25 June 2010

Jalan2 kat Muzium Negara...

Camne nak mulakan ek...keje banyak sekarang kat ofis sampai saya dah tak tau nak intro camne untuk entry kali ni...huhuhu....well, saya nak tunjuk gambar2 masa gi muzium jalan2 dengan family hari tu...sambungan masa mak mertua datang rumah kami...Dari Al-Jabbar kajang kami straight pergi KL sebab dah plan nak gi muzium..teruk sgt ke gi muzium negara?.:(. mungkin nampak cam agak 'old minded' but for me ok what.? boleh tengok2, tunjuk kat adik2, anak2 kita sejarah lama negara kita sendiri...actually kita sendiri pun kena tau sejarah2 lama kan...:)..



Sampai kat sana...ingat kan kami je yang dtg muzium..tak sangka ramai gk orang dtg...maybe sebab sempena Exhibiton Keranda kut tu yang ramai org datang..parking pun susah nak dapat...tapi akhirnya kami dpt jugak parking...:)

-sebelum gi muzium, singgah dulu solat zuhur kat Masjid Negara...sementara tunggu yang lain pergi solat (saya kan bendera merah..:p), makan ais krim dulu dgn balkis and adik Fateen..tapi aiskrim saya jatuh lepas snap gambar ni...huhuhu..tak boleh makan lagi lepas tu..:(.

-sebelum masuk, snap dulu gambar kat pintu masuk...see, board belakang tu tulis apa...KUNJUNGILAH MUZIUM..:)..jadi sape2 yang tak sampai lagi atau dah lama tak gi sana, silalah ke Muzium Negara...;p..sempat promote kat sini...hahaha....

-apa ek motif gambar ni sebenarnya..?nak tunjuk air pancut ke atau nak tunjuk bangunan hotel Hilton yang berdiri gah kat belakang kami tu...;p...

-ceria je boleh sampai depan muzium...baru kat luar tu..dah happy..kat dalam lagi happy kut senyuman kami...:)..my hubby yang snap gambar ni...

-Fateen dan Balkis bergambar kat belakang monumen keranda...monumen ni ada kat luar pintu masuk exhibition yang saya sebut tadi..masuk dalam lagi banyak jenis keranda yang ada..keranda islam, budha, hindu, christian dan mcm2 lagi ada..tapi tak snap gambar pun..takut kut..hehehe...:p

-dah keluar nak balik dah..sebelum balik snap gmbar lagi..balik awal sket sebab mak puasa, takut tak sempat nak bukak puasa kat umah..anyway, sempat jugak budak dua org ni shopping keychain kat kedai muzium..pandai ek korang 'pau' cik korang..:)


Dah puas jalan2 kat muzium, kami gerak balik...tapi sebab mak puasa so kena singgah cari makanan dulu sebab kat umah takde lauk apa pun dalam peti...hehehe..sorry mak...so, paling dkt dengan umah saya adalah Giant...lepas beli stok barang2 dapur, saya bawak mak pergi food court cari apa2 makanan utk bukak puasa..nak masak memang dah tak sempat dah masa tu..akhirnya mak tapau nasi ayam penyet sebab nak rasa camnelah rasanya..ntah, saya pun tak pnh makan sebenarnya..sedap ke?..saya tengok ayam goreng berempah besa je tapi dia ketuk2 sebab tu panggil ayam penyet kut...alahai...macam2..:)

Cukup dulu untuk kali ni..saya nak sambung buat keje...see you soon.have a nice day..!!:)

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...