22 December 2010

Cerita Tentang Saya dan Dia...

Minggu ni tiada apa-apa yang menarik berlaku dalam hidup saya...bersendirian kat rumah terasa kosong..pagi pergi kerja...petang balik kerja...sampai rumah pusing kanan pusing kiri...sunyi...(^.^)


Biasanya kalau husband ada, saya jadi seorang yang sangat suka bercakap...balik rumah jumpa husband je, pot pet pot pet cerita itu ini..masa makan pot pet pot pet mengadu itu ini..masa dalam kereta pot pet pot pet jugak...saya akan senyap masa tido je...masa tulah husband boleh tengok tv dengan aman..hehe...


Kadang-kadang kalau saya senyap...husband plak akan tanya kenapa saya senyap....dia pelik katanya... kalau saya senyap maknanya ada lah tu yang tak kena...=) tapi terus terang saya bagitau...saya cuma banyak cakap dengan husband saya je...kalau dengan orang lain...secara automatik saya jadi kekurangan idea untuk bercakap..kadang-kadang tu takde idea lansung....


Saya perasan ada perbezaan bila saya bercakap dengan husband dan bercakap dengan kawan-kawan...kalau husband, bila saya bercakap dia akan dengar dan bagi tumpuan sampai habis saya cakap..lepas tu dia bagi respon apa yang saya cakap..kalau kawan plak...bila saya bercakap..dengar tu dengar tapi tak bagi respon apa yang saya cakap tu...terus dia tukar topik..ada tu sibuk duk bermesej bila saya bercakap...yang sakit hatinya time dia bercakap boleh plak berhenti mesej kejap..sebab tulah saya malas nak cakap banyak...


Sebab tu kut tak ramai kawan rapat yang saya ada...kebanyakan tak 'masuk' dengan jiwa saya...takde kesefahaman orang kata..kalau berkawan biasa-biasa tu ramai lah ..tapi kalau yang betul-betul close tu boleh dibilang dengan jari saja...pernah saya berkawan dengan seorang yang mengaku dia ni seorang model walhal saya tak pernah tengok muka dia kat mana-mana majalah atau tv sekali pun...bila bercakap dengan dia, topiknya sama setiap hari..LELAKI...lelaki tu ganggu dia lah..lelaki ni suka dialah..kawan lelaki dia bergaduh sebab nak berebut dialah..datuk ajak keluar lah..bekas bos (lelaki) asyik call dialah...pelakon lelaki tu kawan dialah..pemain bola sepak (lelaki) tu ex-bf dia lah..ergh...BOSANNYA...MISS, YOU ARE NOT HOT AS YOU THINK OKEY..


Kalau saya bercakap dengan husband...saya boleh cakap apa saja yang saya suka...=). pasal family...husband bagi respon...pasal ofis...husband bagi respon...pasal blog..husband bagi respon..pasal rancangan tv..husband bagi respon...sebab tu saya suka bercakap, berbual, berbincang, mengadu kat husband saya apa saja...dia tak pernah tolak topik yang saya utarakan..


Tapi jangan salah faham...tak bermakna saya konker semua sampai tak bagi husband bercakap...mestilah give and take...baru harmoni rumahtangga kan...selalunya kalau saya cakap banyak..mesti ada benda atau perkataan yang saya salah sebut...bila husband dapat tangkap kesalahan tu...dia akan mengusik..lalu terhasil lah lawak jenaka dalam rumahtangga kami...maka terhasil lah gelak ketawa yang boleh menghiburkan hati...secara tak lansung rumahtangga pun jadi ceria bila selalu ada perkara lucu, ada kemesraan..betul tak..=)..


Bila husband takde kat rumah mcm sekarang ni..memang saya terasa sangat-sangat..takde orang yang boleh dengar saya bercakap..takde orang yang nak mengusik saya...takde orang yang nak tolong selimutkan saya malam-malam...huhu..saya sunyi...('-')..

5 comments:

  1. jauh di mata dekat di hati...HAS....

    ReplyDelete
  2. aa..aa..time tido je 'dia'ni senyap...tapi kadang2 tgh tido pun boleh bercakap...mengigau..hahaha..jgn tak tau menangis pun boleh time tido “dia” ni..katanya..Bad Dream bertajuk "Suamiku Diambil Puteri Bunian"...hehehe...walaupun apa pun..I'll always loving u dear...sabar menanti tau..tahun depan abang balik..:)

    ReplyDelete
  3. LeeAneem- jangan dekat di mata tapi jauh di hati sudah..=)

    ReplyDelete
  4. shazaa-eh, mcm kenal je..=)...selalu je mimpi abang dengan pompuan lain..huhu...:(. balik cepat ek by..

    ReplyDelete
  5. Salam has...terima kasih follow blog akak... sama aje dgn akak.. dah bertahun pok pek pok pek...tapi kadang cik abang tu senyap aje... cuma dia tak pernah marah akak pok pek pok pek...hehehe

    ReplyDelete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...