27 June 2010

Putrajaya...

Bosanlah cuti hujung minggu sorang2 kat umah....husband kat offshore lagi...rabu ni baru sampai umah...ahh..lambatnya masa berjalan...:(..tula, masa ada dekat asyik gaduh je...pasal tv pun nak gaduh kan bang...hehehe....
Sambil2 membilang hari, entry kali ni saya nak post gambar masa jalan2 kat Putrajaya hari tu...sehari selepas jalan2 kat Muzium negara...dah petang pun sampai sana sebab pagi tu saya keje...amik half day sebab nak spend time dgn family abang...baik tak menantu macam ni?:D..haruslah puji diri sendiri...hehehe....
-me and my lovely husband...makin hari makin tembam pipi kami berdua kan...apa taknya, kl abang ada kat umah asyik masak je...kl saya tak masak, dia yang masak..kl dilarang merajuk plak dia...susah dpt suami yang rajin masuk dapur ni...;)


-snap gambar depan pintu masuk masjid putra...saya bengang masa ni...ada ke petugas kat situ tak bagi saya masuk sebab dia cakap seluar saya ketat..kl nak masuk jugak, kena pakai jubah...hello...macam tu panggil seluar ketat ke akak2 sume...?malu saya dia ckp macam tu depan mak mertua...rasa cm nak bg lempang je sebijik tapi sabar jelah...
-cuaca panas sgt2 masa tu..kitaorang cari port minum dulu sebelum jalan2...boleh tahan lah harga air kat food court dia...segelas air carrot susu rm.4.50..minum kat restoran pun tak sampai mcm tu...huhuhu...balkis si budak kecik tu tiap kali order air mesti order 'teh peng' (tea ais)...:)
-keluarga bahagia...:)...husband saya selalu ckp..nanti kami dah ada anak2, dah ada family sendiri...insyaAllah, dia akan selalu bawak kami pergi bercuti kat mana2..dgn cara macam tu boleh merapatkan lagi hubungan dlm keluarga...thank you by..that's why I LOVE HIM SO MUCH..:)

-hahaha...:D..tiap kali saya tengok gambar ni, saya akan ketawa..memang lawak sgt2 budak balkis ni...percakapan dia, tingkah laku dia...memang boleh buat org ketawa sepanjang masa...:)


-snap gambar kat area masjid je...view kat situ cantik...tak larat dah nak gi lain2 tempat...hari pun dah petang masa tu...



-OMG...what are you trying to do dear?...inilah aksi nakal oleh my husband...:D

Pukul 5 lebih kami pun gerak balik...ingat nak pusing2 kereta kat area putrajaya sebelum gerak balik Puchong..tapi kami salah time...masa tu org dah kuar office..jalan pun dah nak jem..so, kami surrender terus gerak balik umah.....

Itu saja untuk entry kali ni...:).takde idea dah nak tulis apa sebab keje banyak sgt..lagi satu maybe takde mood sebab tgh menghitung hari kepulangan suami tercinta...:)..

2 comments:

  1. Membilang hari ek sayang....:)...abang pun sama la kat sini...huhu..kepala kat umah dah ni....no mood for work anymore...i wanna back home...!!!!

    ReplyDelete
  2. Ha!! kepala abang kat umah?! abang jangan...takut sayang nak balik umah kl kepala abang je ada kat umah..hahaha....

    ReplyDelete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...