31 October 2010

Kalah Menang Adat Bertanding...

Bola dah habis....hangat..hangat...keputusan akhir KELANTAN-2, N.SEMBILAN-1...tak kisahlah sape yang menang sape yang kalah...adat bertanding ada yang menang ada yang kalah kan...yang menang tu diucapkan TAHNIAH..yang kalah jangan bersedih hati..musim depan cuba lagi okey..


Saya takdelah minat bola...cuma kat umah husband memang hantu bola...dia duk jerit-jerit...saya pun sekali sekala tengok jugaklah..sedikit terkilan lah bila tengok penyokong-penyokong pasukan 'merah' yang tak berdisiplin tadi...belum apa-apa dah baling botol, baling mercun...apa ni? malulah orang luar tengok ada orang kita bersikap macam ni...macam orang jakun....


Dalam masa yang sama, husband tukar channel tengok CHELSEA main...penyokong diaorang mana ada baling-baling macam tu..rilex je duduk kat tempat masing-masing..bersoraklah sekuat hati takde orang marah, takde orang larang pun...ini yang duk baling-baling barang apa yang mereka dapat sebenarnya..tak faham betullah....nasib baik menang..kalau kalah tu saya tak taulah apa tindakan mereka lepas habis game tadi...agaknya kerusi hancur kut..dengar cerita tahun lepas rosak harta benda awam kat stadium tu
yer...hai..macam-macam perangai orang kita ni...


Saya tak kata semua..saya percaya cuma ada segilintir saja yang bersikap teruk mcm tu...tapi disebabkan mereka ni lah buat rosak nama negeri sendiri...padahal bukan semua yang bersikap mcm tu...takde tata tertib, tak berdisiplin..harap-harap pihak berkuasa lebih beri tumpuan pasal masalah 'penyokong bermasalah' ni...ambil tindakan y
ang sewajarnya supaya keselamatan orang lain yang ada kat stadium tu lebih terjamin...


Eh..terpanjang plak saya bagi syarahan disiplin kali ni...hehe......;p. teremosi sket..ada orang tu suka bukan main...CHELSEA dia menang 2-1...kl kalah confirm malam ni tak boleh tidor lah tu...itulah dia kalau nak kenal husband saya..peminat no.
1 CHELSEA..saya layan jelah...asal dia happy...:D.

Sekarang husband sambung lagi tengok game MU..kiranya malam ni marathon bola sepaklah kat umah saya ni...saya takpe..takde masalah dia nak layan bola lama-lama pun...janji dia ada kat umah temankan saya....:)


2 comments:

  1. teman peminat no 1 MU......musuh hubby Has la....

    ReplyDelete
  2. aa...MU dgn CHELSEA musuh tradisi...nanti bagitau kat husband..:)

    ReplyDelete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...