11 December 2010

Our Second Honeymoon..part-5-Bersantai Di Tepi Pantai

Masih lagi citer tentang honeymoon saya kat Penang..haruslah marathon..=).

Tapi nak mencelah sket citer lain kat sini..malam tadi kan keluar tengok wayang...citer HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH...kelakar wey..haha....hantu dia pun boleh tahan gak..pendek kata tak rugi beli tiket..

Okey...kita sambung plak ke topik asal ek..aktiviti petang hari cuma kat sekitar kawasan hotel sahaja...saya dah mati-mati berangan nak mandi kolam...sekali bila turun bawah kecewa sangat sebab kena pakai swimming sut...adoila..mano lah makcik tau...huk aloh...

So, husband pun ajak jalan-jalan tepi pantai nak gembirakan hati isteri tercinta ni..nak jalan tepi pantai haruslah pakai topi..padahal takdelah panas sangat pun..bergaya je lebih...;p

 
My husband yang bergaya dengan seluar batik bunga-bunga..berangan bercuti kat Hawaii la tu..



Dah puas jalan-jalan tepi pantai main air...berehat kat kerusi plak...tau kenapa saya termenung? sebab tak boleh mandi kolam..huhu..sedih lagi tu...

Masa ni dah tak sedih dah...kembali ceria.."macam tulah isteri abang.."=)


Always be mine...kata honeymoon...mestilah romantik sket...hehe...



Dah dekat maghrib kami naik bilik..mandi, solat then keluar cari makan plak...kat area tanjung bungah ni senang je nak cari kedai makan melayu...kat tepi jalan dah boleh nampak...so takyah risau pasal nak cari kedai halal mcm kat pulau tikus hari tu...

Hari keempat esoknya, check out then gerak ke bandar georgetown kejap sebab nak cari cenderamata sket...lebih kurang pukul 2 kami gerak ke terminal ferry..alhamdulillah walaupun sepanjang perjalanan balik ke rumah cuaca tak menentu, tapi kami sampai dengan selamat...=)

Itu saja citer tentang aktiviti kat Penang hari tu...banyak tempat menarik yang saya tak pergi..sebabnya kan masa pergi bukit bendera, kereta kabel tengah renovation...tak boleh naik ke atas..agak kecewa jugak...

Lepas tu cuba plak cari snake temple...geram sangat sebab susah nak cari tempat dia..sampai kitaorang sesat sekali..last-last bila dah jumpa, tengok macam tokong cina je..takut plak nak berhenti...so lepas tu decide dah taknak lagi buang masa kat jalan..tak perlu gi mana-mana lagi-lagi..boleh tak camtu? hehe...


Satu lagi entry saya nak tunjuk makanan kat Penang..tunggu..........=)

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...