03 September 2012

Shopping For My First Baby...

Assalamualaikum...

Hari ni dah start keje balik...kalau husband ada kat umah, cuti lama mana pun tetap rasa sekejap je...masa itu sangat 'mencemburui' kami...

Dikesempatan yang ada ni dan kandungan pun dah masuk 7 bulan...kami amik peluang start cari barang baby sket-sket...nanti kalau masuk 8 bulan ke atas, takut perut dah makin besar, tak larat plak nak shopping...

So, petang Sabtu hari tu kami suami isteri ke Jusco IOI Mall dengan satu tujuan tak lain tak bukan shopping barang baby...yeiiiii!!! dah lama saya mengidam saat-saat ni akhirnya tercapai jugak...sebelum gi shopping, harus ada checklist dulu supaya ada guide dan batas-batasnya...kalau tak nanti semua nak diamik masuk troley...bahaya tu..hehe...


Masa mula-mula nak start, kami macam blur-blur je...mana satu nak didulukan...tengok baju comel-comel..tengok barang lain pun comel-comel jugak...hehe...maklumlah 1st experience...husband lagilah...macam takut-takut je nak pegang barang baby...(^_^)

Nasib baik kat Jusco ada banyak brand untuk baju dan barang baby..so banyak pilihan takdelah rasa bosan sangat...tengok yang itu cantik, yang ini cantik...maklumlah baby GIRL...semuanya nak amik yang comel-comel je...
Pilih punya pilih, tiba-tiba husband tengok dalam trolley..."Yang, pinky nyer troley kita..orang tengok troley pun dah tau..tak payah tanya dah anak apa..". hehe....so lepas tu kami pilih baju campur jugak warna lain ..kalau tak nanti orang ingat saya bagi anak pakai baju sama...semua pink...(^_^)

Semangat tak ibu...siap bawak buku checklist masa shopping..siap ada pen lagi...padahal eksyen je lebih..takdelah nak tengok sangat pun sebab dah ada dalam kepala dah nak beli apa...kalau tiap kali nak amik barang lepas tu asyik duk bukak buku, sampai esok pun tak siap-siap lagi...hehe...

Hasilnya selepas 2 jam shopping di Jusco...dengan confident tolak troley ke kaunter...dengan barang cuma banyak ni tak sampai separuh troley pun total adalah RM700..okey memang sangat SUPRISE!! tapi nasib baik dah menabung awal-awal duit shopping baby..takdelah terasa sangat..huhu...yelah, shopping lepas raya ni faham-faham sendirilah yer...

Baru 50% barang-barang baby..barang-barang besar macam katil, tilam, almari baju belum survey lagi...itu part kena tunggu sesi lain lah plak yer....walaupun sudah menahan godaan, tapi tetap menyerlah warna pinky itu...muahahaha....lepas ni nak cuba fokus warna purple dan putih plak lah....hehehehehe.......

Itu saja cerita shopping for my baby..untuk sesi pertama lah...nanti sesi seterusnya harus ada sebab banyak lagi yang tak complete...gambar babah dia takde sebab ibu yang terexcied lebih masa shopping..(^_^).

Wassalam...

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...