30 September 2014

Catatan Perjalanan: Pagi Di Hotel, Penang- Part 10

Assalamualaikum....

Jeng..jeng..jeng...tibalah cerita hari terakhir percutian kami di Pinang..hari ke tiga.....

Pagi lepas mandi, lebih kurang pukul 9am siap-siap untuk turun breakfast dulu.....kali ni amik bilik termasuk breakfast sekali..senang..takyah nak kuar cari breakfast jauh-jauh..

Buffet breakfast..so sila makan kenyang-kenyang yer...


Dalam lift..nak turun beakfast pun  si kecik ni sempat amik ball dulu..

Menu pilihan yang disediakan kat sini nak kata pelbagai sangat sampai rambang mata nak pilih tu tak jugak...nak kata sket pun tak jugak..boleh la..

Seperti hotel-hotel berbintang yang lain, menunya ada tempatan dan ada western..
Menu tempatan ada la nasi lemak, nasi beriani dan kuew tiaw goreng..
Malangnya saya cari nasi goreng takde...:(
Mengada sangat kan...nanti orang sedia nasi goreng cari mee goreng plak..hehehe....
Menu untuk foreigner pun ada pelbagai pilihan...ada roti, salad, sosej, omelet dan macam-macam lagi...

I kan tekak melayu.....harus cari makanan melayu dulu...hehehe...


Nyum..nyum..nyum...punya la semnagat ibu amik bubur untuk dia..lansung tak dilayan..:(


Nasi lemak my husband..


Saya tak layan nasi lemak okey...berlagak...hahaha...
Kuew tiaw goreng..sedap jugak....
Try amik kari kambing kut-kut la kali ni boleh makan kambing..
Tapi tetap jugak CANNOT GO...sorry kambing...huhuhu...
Walaupun takde bau tapi rasanya tetap ada...


Baked bean..my fav..


Pancake...


Desert 


Eh..makan bersuap-suap yer...nak jugak babah suap..T_T


Holiday kali ni Alhamdulillah Khasif makan boleh tahan banyak..
Tak memilih sangat...tu yang balik bercuti berat bukan main lagi..
Tapi kalau kat umah...ayam pun tolak tepi...


Lepas dah habis breakfast, pusing-pusing dulu tengok kawasan hotel...
Petang semalam kan cuma habiskan masa kat pantai dan kolam...


Seronoknya mereka tak perlu kejar masa...
Boleh mandi kolam, bersantai puas-puas kat hotel...



Kami yang kesuntukan masa...
Tak sempat nak menghayati betul-betul keindahan panorama di sini..
Apatah lagi nak berjemur macam foreigner kat belakang sana...^_^


Tapi apapun kami tetap happy dan enjoy...!!
Dapat luangkan masa berkualiti dengan family tersayang..
Jauh dari kesibukan kerja..
Masa dan tumpuan kami berdua hanya untuk Khasif ...

Tiada yang paling bernilai selain dapat tengok dia happy dan ketawa macam ni...
LOVE U SO MUCH MY DEAR LITTLE ANGLE...


Sebelum naik bilik, lepak kejap kat lounge..
Tengokla ragam Khasif...nampak ball kat mana?
^_^
Dia yang masuk dalam baju sendiri...takde orang ajar pun....
Ada je  kerenah dia yang mencuit hati...


Jam hampir menunjukkan pukul 11am..nak taknak kena jugak naik bilik packing beg untuk check out...
Lebih kurang pukul 12pm turun check out...
Apa yang boleh saya cakap, menginap di sini selama 2 hari 1 malam memang tak puas..
Erm..bukan tak puas tapi tak sempat nak menikmati betul-betul..
Agak rushing...sampai hotel pun dah petang..lepas tu hujan..
So aktiviti petang tu limited sangat-sangat..
Nak bersantai kat tepi pantai lama-lama pun tak sempat jugak...

First, servis dan layanan staff memuaskan hati saya...
Kecuali staff kat swimming pool tu je ek...yang lain ok..

Kedua, kemudahan dan keadaan bilik..
Maybe boleh dipertingkatkan lagi..
Tukar perabot jadi nampak lebih modern... 
Baru la nampak lagi mewah dan  exclusive..
Kata hotel 5 bintang...

Ketiga, breakfast pelbagai kan lagi lauk pauk yang best-best...
Macam saya ni tak makan kambing kesian la..
Kalau ada ayam mesak merah ke sedap jugak...hehehe...

Overall dari 10 saya bagi 7 bintang untuk Park Royal Hotel Penang...
Tidak mengecewakan..
Tapi untuk stay kat sini lagi rasanya tidak kut..
^_^

Okeyla...nanti sambung FINAL PART ek..
Bye...
 

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...