20 July 2010

Kekeliruan Size Sedang Melanda...

Dah banyak hari jugak saya tak tulis apa2 dlm blog ni..bz, takde mood, takde idea pun yer jugak..hmm...susah kan kl idea tak datang ni..pusing kanan, pusing kiri tapi no idea...kang tulis pasal keburukan org jadi mengumpat plak...


Petang semalam, lepas habis keje tak rasa nak balik umah dulu...balik awal pun rasa cm bosan gak takde org kat umah...lagipun semalam merajuk dgn husband, konon nak tunjuk proteslah..padahal bukan dia tau pun saya tgh tunjuk protes semalam..agaknya dia happy je kat sana dgn kawan2..huhu...


Saya pergi IOI mall, dekat je dgn ofis..jalan-jalan dalam jusco, saya berkenanlah beberapa helai baju kemeja..lagipun dah lama tak shopping kemeja untuk kerja..saya dgn happynya amik beberapa helai then masuk fitting room...saya amik baju sama tapi size yg berbeza...satu S, satu M..


First saya try baju saiz M..alamak !! besarlah pulak size M..dah happy sakan ni..:D. maknanya kl size M besar, mestilah saya boleh pakai size S lagi...wah..senyum2 sorang gitu dlm fitting room tu..:). .lepas kawin ni saya tak yakin nak try baju size S..berat dah naik 2 kg okey..dgn senyum simpul saya try plak baju size S. alamak!! dah agak ketat...ada beberapa part yang dah over menonjol terutama part perut..waaa!!! tak sanggup mcm ni.:(.

Saya tak puas hati..saya round2 pilih baju lain plak..saya amik lagi kemeja size S dan M..try lagi..hasilnya sama jugak mcm tadi..saya dah badmood..:(. cmne ni..nak beli baju tapi size takde plak..S kecik, M plak besar...mana satu yang saya nak amik ni...huhuhu...susahlah mcm ni kl saya nak cari baju lain kali..size apa yang saya perlu pakai sekarang ni...saya tak tau..:(


Finally saya tak jadi beli kemeja, saya sambar handbeg satu...ok lah tu dari balik tgn kosong kan...kepada promoter jusco tempat saya beli handbeg semalam tu...saya nak bagi nasihatlah sket kat sini..don't judge a book by it's cover..don't you judge people by their appearance.. faham tak? faham kan...tak kisahlah org tu pakai baju kurung ke, baju blous cantik ke, selipar jepun ke, high heels ke, pakaian dia selekeh ke...bila customer nak beli brg tu pleaselah layan customer dgn adil tak kira apa jua penampilan dia...org pakai selipar jepun tu tak semetinya dia takde duit..kl cek purse awak, banyak ke duit yang awak ada nak berlagak sgt dgn customer kan...belajar banyak lagi yer dik..;p.


Apa yang saya dapat buat kesimpulan ttg size baju semalam..saya kena usaha gigih untuk kembalikan berat badan kepada keadaan seperti sebelum kawin dulu..yes!! saya kena kerja keras lagi exersice lepas ni...abang..i need your support..huhuhu...:(


# gambar tu cuma nak tunjuk simbolik mana satu size saya ni...

1 comment:

  1. Hmm...sori yang...lambat abang baca blog sayang..hehehe..namoaknya abang jadi follower yang setia blog sayang kan...takde apa2 ke..kene mintak upaha abnag balik nanti ni..hehehe...ok2 la...abang sapport...sbenarnya kita sama je..balik nanti...ada masa ..hari mggu ke kita g jogging ek...tknk dah buat tahi mata hari minggu...aiseh..abang balik ..dah start puasa la plak...hmm..camnoo tu...??? :)......

    ReplyDelete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...