23 June 2010

Majlis Kenduri Rumah Suami-Sambut Menantu...

Sebelum ni saya dah tunjuk majlis kawin masa kat rumah saya kan..kali ni saya nak tunjuk pulak kenduri masa kat rumah suami...:)..majlis diadakan seminggu selepas kenduri rumah saya...19 December 2009..temanya adalah warna hijau..tengoklah gambar2 kat bawah, seluruh family pakai hijau...:)..
-masa ni pengantin baru sampai..tengoklah genggaman tangan suamiku itu..hehehe...i takut you masa tu..:p...konon2nya rasa kurang sketlah masa dia genggam erat tu..hahaha...:D

-rombongan yang hantar kami masa tu..satu kampung hantar kami..hehehe...sebenarnya saya pun terkejut..ingatkan takde org..sampai2 sana tengok diaorang dah menunggu awal2..see, my baju!!besar gelebeh sebab tak sempat nak fitting...huhuhu..tension..:(

-kat rumah abang, takde sanding2..just tempah pelamin mini je...kami duduk kat situ supaya senang tetamu2 datang jumpa dan salam dengan pengantin..actually bukan kami ok, saya je...huhuhu...abang mula2 adalah kat situ, lepas tu hilang...:p

-"sayang duk kat kat sini kejap ek...abang tak tahan dah nak masuk toilet..kejap je abang gi...jangan nangis tau..."..."ok abang..."..hehehe..dialog rekaan semata mata...saya pun tak perasan masa gambar ni di ambil...semangat cik abang ku bercerita..:)

-look at my hubby..saya tgh sibuk2 duk bersalam dia tersengih kat sape ntah...senyum kat sape tu bang?:)...kl nak tau macam tulah saya dari awal sampai habis...org datang jumpa je, tunduk dan salam...maklumlah org datang nak kenal menantu kenalah ayu dan sopan sket...hehehe..dalam gambar tu saya tgh salam dengan tok abang.. (panggilan untuk nenek).



-nampak tak ada dua bakul...satu bakul cenderahati untuk tetamu..satu lagi yang betul2 depan saya tu bakul letak duit..sekali lagi saya dpt duit masa salam2 dengan tetamu...eh, mana ada saya mintak..org hulur saya terima jelah..hehehe...yang duduk sebelah kanan saya tu adik pompuan husband saya..nama dia Sa..baik orgnya..:)..lawa pun lawa...(k.za puji ikhlas ni Sa...)..hehehe...

-saya dah agak berisi masa ni...:(..pendek pulak tu..huhuhu...

-This is my new family ( family abang)...tengoklah, mostly pakai baju hijau ikut tema kecuali my father in law..tak sempat kut nak cari..:)...
Selesai sudah majlis kenduri untuk kami...lega sgt masa tu...tapi saya ada benda nak cerita sket kat sini..perasan tak muka saya untuk majlis kali ni mcm 'tak siap' kan...saya bengang giler kat mak andam sorang tu...masa saya tempah dgn dia tu, dah ckp majlis tghari..so make up dlm pukul 10.30 macam tu.bukan dgn kak tie hari tu..dgn org thailand..make up plak kena pergi rumah dia..oklah, saya setuju..

Tup tup..hari kenduri rumah abang tu..pagi2 lagi dia call saya..masa tu pukul 9. dia suruh saya pergi rumah dia on the spot masa tu jugak...dia bagi alasan dia ada keje kat Tok Bali..hello!!! hang tak ckp awal2 tu kenapa..kl aku tau, aku boleh cari mak andam lainlah...rasa nak je ckp macam tu tapi tk cakaplah kan..benganglah saya...dengan tak siap apa2 lagi saya pun geraklah dgn husband ke rumah dia...dlm keta tkyh ckplah..saya bebel sepanjang jln..:)..nasib baik senang jumpa...sampai2, ingat dia nak ajak masuk rumah make up kat dalam..tiba2 dia suruh saya duk kat kerusi kat garaj kereta...alahai..:(..sakit hatinya...yang paling sakit hati...dia make up saya cepat giler...15 minit dah siap..org lain make up kawin paling kurang 1 jam ok...husband ckp muka saya macam hantu lepas make up tu..wa..!!nak menangis je masa tu...

Sampai rumah sebelum pakai baju pengantin, terpaksalah saya touch up balik muka saya tu..takkan nk tunjuk kt org muka mcm hantu tu...:(..saya lap sume make up tu...tinggal lah saki baki make up je...huhuhu..dengan bajunya tak sempat nak fitting...cerita psl fitting plak mcm ni...masa nak gi fitting tu, org kedai cakap saya tak boleh fitting lagi sebab ada org nak pakai dulu baju tu sebelum majlis saya..saya pulak keje jauh...balik2 kedai dah tutup hr jumaat, tk sempat nk fitting.. baju pun husband yg gi amik sehari sebelum tu...sedih...:(..tapi syukurlah..semuanya dah selesai....

Itu saja cerita ceritu Hari Bahagia saya dan suami....:)..walaupun kedua2 majlis sederhana sahaja tapi tetap meriah...:)..terima kasih kepada semua yang terlibat...family saya, family abang, kawan2 yang hadir, yang tak hadir tapi htr sms ucap tahniah...tetamu2 yang datang...yang bagi hadiah, yang hulur duit..terima kasih banyak2...doakan kebahagiaan kami berdua kekal hingga akhir hayat...jumpa lagi..:)

1 comment:

  1. hmm...bestnya dia ada blog sendiri..abang pun nak buat jugak...tapi..huhu...tau la abang macam mana...hhm...nanti ajar abang ek...:)

    ReplyDelete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...