18 February 2013

Bersalin Banyak Kali Pun Takpe...

Assalamualaikum...

Sehari selepas MAJLIS RESEPSI SIL, saya masih lagi stay kat hometown...kalau ikutkan nak gerak balik ke Shah Alam terus sebab takut jem keesokan harinya..tapi kesian plak kat husband masih tak cukup rehat..dah lah hari tu masa balik ke Terenganu tak cukup rehat jugak...so saya bagi peluang kat husband rehat dulu satu hari sebelum travel jauh..

Tup-tup pagi isnin husband ajak keluar gi ronda-ronda pusing bandar Terengganu...dah tau dah kalau musim cuti macam ni bandar Terengganu akan sesak..tapi bila lagi nak pusing kalau bukan time balik kampung sekali sekala macam ni...redah saje labu...

Masa on the way tu tiba-tiba terfikir, ke mana hala tuju kita ni...bandar Terengganu bukan ada mall..kalau mydin @ giant tu bukan kat area bandar...terus tanya husband..

"Abang nak gi bandar..plan nak gi mana?" tanya isteri mithali yang berada di belakang bersama anak kecil...

"Adalah...suprise....abang nak bagi hadiah kat sayang sempena lahirkan Khasif untuk abang" tiba-tiba husband jawab macam tu...uikkk...takde angin, takde ribut...

"Ha????abang biar betul...hadiah apa plaknya...." dap dip dup di dalam dada..berdebar...

"Suprise....." jawab sang suami yang suka buat suprise untuk isteri...

Sampai kat bandar husband pusing-pusing kat area kedai emas cari parking....

"Apa ni abang...takyahlah bazirkan duit..." rasa serba salah lah plak...

"Jomlah by..abang dah niat dalam hati dah lama dah..kalau tak buat, abang rasa tak sedap hati plak..." pujuk husband..terpancar keikhlasan kat muka dia...husband aku ni bernazar ke apa???

Alahai..tak sangka husband nak buat suprise macam ni...sket pun tak pernah terlintas nak hadiah apa-apa masa lahirkan Khasif...malah saya anggap Khasif tu dah lebih dari hadiah untuk kami berdua...kalau macam ni gayanya, tiap-tiap tahun pun takpe ibu lahir anak untuk babah...wink...wink...wink...(*_^)

Mula-mula masuk kedai pertama...lama kami tunggu kat depan kaunter..sambil tengok-tengok yang mana berkenan di hati...ada sorang lelaki muda....rasanya anak tauke kedai...dia buat tak tau je ada customer..tunggu lagi..lepas tu mak dia (tauke) masuk..dah tengok dah kami duk depan kaunter ni..tapi buat-buat tak nampak...terkulat-kulat kami depan kaunter tunggu layanan tuan kedai...sampai Khasif menangis pun orang buat tak tau...

"Agaknya kita ni halimunan kut by...ke dia rasa kita ni takde duit.."

Husband bengang je..terus ajak keluar cari kedai lain....apa punya peniaga lah macam tu....

Bila masuk kedai lain. tak perlu tunggu 1 saat pun, tuan kedai terus datang kat kami....macam nilah peniaga yang bagus...tunjuk yang itu dia amik, tunjuk yang ini dia amik...siap potong-potong harga lagi...time bayar, bos dia suruh turunkan harga lagi...wahhhh...kagum begitu...

Finally dapatlah hadiah yang tidak di sangka-sangka dari husband tercinta...dah dapat hadiah baru tambah "tercinta" kat belakang..hahaha.....

Krek...krek...krek...perut berbunyi mintak di isi....singgah Secret Recipe untuk lunch...ko ni waras ke tak  balik Terengganu susah-susah tapi makan kat Secret Recipe..banyak tempat makan sedap-sedap....eh..bukan...bukan sebab kami high taste...kalau boleh nak je makan kat warung ada nasi ulam kampung lauk budu ikan bakar..tapi demi keselesaan anak yang masih kecil, kena makan tempat yang selesa..nanti dia dah besar sket, dah boleh duduk sendiri...segala warung pun ibu bawak adik makan okey...

Amboi masamnya dia...tau kenapa...sebab time ni waktu dia tido...tapi ibu dan babah sibuk nak makan-makan...

Bila letak dalam car seat, dia nangis...

Babah dukung dia senyap kejap..tapi muka tak puas hati tengok kamera...I nak tido please....

Sebelum makan, saya bagi susu & dodoi kejap...lepas tu dia tido...letak dalam car seat...ibu dan babah boleh makan dengan selesa....bila makan sambil borak-borak, planning itu ini, terus lupa anak kat sebelah...haha....tolong sedar diri okey...(^__^)

Dah habis makan, Khasif masih tido...okey..good girl...ibu suka adik tido lama-lama...bila dia cukup tidor, nanti bangun tak banyak ragam...yang jadi banyak ragam, nak nangis je selalu kalau dia tak cukup tidor....

For my dearest husband, thank you so much for the unexpected gift...I really appreciate & love it...sayang kamu berdua...Khasif and Babah....

No comments:

Post a Comment

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...