19 October 2010

Loya, Pening, Letih Badan...Kenapa Yer?

Aduh...dah beberapa hari saya rasa mcm letih-letih badan...semalam balik keje ok dah...siap gi jalan-jalan dengan husband kat IOI mall cari movie kat kedai...


Balik rumah..masuk dapur masak untuk dinner...tengah-tengah masak tu tiba-tiba rasa lemah badan sangat-sangat..tapi tak ckp apa lagi kat husband..dah habis masak tu barulah saya btau dia..


Tapi husband ni igt saya bergurau kut...dia boleh plak 'usik-usik' saya..aduh..saya terus rentap tangan dia..geram sebab dia tak serius bila saya ckp saya sakit...tak pasal-pasal husband pulak sentap lepas saya berkasar tadi..


Dua-dua senyap...saya gi mandi...lepas mandi lansung takde selera nak makan...rasa nak pitam pun ada...saya masuk bilik baring kat katil..masa tu ego taknak mintak maaf dgn husband..dia kat ruang tamu tengok tv..


Kalau dia keras, saya jugak buat keras hati...alamatnya sia-sia lah saya masak...saya tau kalau saya terus diam ego mcm tu..husband lagi tinggi ego..dia tak mungkin makan apa yang saya masak..


Bila teringat ustaz kata..isteri kalau gaduh macam mana pun dengan suami, jangan abaikan makan minum dia..isteri yang akan berdosa..saya gagahkan hati, bangun...pergi dapur hidang nasi..panggil dia makan..nasib baik dia datang kat meja dan makan...lapo lah tu..hehe...


Lepas tu ok lah..dah tak masam-masam mcm tadi..cuma saya memang takde kudrat sgt..lembik tengok tv sebelah husband..husband buatkan air nescafe panas..saya bangun minum sket sket..



10 minit lepas minum air tu barulah ada selera nak makan..husband pergi dapur amik nasi..huhu..best jugak sakit-sakit ni..dapat layanan mcm puteri...:p...lepas tu ok lah boleh tengok tv gelak2..



Pagi tadi bangun dah ok dah..tapi tengahari lepas balik makan..datang balik lemah-emah badan...ish...musykil sungguhlah..rasa loya-loya nak muntah pun ada...perut rasa sebu sgt...nak kata saya dah ada 'isi' tak mungkin..sebab saya tengah 'datang bulan' sekarang..baru hari keempat..ish..musykil betul lah...



Kalau esok mcm ni lagi..saya kena jumpa doktor jugaklah..asyik letih badan je...huhu...




4 comments:

  1. salam..tq kerana singgah dan komen kat blog akak..akak folo jugak..

    mybe awak preggy kot..better pi check..tu mcm tanda2 preggy tu..jika betul..thniah yer..

    ReplyDelete
  2. salam...

    macam tanda2 awak preggy je, gi la check anyway kalau betul tahniah ye..

    ReplyDelete
  3. kak sarah- najwan & amy syaquena- thanks sudi singgah blog saya..itulah..ingt nak gi cek dgn doktor jugak lepas ni...hehe..

    ReplyDelete
  4. Slm...saya mula rase ape yg awk rase...tp saya tahan jgk...gagah p kje...rase nk muntah...last2 abg yg dema

    ReplyDelete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...