25 October 2010

Bergembira di Sunway Lagoon...

Saya sambung lagi citer dating saya dengan husband..:). malam tadi dah pusing kat sunway piramid kan..hari sabtu keesokan harinya kami pergi Sunway Lagoon plak...


Dulu pernah lah kami pergi time zaman bercinta cintun dulu...tapi itu 2 tahun yang lepas..sekarang dah kawin perasaan dia tak sama tau...nak mandi manda, peluk sakan pun takpe dah time kawin ni..kl orang mengata keji pun orang tu yang dapat dosa..lalala...
 


Mula-mula sampai saya gedik nak main game yang dapat hadiah..beli token..1 token 4 hinggit..itu sekali main..kl nak main banyak kali pun boleh..tapi sila beli token banyak yer..hehe...pusing dengan penuh semangat..dapat jugaklah hadiah saguhati patung ikan kecik...:)


Lepas tu nak jalan-jalan main game, kena simpan beg dulu dalam loker..1 token 5 hinggit..sekali kunci sajo..make sure cek betul-betul dulu sebelum kunci loker itu...:)


Dah siap taruk beg dalam loker...kita posing dulu..tapi background pokok lah pulak..silap tempat posinglah abang...

Ini baru betul...:)..hehe..
 
Tak tau apa nama game ni...yang penting jerit mesti no satu...:D..



Ini pun lupa nama game apa..masuk dalam 'bot bulat' tu pegang kuat-kuat..dia pusing-pusing sambil gerak dalam air...kl bernasib baik, kena air pancut yang tiba-tiba keluar..baju basah sketlah..
Beratur tunggu giliran nak naik roller coster..
 
Roller coster kat sini ok..tapi tak boleh lawan dekat genting highland...dia punya rasa gerun sampai nak tercabut jantung tu tak banyak sangat..tapi jerit tetap jerit jugak...:D.

Game ni memang saya dengan husband awal-awal lagi dah surrender taknak naik..dulu kami pernah naik..cukuplah sekali kami rasa.huhu....sampai menangis ketakutan saya masa tu...lepas turun dari game ni semua pucat...kl tak percaya boleh rasa sendiri...:)

Game kapal ni pun syok jugak...paling syok masa terbalik kepala kat bawah, kaki kat atas...nak tercabut anak tekak saya jerit..ekeke....:p

Masa ni kepala dah pusing..rehat dulu bagi hilang pening...
  Lepas zohor (jangan risau, kat sunway lagoon ada surau disediakan), kami gerak ke destinasi seterusnya iaitu WATER PARK..tujuan utama datang ke sunway lagoon adalah NAK MANDI MANDA..hehe...

Sebelum tukar baju..posing dulu kat area water park..kat sini, ramai warga timur tengah yang pakai bikini sampai nak tersembul '2 biji epal'..maklumlah kat negara sendiri tak boleh pakai mcm tu...

Lepas tukar baju terus masuk kolam..takdo gambar sebab tak bawak kamera..saya just guna kamera handphone..so time mandi, handphone tinggal dalam loker...:)


Kat sunway lagoon ni ada jurufoto disediakan..dia snap gambar kita lepas tu dia bagi no siri..kl kita nak gambar tu boleh beli kat kaunter dia tunjuk no siri tu...ada jugaklah saya posing dengan husband..ingatkan sekeping 10-15 hinggit je..sekali 35 hinggit sekeping..gilo.


Saya cuma beli 2 keping je...55 hinggit tu..huhu...mahal pun terpaksalah beli sebab KENANGAN untuk hari tua...hehe...nantilah tepek gambar tu..

Itu aje cerita di Sunway Lagoon...petang pukul 4.30 keluar dari sana gerak balik...puas hati dapat spent masa dengan husband time dia cuti kali ni..:).

5 comments:

  1. Has; dah kawen pun kena juga dating ye tak Has?

    ReplyDelete
  2. azzey-dating time dah kawin ni lagi best...tak risau nak balik lambat dah..:>

    LeeEanEEm-kalau dating sampai tuo lagi bagus...rumahtangga kekal bahagia..;)

    ReplyDelete
  3. salam sis, sis naik roller coaster tu, blh pkai tdung ye? jgn slh faham, sy nak tahu sj :)

    ReplyDelete
  4. w'salam amira..of course la boleh..takde siapa yg larang kita pakai tudung kat sana..bkn naik roller coaster je, even nak mandi manda pun boleh pakai tudung..dont worry okey..^_^

    ReplyDelete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...