Dataran JB, kami singgah Danga Bay plak..hari pun dah gelap masa tu...

Bukan nak main sangat pun..tapi sebab ada Khasif dan kak cik, so nak bagi diaorang excited la sket...

Ini yang bahagian hadapan ramai jugak la orang...

Kat area belakang agak kesian...tempat ni macam tak dapat sambutan sangat...tapi tak tau la kalau malam minggu ramai orang...

Satu-satunya game yang boleh Khasif main...letak 1 token je (RM1) tapi berjanggut nak tunggu habis lagu...nong neng nong neng....huhu....

Abaikan si baju merah..hehe....
Nak tunjuk kat belakang tu pun game macam Khasif naik..macam-macam bentuk ada..
tapi sayangnya game dah agak buruk...tak terjaga...

Game ni lagi kesian...takde orang nak main...
Mula-mula kak cik naik sorang...tungu punya tunggu, lepas 10 minit  naik la sorang lagi budak...
Baru dia start jalan...hohoho... T_T

Last sekali sebelum keluar dari sini, husband ajak naik benda alah ni...boleh la nak bagi si kecik ni happy...


Dah habis main..berhenti rehat jap hilangkan pening naik buai tadi...

Sebelum keluar, ada satu lagi tiket yang tak habis bernilai RM2..nak dapat duit balik memang tak dapatla kan..
So kita buat la amal jariah sket malam tu...bagi tiket tu kat satu family yang tengah beratur nak beli tiket...
."terima kasih banyak-banyak....." terkejut campur happy diaorang terima tiket free..(^_^)

Dah penat main, perut berkeroncong mintak di isi...

Sebelum ni datang berdua pernah terkena restoran yang mahal cekik darah kat area danga bay ni...
So kali ni saya suggest cari restoran lain...
Teringat pernah baca tentang restoran lain kat satu blog ni....

sumber: mr. google
Restoran yang dimaksudkan ialah Restoran Singgah Selalu...
Tak jauh dari Danga Bay cuma bukan area funfair tadi..kena drive depan sket ada kat seberang jalan...

Malam terakhir kat JB so makan besar la kiter...

Dalam banyak-banyak lauk yang kami order, ikan siakap tiga rasa ni memang sedap marveleous..
Recomended sangat2 kalau korang makan kat sini...
Tomyam biasa-biasa je...

Waffle konon-konon order untuk Khasif...
Saya tak ajar sangat dia makan lauk berminyak, lauk pedas..
Nak bagi makan nasi saja rasa kesian plak...order la waffle..
Last-last dia makan sket aje...ibu jugak yang kena habiskan...

Suasana kat restoran ni memang happening...ada orang nyanyi2 hiburkan customer yang tengah makan...
Mak agak tak selesa dengar orang nyanyi live macam tu...bising katanya...hehehe..


Lepas makan, husband bawak gi jalan-jalan kat JB Night Bazaar..atau lebih dikenali juga sebagai pasar karat oleh orang tempatan...kedudukannya di tengah-tengah city centre...

Kat sini banyak gerai pakaian contoh t-shirt dan jersi..barang2 antik pun ada....

Tak lama pun kami kat sini...lebih kurang 1 jam habis pusing bazaar,  cari kereta balik hotel...badan dah penat, mata dah ngantuk...

Sampai hotel, tengok berita kat TV (ulangan) PM umum MH 370 berakhir di lautan hindi...
Sedih...tak boleh nak percaya pun ada jugak... :(

Tapi siapalah kita nak melawan ketentuan Allah...ustaz kata setiap kejadian ada rahsia Allah yang tersurat dan tersirat...

Wassalam....

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...